Τα χνάρια πολλών εφαρμογών ακολουθεί και η Apple η οποία αποφάσισε να προσθέσει στις ενημερώσεις iOS 15.2 και iPad OS 15.2 μια αναφορά απορρήτου εφαρμογής, βελτιώσεις στη λειτουργία απόκρυψης του email αλλά και μια λειτουργία που μπορείς να ενεργοποιήσεις πριν φύγεις από τη ζωή.

Και το Facebook αλλά και το Instagram έχουν ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείς να εξασφαλίσεις πως μια φίλη ή κάποιο πρόσωπο της οικογένειάς σου θα έχει πρόσβαση στο προφίλ σου, όταν εσύ πια δεν θα μπορείς.

Πλέον η Apple προνοεί και η νέα λειτουργία που ονομάζεται Επαφή παλαιού τύπου, σου επιτρέπει να επιλέξεις ποιος θα έχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού σου στο Apple iCloud σε περίπτωση θανάτου.

Η επαφή αυτή δεν θα έχει πρόσβαση σε κωδικούς εφαρμογών -και όχι μόνο- αλλά ούτε θα μπορεί να στείλει μηνύματα και emails. Κατά βάση θα μπορεί να περιηγηθεί σε φωτογραφίες και αρχεία τα οποία θα είναι αποθηκευμένα στο iCloud.

Πώς μπορείς να ενεργοποιήσεις αυτή τη ρύθμιση;

Κάνε λήψη του iOS 15.2 για το iPhone ή το iPad. Μπες στις Ρυθμίσεις, Γενικά και μετά στην Ενημέρωση λογισμικού. Στη συνέχεια, πήγαινε ξανά στις Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σου στο επάνω μέρος της οθόνης.

Επέλεξε Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια και, στη συνέχεια, κοίταξε προς το κάτω μέρος της οθόνης για να βρεις την Επαφή παλαιού τύπου. Μόλις φτάσεις εκεί, θα μπορείς να προσθέσεις έως και πέντε επαφές παλαιού τύπου.