Όταν το 2017 περισσότερες από 80 γυναίκες κατηγόρησαν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση εντός και εκτός του εργασιακού χώρου, το #MeToo κίνημα έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Fast-forward στο σήμερα και στη νέα σειρά του ΒΒC με τίτλο Rules of the Game, η οποία αφορμάται από το συγκεκριμένο σκάνδαλο και όσα ακολούθησαν.

Στο επίκεντρο του Rules of the Game βρίσκεται μία οικογενειακή επιχείρηση

Η Sam είναι το αφεντικό της επιχείρησης, που θεωρεί πως όλα πηγαίνουν καλά, μιας και βρίσκεται μία γυναίκα στα ηνία. Ωστόσο, όταν έρχεται στο προσκήνιο μία νέα διευθύντρια προσωπικού, η Maya, αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η Maya θέλοντας να προστατεύσει τις υπαλλήλους της επιχείρησης, ξεκινά να ψάχνει στο αρχείο παλαιότερες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στο συγκεκριμένο γραφείο. Η Sam, όμως, παραμένει ανένδοτη στην αρχική της άποψη πως όλα πηγαίνουν καλά και πως καμία εργασιακή πολιτική δεν χρειάζεται αλλαγή.

Ένα πρωινό, όμως, καταφθάνει στη δουλειά και βρίσκει ένα πτώμα στην υποδοχή της εταιρείας. Τότε ξεκινά πραγματικά μία αγωνιώδης αναζήτηση για όσα γίνονταν τόσα χρόνια στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν, λίγοι όμως αυτοί που είναι πρόθυμοι να μιλήσουν. Τελικά, η Maya έρχεται αντιμέτωπη με μεγαλύτερες προκλήσεις από αυτές που περίμενε με τον ερχομό της στην εταιρεία.

Η σειρά αντικατοπτρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκοσμίως σε πολλούς εργασιακούς χώρους

Η Ruth Fowler, δημιουργός της σειράς, ανέφερε ότι η σειρά αυτή βασίζεται στα βιώματα πολλών γυναικών που γνωρίζει, καθώς και στα δικά της. Το Rules of the Game καταφέρνει μέσα από την έξυπνη σάτιρα, το έντονο δραματικό στοιχείο και την εξιχνίαση ενός εγκλήματος να αγγίξει πολλά θέματα ταυτόχρονα και να γίνει μία σειρά πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί μέσα σε 4 επεισόδια και πρόκειται να συμμετέχουν μερικές από τις σπουδαιότερες γυναίκες ηθοποιούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, στον ρόλο της Sam, θα δούμε την Maxine Peak, ενώ την Maya υποδύεται η Rakhee Thakrar, την οποία απολαύσαμε πρόσφατα και στο Sex Education.