Αν ανήκεις στους τύπους, που έχουν κουραστεί και χρειάζονται απεγνωσμένα ένα ταξίδι για να ξεφύγουν, αλλά δεν μπορούν λόγω δουλείας, μάντεψε. Σου έχουμε πολύ καλά νέα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, αφού με τις σύγχρονες μεθόδους εργασίας, την τηλεργασία ή την απομακρυσμένη εργασία, μπορείς να δουλεύεις από όπου θέλεις, όπως θέλεις, φορώντας ακόμα και τις πιτζάμες σου.

Όλα πια είναι προσβάσιμα από παντού, αρκεί να είσαι συνδεδεμένος. Μια καλή γραμμή ίντερνετ λοιπόν κι έφυγες. Σκέψου να είσαι στη θάλασσα, να λιάζεσαι και παράλληλα να είσαι σε meeting. Φανταστικό.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά να οργανωθείς.

Ο τρόπος

#1. Οργάνωσε τη δουλειά σου

Το βασικό είναι να οργανώσεις σωστά τα επαγγελματικά σου, ώστε να τα έχεις έτσι τακτοποιημένα, που να μην χρειαστεί να γυρίσεις πίσω άρον άρον.

Προμηθεύσου επίσης, ότι σου είναι απαραίτητο για τη δουλειά σου, έτσι ώστε να έχεις ένα στοκ και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

#2. Οργάνωσε το ταξίδι σου

Καλός κι ο αυθορμητισμός, αλλά καλύτερα να ξέρεις που πηγαίνεις και πότε. Αν είσαι με camper, οκ είσαι κάπως πιο ανεξάρτητος, αλλά αν θα μένεις σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, καλό είναι να έχεις κάνει κρατήσεις.

Τα Airbnb και τα hostels είναι μια πολύ καλή λύση, αν θες κάτι οικονομικό, άνετο και προσιτό στον τρόπο ζωής κι εργασίας σου.

#3. Συνδύασε δουλειά κι ευχαρίστηση

Μπορείς λοιπόν, να επισκέπτεσαι μουσεία, καφέ, να κάνεις βόλτες, χωρίς αυτό να σε κρατάει μακριά από τη δουλειά σου. Κάνε ένα διάλειμμα από τη βόλτα σου, κάτσε στο καφέ του μουσείου και δούλεψε λίγο.

Είναι πολύ ευχάριστο και σίγουρα, και πιο αποδοτικό.

#4. Κάνε ημερήσια πλάνα

Για να μην ξεφεύγεις ή μένεις πίσω στη δουλειά, καλό είναι να κάνεις και το ανάλογο πλάνο. Αυτό φυσικά, θα εξαρτάται από την ποσότητα και τις απαιτήσεις της εργασίας σου, αλλά και με το μέρος που θα είσαι.

Προσάρμοζε δηλαδή, το ένα με το άλλο και όλα θα κυλήσουν σαν ρολόι.

#5. Κράτα τη ρουτίνα σου

Μπορεί να είσαι σε διακοπές διαρκείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεφύγεις τελείως από τη ρουτίνα σου.

Φρόντιζε τον εαυτό σου, τρώγε σωστά και μην το παρακάνεις με τα ξενύχτια. Να θυμάσαι ότι έχεις δουλειά την επόμενη μέρα.

#6. Have fun

Το ότι κάνεις διακοπές δεν αναιρεί ότι δουλεύεις συγχρόνως. Αλλά και το ότι δουλεύεις, δεν καταργεί το γεγονός ότι ναι, είσαι διακοπές, Και πρέπει να το ζήσεις.

Οπότε φέρσου σαν να είσαι διακοπές, χωρίς να σκέφτεσαι συνέχεια τη δουλειά. Πέρνα καλά, εξερεύνησε μέρη, γνώρισε ανθρώπους. Απόλαυσέ το.