Αναμφίβολα, για να επιτύχει κάποιος χρειάζεται επιμονή, σκληρή δουλειά και ισχυρό κίνητρο. Αλλά μπορεί η επιτυχία να έρθει από το να ξέρεις πότε να σταματήσεις και να κάνεις ένα διάλειμμα; Υπάρχουν πολλά στοιχεία που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά τείνουν να είναι επιτυχημένοι. Όπως είχε πει ο Mark Twain, «πρέπει να ταξιδέψεις για να μάθεις». Εκείνοι που ταξιδεύουν πολύ ανακαλύπτουν τον κόσμο και αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες, γεγονός που τους καθιστά πιο επιτυχημένους ανθρώπους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι:

1.

Ξέρουν πώς να βγουν από την comfort zone τους

Τα άτομα που ταξιδεύουν συχνά βρίσκουν τους εαυτούς τους σε απροσδόκητες και ασυνήθιστες καταστάσεις. Δεν τους φοβίζει το άγνωστο και προσπαθούν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της αβεβαιότητας. Μπορούν να αναπτύξουν καλές στρατηγικές διατηρώντας την ηρεμία τους και αναλαμβάνοντας δράση. Οι αμέτρητες εμπειρίες τους καθιστούν μεγάλους ηγέτες και επιτυχημένους υπαλλήλους.

2.

Ξέρουν να ελέγχουν τα συναισθήματα τους

Οι πτήσεις μεταφοράς, η ασφάλεια του αεροδρομίου, το αγενές προσωπικό ξενοδοχείων και άλλοι παράγοντες άγχους μπορεί να είναι ενοχλητικοί για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, όσοι ταξιδεύουν, βελτιώνονται από την άποψη της διατήρησης των συναισθημάτων τους υπό έλεγχο και της ικανότητας να παραμένουν ήρεμοι όταν αντιμετωπίζουν πιεστικές καταστάσεις. Αποκτούν αυτογνωσία, η οποία συμβάλλει στη δημιουργικότητα και βοηθά τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς μπορούν να είναι ευτυχισμένοι στη ζωή.

3.

Μαθαίνουν να εμπιστεύονται

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται τους ξένους. Τα γλωσσικά εμπόδια και οι οδηγοί ταξί σε ξένες χώρες είναι μόνο δύο από τα πολλά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Έτσι, βασίζονται στην καλοσύνη και στην βοήθεια των ξένων. Συνεπώς, μόλις σταματήσουν να προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα, έχουν το χρόνο να χτίσουν νέες σχέσεις και να νιώσουν καλά για τις επιλογές φιλίας τους.

Γιατί οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά είναι πιο επιτυχημένοι
MyDomaine

4.

Βλέπουν τις ευκαιρίες και προσαρμόζονται

Οι ταξιδιώτες αποκτούν εμπειρία και γνώση για τον κόσμο. Καθώς συναντούν διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, μαθαίνουν νέες πρακτικές γνώσεις. Εφαρμόζουν αυτές τις γνώσεις τόσο στη χώρα τους όσο και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και αυτό τους βοηθά να δουν ευκαιρίες βελτίωσης και καινοτομίας.

5.

Είναι καλοί στη διαπραγμάτευση

Όλοι γνωρίζουμε πως τα τουριστικά πράγματα είναι πάντα πιο ακριβά από οτιδήποτε άλλο. Οι ταξιδιώτες το γνωρίζουν αυτό και δεν θέλουν να τους εκμεταλλευτούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σε θέση να διαπραγματευτούν πολύ αποτελεσματικά, χωρίς να φαίνονται επιθετικοί ή επίμονοι. Οι δεξιότητες διαπραγμάτευσης είναι χρήσιμες στο χώρο εργασίας, καθώς μπορείς να είσαι πιο πειστική κατά την παρουσίαση των ιδεών σου ή σε οποιοδήποτε άλλο τομέα.

6.

Ξέρουν να ακούν τους άλλους

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ακούσουν αυτά που έχουν να τους πουν οι άλλοι. Το να ξέρεις να εστιάζεις, να ακούς και να κατανοείς αυτά που σου λένε, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να επιτύχεις στη ζωή. Η επιτυχία απαιτεί την οικοδόμηση υγιών και ισχυρών σχέσεων, οι οποίες δημιουργούνται μόνο όταν οι άνθρωποι κατανοούν ο ένας τον άλλον και έτσι μπορούν να βοηθηθούν από τις συμβουλές που τους δίνουν οι άλλοι.

7.

Οι διακοπές βελτιώνουν την υγεία γενικότερα

Η συσσώρευση άγχους αυξάνει τον κίνδυνο για σχεδόν κάθε ασθένεια. Οι ασθένειες και η κακή υγεία επηρεάζουν την ικανότητα διατήρησης των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων. Οι διακοπές μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους και να ενισχύσουν το μεταβολισμό. Όχι μόνο επηρεάζουν την υγεία σου, αλλά προάγουν τη δημιουργικότητα, σου δίνουν χρόνο για να ξαναβρείς τον εαυτό σου, να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα μακροπρόθεσμα.

Featured image: My Domaine