Η Δήμητρα Νίκα είναι η σχεδιάστρια του brand MYA. Φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει τη συλλογή Jasmine η οποία είναι εμπνευσμένη από τα αρώματα και τα χρώματα της Ανατολής και της Αφρικής, ένα όνομα το οποίο αντιπροσωπεύει την αγάπη και τον αισθησιασμό.

Ποια είναι η Δήμητρα Νίκα και γιατί έγινε σχεδιάστρια; Ποιο ήταν το κίνητρο σου για να κάνεις μία δική σου εταιρεία ρούχων;

Νομίζω θα με περιέγραφα πολύ θετικό άνθρωπο και όπως οι φίλοι μου μού λένε παράλληλα πολύ δυναμική και πολύ επιμονή. Προσπαθώ απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να βάζω στόχους και να δουλεύω πολύ σκληρά για να τους πετύχω, ξεκινώντας από το δομημένο περιβάλλον της πολυεθνικής έως και το ακριβώς αντίθετο περιβάλλον που έχει η επιχειρηματικότητα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να είμαι ελεύθερη και να μπορώ να “σχεδιάζω” εγώ τη ζωή μου. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να κάνω δική μου εταιρεία.

Τι σου έχουν διδάξει αυτά τα τρία χρόνια που ετοιμάζεις τις δικές σου συλλογές και είσαι στον χώρο της μόδας;

Έχω μάθει και έχω ζήσει πράγματα και στιγμές που ούτε ποτέ φανταζόμουν ότι θα γίνει ποτέ. Ίσως επειδή προέρχομαι και από το διαφορετικό περιβάλλον, αυτό του ΗR management και των πολυεθνικών. Ίσως αν ήξερα πόσες δυσκολίες θα αντιμετώπιζα να μην είχα ξεκινήσει, δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ότι κάθε μέρα ζω το κάθε λεπτό όλου αυτού, και είμαι πολύ ευγνώμων για όλα όσα μου συμβαίνουν που είναι το αποτέλεσμα πολύ μεγάλης προσπάθειας και επιμονής. Η επιχειρηματικότητα δεν είναι καθόλου εύκολη, παρόλα αυτά για μένα είναι μια καθημερινή πρόκληση που δεν θα άλλαζα με τίποτα ξανά.

Ποιο είναι το απαραίτητο συστατικό ή και περισσότερα για να είναι μία συλλογή πετυχημένη;

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συστατικό καθώς κάθε συλλογή είναι διαφορετική και αυτό είναι το ενδιαφέρον. Για μένα το πιο σημαντικό είναι κάθε φορά να αναδεικνύω την πιο όμορφη πλευρά κάθε γυναίκας και να την κάνω μέσα από τα κομμάτια που σχεδιάζω να νοιώθει μοναδική. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία κάθε συλλογής.

Ποια είναι η φιλοσοφία του MYA;

Είναι να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε γυναικεία ρούχα, εμπνευσμένα από εξωτικούς προορισμούς και διαφορετικές κουλτούρες απο όλο τον κόσμο. Ρούχα τα οποία αναδεικνύουν τον δυναμισμό της κάθε γυναίκας και την κάνουν να νοιώθει ελεύθερη.

Τι περιλαμβάνει η συλλογή σου για το φετινό καλοκαίρι;

Αέρινα φορέματα και κιμονό. Ιδιαίτερα σύνολα τα οποία θέλω να κάνουν τις γυναίκες που τα φοράνε να νοιώθουν μοναδικές, κάτι που συνδυάζεται απόλυτα με το όνομα του brand, MYA.

Γιατί Jasmine;

Jasmine / “Gift from God”. Για μένα ένα όνομα εμπνευσμένο από τα αρώματα και τα χρώματα της Ανατολής και της Αφρικής, προορισμούς από τους οποίους πρόσφατα γύρισα. Ένα όνομα το οποίο αντιπροσωπεύει την αγάπη και τον αισθησιασμό και που διακρίνει κάθε κομμάτι της φετινής συλλογής.

Ποιο από τα κομμάτια σου θα αγόραζες εσύ και θα φορούσες από το πρωί ως το βράδυ, κι αν γινόταν και κάθε μέρα;

Νομίζω την αγαπημένη μου φούστα Camilia συνδυασμένη με ένα λευκό t-shirt και το Kaleena Kimono το οποίο θεωρώ είναι ιδανικό για all day look, είτε συνδυασμένο με σορτσάκι είτε μαγιό.

Που βρίσκουμε τις δημιουργίες σου;

Μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, www.myacollection.com και σε μια από τις 40 συνεργαζόμενες boutique στην Ελλάδα.

Τι πλάνα έχεις για τις επόμενες σεζόν;

To brand αυτή τη στιγμή μεγαλώνει πολύ και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για όλο αυτό που συμβαίνει όπως επίσης για την αγάπη του κόσμου που εισπράττω καθημερινά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με boutique στο Dubai, στην Ιταλία και τώρα ξεκινάμε το distribution στην Ισπανία. Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια παρουσιάζοντας συνέχεια καλύτερες συλλογές και ταυτόχρονα να ανοίγω νέες αγορές στο εξωτερικό.

Δες περισσότερα: facebook | instagram