Ζεστή, σπιτική μόκα με άρωμα μέντας

Ζεστή, σπιτική μόκα με άρωμα μέντας

Αυτές τις μέρες όπου δεν οδηγείς για τη δουλειά ή θα μείνεις σπίτι υπάρχει μια σπιτική εναλλακτική λύση ροφήματος των 10 λεπτών που μπορείς να ετοιμάσεις χωρίς να είσαι η ίδια barista.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε εδώ είναι νόστιμα παρακμιακά μοσχάκια μέντας φτιαγμένα στο σπίτι με περίπου πέντε απλά συστατικά σε δέκα λεπτά ή λιγότερο. Με: Το πιο δύσκολο κομμάτι την πρώτη φορά είναι να φτιάξεις το σιρόπι μέντας όμως θα το έχεις έτοιμο για όλες τις επόμενες φορές που θα θελήσεις να πιείς μόκα με άρωμα μέντας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρωματικό εκχύλισμα μέντας και έχεις τελειώσει.

Τι θα χρειαστείς:

για το σιρόπι μέντας: 1 1/2 φλιτζάνι νερό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα μέντας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας για τη μόκα 3/4 από ένα φλιτζάνι γάλα 30 γρ σοκολάτα σε πλάκα 1/2 φλιτζάνι εσπρέσο σαντιγύ

Πώς θα το φτιάξεις:

Βράσε το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε το εκχύλισμα μέντας ή τα φύλλα μέντας και βράσε για 10-15 λεπτά. Αφαίρεσε τα φύλλα μέντας και αποθήκευσε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Ζέστανε το γάλα και τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Μπορείς να το κάνεις και στον φούρνο μικροκυμάτων ή στον φούρνο. Πρόσθεσε το μείγμα του γάλακτος σε ένα γυάλινο βάζο. Βάλε ένα καπάκι στο βάζο και τύλιξε με μια πετσέτα για το μεταλλικό καπάκι θα ζεσταθεί. Χτύπησε μέχρι να αφρίσει. Ρίξε το μείγμα του γάλακτος σε μια κούπα. Ανακατέψτε τον καφέ και 2-3 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι μέντας. Πρόσθεσε τη σαντιγί κι αν θες κάτι έξτρα για διακόσμηση όπως καραμέλα ή κανέλα.
recipe and photo: pinchofyum.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.