Η mimosa είναι ενδεχομένως από εκείνα τα cocktails που μπορείς να πιεις στο brunch σου, νιώθοντας πως δεν είναι και τόσο βαρύ. Μάλλον το αντιμετωπίζουμε σαν ένα αθώο ποτήρι κρασί, μόνο που πρόκειται για ένα πολύ πιο δροσερό ποτό. Το ντεμπούτο του on print το έκανε το 1936 στο βιβλίο The Artistry of Mixing Drinks με μια minimal και εξαιρετικά σύντομη οδηγία: “σε ένα ποτήρι κρασιού, βάλε ένα κομμάτι πάγο, τον χυμό από μισό πορτοκάλι, γέμισε με σαμπάνια και σέρβιρε”.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις Mimosa:

90ml παγωμένη σαμπάνια (ή αφρώδη οίνο)

90ml παγωμένο χυμό πορτοκαλιού

A Couple Cooks

Οδηγίες

Πρόσθεσε σε ένα ποτήρι κρασιού ή σαμπάνιας, πάγο. Έπειτα, βάλε τη μισή ποσότητα σαμπάνιας. Συνέχισε με τον χυμό και έπειτα πρόσθεσε και την υπόλοιπη σαμπάνια. Αν είσαι φαν του γαρνιρίσματος στα cocktails, νιώσε ελεύθερη να προσθέσεις μια φέτα πορτοκάλι μέσα στο ποτήρι.