Η ιδέα να φτιάξεις ένα κολάζ με τα αγαπημένα περιοδικά, που έχεις κρατήσει σε συλλογή, δεν είναι ούτε εφηβική ούτε outdated. Μπορείς να το κάνεις ως ενήλικη, με όσα περισσεύουν από τις DIY κατασκευές που έχεις κάνει με αυτά. Δες παρακάτω τους τρόπους που τα περιοδικά σου μπορούν να λειτουργήσουν ως κολάζ στη διακόσμηση του χώρου σου.

Μείνε σταθερά σε μια χρωματική παλέτα

 
View this post on Instagram
 

anyone want to carpool to Italy? #tezzacollagekit

A post shared by sophia evelyn (@sophia_evelyn) on

Βρες το σημείο του σπιτιού που θέλεις να εντάξεις το κολάζ σου και συντόνισε τις επιλογές σου με βάση συγκεκριμένα χρώματα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια συνοχή στις αποχρώσεις, ένα χρωματικό concept. Αν το πορτοκαλί της φωτογραφίας δεν είναι στις αγαπημένες επιλογές σου, προτίμησε το άσπρο-μαύρο μοτίβο ή το μπλε. Επίσης, μια εναλλακτική είναι να κολλήσεις τις σελίδες και τα εξώφυλλα διαγώνια στον τοίχο.

Μίξαρε με βιβλία και φυτά

Apartment Therapy

Δημιούργησε μια homemade γωνία τέχνης στο σπίτι σου. Δε χρειάζεται να είναι γωνία κυριολετικά. Μπορεί να γίνει ακόμα και σε έναν τοίχο της κουζίνας σου. Φτιάξε το κολάζ σου, τοποθέτησε σε σκαμπό ή ακόμα και στο πάτωμα βιβλία σου και συμπλήρωσε τον χώρο με φυτά και γλάστρες. Λογικά θα γίνει το σημείο του σπιτιού σου που θα σε εμπνέει περισσότερο.

Κάλυψε μια γωνία

meg mathews

Βέβαια μπορείς να δημιουργήσεις κυριολεκτικά μια ιδιαίτερη γωνία στο σπίτι σου, μετατρέποντάς την στο προσωπικό σου moodboard. Σε αυτή μπορούν να “συμμετέχουν” τα βιβλία σου, η κιθάρα σου, και ένα βολικό μαξιλάρι για τον διαλογισμό σου. Σε αυτή την περίπτωση και κάποια αρωματικά κεριά ίσως να ήταν απαραίτητα.

Κράτα το minimal

takeaim.nu

Το γεγονός ότι φτιάχνεις κολάζ δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνεις στον αριθμό των σελίδων και των εξώφυλλων. Κράτησε το μίνιμαλ και σε χρωματικό, αλλά και σε αισθητικό επίπεδο. Επίλεξε τις αγαπημένες σου και πλαισίωσε τον χώρο του γραφείου σου με αυτές.

Πρόσθεσε φως

 
View this post on Instagram
 

Guten Morgen! Es ist Dezember und das bedeutet, ab heute werde ich offiziell nur noch Weihnachtsmusik hören, Lebkuchen und Schokolade essen, jeden Tag angetrunken wegen Glühwein sein, Zimt, Schokofrüchte und gebrannte Mandeln in mich reinschaufeln und jeden schrecklichen Netflix-Weihnachtsfilm gucken. In meinem Bett, mit Lichterketten, Kerzen un Kakao. Wer ist dabei? 🤩🤪🙋🏻‍♀️ #hellodecember #hallodezember #weihnachten #weihnachtsdekoration #solebich #wohnklamotte #altbauberlin #posterwand #tezzacollagekit #altbauliebe #schlafzimmer #schlafzimmerideen #schlafzimmerdeko #fuerimmo #tumblrgirl #interiorinspo #interior4inspo #bedroomgoals #bedroominspo #lichterkette #lichterkettenliebe

A post shared by Tara Wittwer ✨ (@wastarasagt) on

Λίγο έξτρα φως είναι πάντα μια καλή ιδέα. Έτσι, μπορείς να εμπλουτίσεις το κολάζ σου με φωτάκια, κάνοντας ακόμα και μια πιο γραμμική τοποθέτηση, πλαισιώνοντας κάθε φωτογραφία με αυτά.