Ο Γιάννης και η Σήλια μεγάλωσαν στις δεκαετίες των 90’ς και 00’ς (άντε και λίγο 80’ς). Μέσα σε αυτά τα χρόνια λοιπόν, είδαν κοσμοϊστορικές αλλαγές να συμβαίνουν. Μια από αυτές ήταν η ελαχιστοποίηση των αποστάσεων, η ευκολία του καθενός να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο και ένα ξενοδοχείο και οι αρκετά καλύτερες τιμές για να τα κάνεις όλα αυτά.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η αγάπη τους, ή πιο σωστά η ανάγκη τους για να ταξιδεύουν μεγάλωνε. Ώσπου γιγαντώθηκε όταν συναντήθηκαν το 2011!

Τότε, συμφώνησαν ότι εκτός από millennials, θέλουν να γίνουν και travellers. Θέλουν να δούνε όσους περισσοτέρους προορισμούς μπορούν, να συναντήσουν ντόπιους και να αντιληφθούν διαφορετικούς τρόπους ζωής. Θέλουν να γευτούν τοπικά πιάτα και να θαυμάσουν τις ομορφιές της κάθε πόλης και του κάθε χωριού. Ο λόγος λοιπόν που ξεκίνησαν το ταξιδιωτικό τους website, είναι όχι μόνο για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ανταλλάξουν ιδέες για όμορφους προορισμούς, αλλά κυρίως για να μεταδώσουν όσο μπορούν τη δίψα τους για τα ταξίδια!

Τι είναι για εσάς το ταξίδι;

Το ταξίδι για εμάς είναι ένα μαγικό δώρο, που σου επιτρέπει να ζήσεις πολλές ζωές σε μία! Σου επιτρέπει να δεις έστω και λίγο πώς θα ήταν αν είχες γεννηθεί κάπου αλλού. Να βιώσεις μια διαφορετική κουλτούρα και να δεις μια άλλη καθημερινότητα. Να μάθεις την ιστορία ενός άλλου τόπου καθώς και πως αυτή έχει δημιουργήσει τις τοπικές παραδόσεις. Να γευτείς τα τοπικά αγαθά και να συνομιλήσεις με ανθρώπους που θα μπορούσε να ήταν φίλοι σου αν ζούσες εκεί. Και το καλύτερο είναι ότι αυτό το δώρο μπορείς να το κάνεις μόνος σου στον εαυτό σου.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείτε ‘’σπίτι’’ σας;

Νομίζουμε ότι κουβαλάμε μέσα μας ένα κομμάτι από όλα τα μέρη που έχουμε επισκεφθεί και αυτά κομμάτι-κομμάτι δημιουργούν το “σπίτι” μας. Παρόλα αυτά αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μέρος, αυτό είναι το Λονδίνο, καθώς έχει σημαδέψει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και έχουμε βιώσει πολλά συναισθήματα εκεί, οπότε πάντα θα νιώθουμε την ανάγκη να επιστρέφουμε για κάποιες μέρες.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η απάντηση εδώ είναι λίγο κοινότοπη αλλά είναι η αλήθεια. Η πρόκληση είναι τα 2 “Χ”, χρήματα και χρόνος. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, και σίγουρα το οικονομικό είναι ένα εμπόδιο. Πάντως υπάρχουν αρκετά budget tips για να μειώσεις αυτό το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που τα ταξίδια δεν είναι το επάγγελμα μας, το να “ξεκλέβεις” χρόνο για να ταξιδεύεις θέλει καλό προγραμματισμό. Πάντως για εμάς είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνετε περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Το καλύτερο κομμάτι για εμάς είναι τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού σε ένα μέρος και ο λόγος είναι ο εξής: Τις πρώτες μέρες θα τις ξοδέψεις σε αξιοθέατα, μουσεία και ό,τι προτείνουν όλοι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Κοινώς θα δεις τη βιτρίνα ενός προορισμού. Μετά όμως στον χρόνο που σου έχει περισσέψει θα αρχίσεις να βγαίνεις παραέξω. Θα δεις πώς ζουν πραγματικά οι ντόπιοι, πού τρώνε, πώς διασκεδάζουν, πού περνάνε τον ελεύθερο τους χρόνο. Θα δεις την πραγματική εικόνα του μέρους που βρίσκεσαι.

Έχετε κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που κάνατε στην παιδική σας ηλικία;

Η αλήθεια είναι ότι τα ταξίδια της παιδικής ηλικίας σου μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Ο συνδυασμός φίλοι-παραλία-παιχνίδι ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Να σας πούμε κάτι κοινότοπο; Σαν την Ελλάδα δεν έχει! Οι άνθρωποι, το φαγητό, ο φυσικός πλούτος κάνουν τη χώρα μας μοναδική από κάθε άποψη. Αν έπρεπε να διαλέξουμε κάποιο μέρος εκτός Ελλάδας αυτό θα ήταν η Ιαπωνία. Μια χώρα τόσο διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην καθημερινότητα μας με τρομερά διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό. Αντίστοιχα, μέσα στην καρδιά μας έχουμε και την Κούβα. Μια χώρα που ο χρόνος πραγματικά έχει σταματήσει και σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή δημιουργώντας σου μοναδικά συναισθήματα.

Τι σας έχουν διδάξει τα ταξίδια και οι εκδρομές σας;

Να βλέπεις, να κατανοείς και να σέβεσαι τους ανθρώπους. Δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία και δεν έχουμε όλοι τα ίδια ερεθίσματα, τρόπο ζωής και περιβάλλον μέσα στα οποία μεγαλώνουμε. Ταξιδεύοντας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό αυτό είναι κάτι που το εμπεδώνεις και πραγματικά χαίρεσαι που ο κόσμος μας είναι τόσο διαφορετικός και έχεις την ευκαιρία να τον γνωρίσεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ζητήσαμε από την Κάλλια Καστάνη να γράψει το κείμενο για το δικό της αφιερωματικό video