Πως το μικρό σου σαλόνι μπορεί να έχει μεγάλες δόσεις στιλ

Πώς το μικρό σου σαλόνι μπορεί να έχει μεγάλες δόσεις στιλ

Το ότι έχεις ένα σαλόνι σε εξαιρετικά μικρό μέγεθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγχώνεσαι κάθε φορά που σκέφτεσαι τη διακόσμησή του. Παρακάτω θα δεις μερικούς μικροσκοπικούς χώρους που χωράνε όμως μέσα σε αυτά τους τα τετραγωνικά μεγάλες δόσεις στιλ.

Γωνιακός καναπές

Είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται να επενδύσουν σε έναν γωνιακό καναπέ. Η αλήθεια είναι όμως πως σε έναν πιο μικρό χώρο ένας τέτοιος καναπές προσθέτει extra θέσεις για τους καλεσμένους σου και επιπλέον δείχνει ο χώρος οπτικά πολύ πιο αρμονικός.

Τραπέζι μέσης/σετ

Το γνωστό και ως μπάμπουσκα. Όταν αγοράζεις ένα τραπέζι για το μικρό σαλόνι σου έχεις στο μυαλό σου πως δεν θα το χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Παρόλα αυτά δεν χωράνε και επιπλέον coffee tables στο πλάι του καναπέ. Άρα η καλύτερη λύση είναι σετ τραπεζιών σε διαφορετικά ύψη έτσι ώστε να κρύβεται το ένα κάτω από το άλλο. Έξυπνο;

Αντικατέστησε την τέχνη με φυτά

Είναι πολύ όμορφα τα κάδρα με τις φωτογραφίες και οι πίνακες ζωγραφικής. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά από αυτά σε ένα μικρό χώρο είναι πιθανό να τον κάνουν να δείχνει μικρότερος. Μια καλύτερη ιδέα για τη διακόσμησή σου είναι να αφήσεις τους τοίχους σου πιο ''ελεύθερους'' και να προσθέσεις στο σαλόνι σου φυτά. Είτε δυο-τρία μικρά γλαστράκια πάνω στο τραπέζι είτε κάποιες μεγαλύτερες γλάστρες στο πάτωμα.

Πολύχρωμα έπιπλα

Όταν θες να προσθέσεις στιλ σε ένα πιο μικρό χώρο καλό είναι να κρατήσεις απλό τον καμβά σου, το ταβάνι και τους τοίχους, και να βάλεις extra χρώμα στα επιμέρους κομμάτια. Δηλαδή στα έπιπλά σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπερφορτώσεις το χώρο και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσεις την αισθητική του.

Διαχώρισε το χώρο σου

Τι γίνεται όταν έχεις ένα ήδη μικρό σαλόνι αλλά ταυτόχρονα θες να υπάρχει και τραπεζαρία σε αυτόν; Τότε απλά διαχωρίσεις το χώρο σου. Διαλέγεις ένα μικρότερο καναπέ, διθέσιο για παράδειγμα, δημιουργείς το σαλόνι σου και πίσω του χώρο τοποθετείς μια πιο μικρή τραπεζαρία. Ο διαχωρισμός των χώρων γίνεται και από τον καναπέ αλλά και από τη σωστή επιλογή χαλιών. Εάν επιλέξεις δύο διαφορετικά χαλιά, σε χρώματα και υφές, αυτομάτως οπτικά δημιουργούνται δύο ξεχωριστοί χώροι. Τι λες;

featured photo: rengusuk.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.