Η αλήθεια είναι πως το πιστολάκι που σου κάνει ο ειδικός μαλλιών, μόνη σου δε θα το κάνεις ούτε αν είσαι κι εσύ η ίδια κομμώτρια.

Όμως μη σε απογοητεύει αυτό γιατί με κάποια σωστά τρικ θα τα καταφέρεις τόσο καλά που ούτε εσύ δε θα το πιστεύεις.

  1. Προμηθεύσου ένα σχετικά επαγγελματικό σεσουάρ. Μπορεί να δώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα την κάνεις την απόσβεση και με το παραπάνω και δε θα το μετανιώσεις γιατί τα επαγγελματικά εργαλεία έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής αλλά και όση δύναμη χρειάζεται ώστε να τελειώνεις πιο γρήγορα το hair styling.
  2. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν που μπαίνει μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά δεν ξεβγάζεται και είναι η βάση για κράτημα. Αυτό θα το κάνεις για να μην ηλεκτριστούν αλλά και να δώσει ένα φυσικό όγκο.
  3. Αν θες όγκο ξεκίνα το στέγνωμα ανάποδα να στεγνώσει το 80% της υγρασίας. Αλλιώς στέγνωσε κανονικά κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου στις ρίζες ώστε να γίνουν αφράτα και φυσικά. Το στέγνωμα είναι πολύ σημαντικό για να βγει ένα ωραίο τελικό αποτέλεσμα.
  4. Διάλεξε τη βούρτσα που σου ταιριάζει. Για χρήση στο σπίτι συνιστώ βούρτσες με φυσική τρίχα. Όσο μεγαλύτερο μέγεθος χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ όγκο θα δώσεις και ένα αποτέλεσμα επιμελώς ατημέλητο. Όσο μικρότερη βούρτσα τόσο πιο λείο και ίσιο αποτέλεσμα θα έχεις.
  5. Ξεκίνα να παίρνεις χωρίστρες ευθείες στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μετά φέρνε τα μισά δεξιά και τα μισά αριστερά χτενίζοντας τα με φορά προς τα μπροστά και όταν φτάσεις στη φράντζα μπορείς να τη δουλέψεις προς τα έξω δηλαδή ανάποδα και θα δεις πως θα πάρουν ένα πολύ ωραίο στυλ.
  6. Αφού τα περάσεις όλα με βούρτσα, άσε τη στην άκρη. Βάλε το σεσουάρ στο κρύο και ρίξε τον αέρα κατευθείαν στις ρίζες σου με φορά από κάτω προς τα πάνω ψεκάζοντας ταυτόχρονα με μια ελαφριά λακ.
  7. Ψέκασε από απόσταση όλες τις ρίζες με ένα dry shampoo. Γύρνα ανάποδα και τίναξε τα μαλλιά σου δυνατά με χέρια σου. Στρώσε τα με τα δάχτυλα σου κάνοντας τη χωρίστρα που θες και τα-ταααα! Έτοιμη!

Ακολούθησε τις συμβουλές μου και ίσως τελικά να τα καταφέρεις και καλύτερα από κάποιες φορές που στα έκανε κάποιος ειδικός και δεν έμεινες και τόσο ευχαριστημένη.

Άλλωστε η περίοδος που ζούμε επιβάλλει να είμαστε καλές σε πολλά DIY. Γιατί όχι και σ´ αυτό;

featured photo: @trendsandtolstoy