Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, λοιπόν, η διαφορά ηλικίας είναι ένα σημαντικό βήμα για μια σχέση που θα καταφέρει να κρατήσει αρκετά. Μια μελέτη του Emory University στην Ατλάντα απέδειξε πως η ιδανική διαφορά στην ηλικία του ζευγαριού, μπορεί να κάνει τη σχέση πιο ανθεκτική. 

Σε αυτή τη μελέτη πήραν μέρος 3.000 άτομα. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν πως όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες για το χωρισμό. Φυσικά, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως όλα αυτά είναι πρότυπα και πως ένα ζευγάρι μπορεί να διαψεύσει αυτά τα δεδομένα.  Οι επιστήμονες βρήκαν πως ένα ζευγάρι με 5 χρόνια διαφορά έχει περίπου 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσει από ένα ζευγάρι που έχει την ίδια ηλικία. Στα 10 χρόνια διαφορά η πιθανότητα του χωρισμού αγγίζει το 39%.

Δες ακόμη: O λόγος που οι περισσότερες σχέσεις αποτυγχάνουν

Όσον αφορά την ιδανική διαφορά ηλικίας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ο ένας χρόνος διαφορά είναι μάλλον η μυστική συνταγή σε αυτό που λέμε ιδανική σχέση. Όλα αυτά με ποσοστά. Οι πιθανότητες, λοιπόν, να χωρίσει ένα ζευγάρι που έχει ένα χρόνο διαφοράς είναι 3%. Μάλλον αυτό που μας διαφεύγει τόσο καιρό είναι πως τα αγόρια που ψάχνουμε είναι λίγο μεγαλύτερα. Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τακτική.

Παρόλα αυτά, ποτέ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα αυτά είναι απλώς δεδομένα καταγεγραμμένα σε υπολογιστές και χαρτιά και πως κάθε ζευγάρι έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Κάποιοι έχουν παιδιά, κάποιοι μένουν μαζί, κάποιοι είναι παντρεμένοι, και κάποιοι άλλοι είναι culturally single. Για αυτούς τους λόγους και για άλλους πολλούς πρέπει να σταματήσεις να ανησυχείς και να επικεντρωθείς σε αυτά που μετρούν πραγματικά, όπως το να προσπαθείς κάθε μέρα να βελτιώνεις τη σχέση σου.

Όπως είπε και ο Hugo Mialon ένας από τους ερευνητές: “Θα μπορούσε απλώς να ισχύει πως ο τύπος τον ζευγαριών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και τα ζευγάρια που κατά κύριο λόγο έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν για διαφορετικούς λόγους.”