Κοντεύει να ολοκληρωθεί ένας χρόνος από τότε που το #workfromhome έγινε η νέα πραγματικότητα, κι ακόμη προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Έχεις ήδη αγοράσει φυτά για το γραφείο σου, έχεις ήδη προμηθευτεί με τα κατάλληλα loungewear, κι όμως κάτι λείπει. Το ένα Zoom meeting μετά το άλλο μοιάζει ακόμη αφόρητο κι όλα αυτά σε συμβαίνουν σε συνδυασμό με την ψυχολογία σου που δεν είναι στα καλύτερά της τελευταία.

Ειδικά αν είχες συνηθίσει να είσαι όλη μέρα στο πόδι και να κυκλοφορείς, το να κάθεσαι όλη μέρα στην ίδια καρέκλα, μπορεί να μοιάζει εφιάλτης. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες που ίσως σώσουν την κατάσταση. Μιας και όλες πλέον οι ρουτίνες κούρασαν, τώρα ψάχνουμε να βρούμε πώς θα ξεφύγουμε από αυτές.

Άλλαξε τη θέση του γραφείου σου

Δε θα σου πούμε να το ανανεώσεις γιατί λογικά το έχεις ήδη κάνει 5 φορές μέχρι τώρα. Μπορείς, όμως, κάλλιστα να αλλάξεις τη θέση του. Και όχι, δεν έχει να κάνει με το φενγκ σούι. Αντιθέτως, μία νέα οπτική στο γραφείο θα σε βοηθήσει να δεις και με μία άλλη οπτική τη ζωή. Δοκίμασε να το τοποθετήσεις μπροστά σε ένα παράθυρο, έναν χρωματιστό τοίχο ή ένα άλλο δωμάτιο. Προσοχή! Μην πας στην κουζίνα. Αλλά ένα μέρος που σου προσφέρει ηρεμία και άπλετο φως, θα ήταν το ιδανικό.

Κάνε έναν περίπατο πριν ξεκινήσεις τη δουλειά

Αυτό θα το κάνεις για έναν απλούστατο λόγο: Για να θυμηθείς πώς ήταν όταν πήγαινες γραφείο. Χωρίς την κίνηση, τη φασαρία και το άγχος, τώρα θα μοιάζει ιδανική διαδρομή. Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο άλλωστε. Φρόντισε να αφιερώσεις 10-20 λεπτά σε έναν περίπατο στην γύρω περιοχή για να πάρεις λίγο φρέσκο αέρα και να ανεβούν οι παλμοί σου. Έτσι θα έχεις και περισσότερη ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας.

Κάνε μερικά αυθόρμητα διαλείμματα

Δεν χρειάζεται να βάζεις και σε αυτά πρόγραμμα. Δεν είσαι στο γραφείο και δε σε βλέπει κανείς αν σηκώθηκες από την καρέκλα σου για να πας ως την κουζίνα. Γι’αυτό αν σε κούρασε ένα email ή ένα meeting, σήκω, κάνε λίγο stretching ή φάε ένα σνακ. Ίσως να κάνεις και κάτι για το σπίτι, όπως να βάλεις ένα πλυντήριο ή να πλύνεις τα λίγα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη. Οτιδήποτε είναι αυτό που θα πάρει έστω και 5 λεπτά το μυαλό σου από τη δουλειά, είναι καλό.

Κάλεσε ένα φίλο ή μία φίλη για να κάνετε μαζί ένα lunch break

Εντάξει, έχουμε πει ότι είναι καλό να τρως μακριά από την οθόνη του υπολογιστή σου. Εδώ, όμως, ας κάνουμε μία εξαίρεση. Μπορείς να κανονίσεις με έναν φίλο ή μία φίλη να κάνετε μαζί το lunch break σας και να πείτε τα νέα σας. Το #wfh μάς στέρησε την κοινωνικοποίηση που θα είχαμε αν δουλεύαμε εκτός σπιτιού. Δε θα το αφήσουμε, όμως, να πάρει και τους φίλους μας μακριά, έτσι δεν είναι;

featured image: @Irrmago via Twenty20