Ακόμη κι αν δεν είσαι φανατική θαυμάστρια της γυμναστικής, κάθε φορά που επιχειρείς να δοκιμάσεις μία άσκηση, το μυαλό σου πάει κατευθείαν στα squats. Όχι αδίκως, φυσικά, καθώς με την εν λόγω άσκηση γυμνάζονται οι περισσότεροι μύες του σώματος σου προσφέροντας σου το αποτέλεσμα που τόσο πολύ επιθυμείς.

Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται δύσκολο να βρεις την κατάλληλη τεχνική για την εν λόγω εκγύμναση, αλλά σιγά σιγά συνειδητοποιείς ότι είναι πιο απλό απ’ ο,τι φανταζόσουν. Εδώ έγκειται και το πρόβλημα που αναφέρει ο personal trainer και καθηγητής φυσικής αγωγής, Dan Roberts στο Business Insider.

Τα squats είναι τόσο απλή άσκηση εκγύμνασης που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα γυμναστικής. Ωστόσο, οι μύες που γυμνάζονται μέσω των squats, είναι οι ίδιοι με εκείνους που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην καθημερινότητα μας“, επισημαίνει ο ίδιος.

pumpsandiron.com

Με λίγα λόγια, αυτό που μας επισημαίνει ο ειδικός είναι πως έχουμε την τάση στην καθημερινότητά μας να κάνουμε ακριβώς τις ίδιες κινήσεις με τα squats καθώς τις περισσότερες ώρες της ημέρας καταλήγουμε να καθόμαστε σε μία καρέκλα. Με τη συνήθεια μας αυτή, δηλαδή το να σηκωνόμαστε κι ύστερα να καθόμαστε ξανά, γυμνάζουμε ακριβώς τους ίδιους μύες τους οποίους πασχίζουμε να γυμνάσουμε σπαταλώντας δεκάδες ώρες στα squats.

Τώρα, λοιπόν, που ξέρεις τι κάνεις λάθος, καλό είναι την επόμενη φορά να προτείνεις εσύ η ίδια στον γυμναστή σου να επιχειρήσετε ένα άλλο πρόγραμμα εκγύμνασης πολύ διαφορετικό απ’ ο,τι ήδη κάνεις σε καθημερινή βάση.

Δες ακόμαΠώς να νιώσεις αυτοπεποίθηση για το σώμα σου χωρίς να κάνεις ούτε ένα squat
featured photo: unsplash.com