Το βιβλίο Μαθήματα Χημείας της Bonnie Garmus υπήρξε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα της περασμένης χρονιάς κι σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα πρόσφατων εκδόσεων.

Η ιστορία αφηγείται την ιστορία της Elizabeth Zott, μιας χημικού που ενδιαφέρεται για την αβιογένεση και παλεύει να βρει τη θέση της στον ανδροκρατούμενο χώρο της επιστήμης τη δεκαετία του ’60, όταν θα ταράξει τα νερά της τηλεόρασης και της κοινωνίας παρουσιάζοντας τη δική της εκπομπή μαγειρικής με τους δικούς της όρους. Η ασυνήθιστη προσέγγισή στο νέο της ρόλο κερδίζει την καρδιά πολλών γυναικών και εμπνέει διακριτικά τις γυναίκες να αμφισβητήσουν το status quo.

Σύμφωνα με την περίληψη του Apple TV+, «Όταν η Elizabeth Zott απολύεται από το εργαστήριό της, δέχεται μια δουλειά ως παρουσιάστρια σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής και ξεκινά να ”διδάσκει” σε μία ολόκληρη πατριαρχική κοινωνία από παραμελημένες νοικοκυρές – και τους άντρες που ξαφνικά ακούνε – πολλά περισσότερα από συνταγές».

Μαζί με την Larson θα εμφανιστούν οι Lewis Pullman, Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Kevin Sussman και Patrick Walker.

Και υπάρχει τρέιλερ;

Το Apple TV+ μόλις αποκάλυψε το επίσημο τρέιλερ της σειράς, το οποίο παρουσιάζει τη Larson ως Zott καθώς παλεύει με τα πειράματα της και την τηλεοπτική της εκπομπή, ενώ τα ισορροπεί όλα με τη μητρότητα και τη ζωή στο σπίτι.

Τα δύο πρώτα επεισόδια του Lessons In Chemistry πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο Apple TV+ στις 13 Οκτωβρίου, ενώ στη συνέχεια τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή έως τις 24 Νοεμβρίου.