Η νεαρή βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα είναι ένα πρόσωπο που έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο ταινιών και σειρών. Αυτή τη φορά, όμως, η Deborah Davis, που συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του The Favourite, ανέλαβε να ετοιμάσει μία σειρά 8 επεισοδίων για την περίφημη βασίλισσα. Αυτό θα αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, τη σημαντικότερη και πιο ολοκληρωμένη τηλεοπτική αναπαράστασή της μέχρι σήμερα.

Η Μαρία Αντουανέτα είχε όντως μία ζωή σαν ταινία

Δεν χρειάζεται λοιπόν να απορείς για το ενδιαφέρον των σκηνοθετών και παραγωγών όλα αυτά τα χρόνια. Η ίδια ήταν μόλις 14 ετών όταν άφησε την Αυστρία και πήγε να παντρευτεί με τον Λουδοβίκο ΙΣΤ’ της Γαλλίας. Από πολύ μικρότερη ηλικία όμως είχε δείξει τον ατίθασο και επαναστατικό της χαρακτήρα. Όταν πια λίγο πριν τα 20 της χρόνια έγινε βασίλισσα, άρχισε να απασχολεί τους γύρω της πολύ περισσότερο. Το γεγονός ότι άργησε να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον Λουδοβίκο ενίσχυε ακόμη περισσότερο τις φήμες γύρω από τη σχέση τους και τη σεξουαλικότητά της.

Η νέα σειρά θα επικεντρωθεί στην ολιγόχρονη πορεία της μέσα στα βασιλικά ανάκτορα

Η ίδια πιέστηκε πολύ από την αυλή για να φέρει στον κόσμο τον πολυπόθητο πρωτότοκο γιο. Αυτό φυσικά δεν ήταν κάτι σύνηθες για την εποχή, γι’αυτό και δημιούργησε τόσα σχόλια. Σήμερα, η Μαρία Αντουανέτα έχει μείνει γνωστή στην ιστορία ως μία από τις πιο ανεξάρτητες και καλοντυμένες βασίλισσες της ιστορίας. Η φινέτσα της και η προσωπικότητά της είναι αυτά που την ξεχωρίζουν μέχρι και σήμερα. Έχοντας δει προηγούμενες δουλειάς της Deborah Davis, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτή η σειρά θα προσφέρει μία νέα οπτική γωνία στους θεατές -ιδανικά της γυναίκας που δεν δίστασε να πάει κόντρα στα θέλω των γύρω της.

H γερμανίδα Emilia Schüle έχει αναλάβει να παίξει την Μαρία Αντουανέτα, ενώ o Louis Cunningham θα υποδυθεί τον Λουδοβίκο. Βέβαια, αυτό που ίσως ενθουσιάσεις τους περισσότερους είναι το γεγονός ότι η σειρά, μεταξύ άλλων, θα γυριστεί και στο παλάτι των Βερσαλλιών.