Το brand MANTILITY το έχουμε αγαπήσει για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η μοναδικότητά του καθώς δεν υπάρχει άλλη γκαλερί μεταξιού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, το γεγονός πως έχει τον μεγαλύτερο αριθμό και ποικιλία σχεδίων παγκοσμίως ενισχύει σίγουρα την αξία στου.

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις για ποιο brand μιλάμε, το MANTILITY είναι μια διαδικτυακή γκαλερί στην οποία μια ομάδα σχεδιαστών παράγει και πουλάει μεταξωτά μαντίλια και αξεσουάρ. Η φυσική γκαλερί και η αποθήκη του brand βρίσκονται στην Καβάλα αλλά δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι εκεί αφού η Mantility έχει παρουσία μέσω συνεργατών και σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα.

Η πρωτότυπη επωνυμία MANTILITY, αποτελεί μια σύνθεση της ελληνικής λέξης “μαντίλι” και της αγγλικής “mentality” -δηλαδή νοοτροπία- η οποία είναι αναγνωρισμένη διεθνώς.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια έννοια η οποία απευθύνεται στην εκλεπτυσμένη λογική, στη συνήθεια που προκύπτει από τη χρήση της νόησης και της γνώσης, παγιώνει ένα σύμπαν αισθητικών αξιών, είναι εύκολο στην προφορά και ταυτόχρονα χαρούμενο.

Κάθε μαντίλι αποτελεί και έναν λευκό καμβά για τους καλλιτέχνες που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν την έμπνευσή τους για να πουν ιστορίες και να εκφράσουν συναισθήματα, δημιουργώντας έτσι κάποια υπέροχα θέματα τυπωμένα στο μετάξι. Αυτοί οι καλλιτέχνες προέρχονται από διαφορετικούς χώρους (ζωγράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, κεραμίστες, σκηνογράφοι, καλλιτέχνες graffiti) και αυτό είναι που κάνει το όλο project του brand ακόμα πιο ιδιαίτερο και ενδιαφέρον.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MANTILITY (@mantility_)

Με αυτόν τον τρόπο, και φυσικά με τη συμβολή του μεταξιού με την ασύγκριτη ποιότητα από το Σούλι, δημιουργούνται λοιπόν τα μαντίλια που μπορούν να σε συνοδεύσουν στις καθημερινές στιγμές σου και φορώντας τα να αποκτά το στιλ σου κομψότητα και ενέργεια.

Οι θεματικές των μαντιλιών ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο που ο κάθε καλλιτέχνης αποτυπώνει σκηνές από διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες στο σχέδιό του.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MANTILITY (@mantility_)

Κάποια σχέδια έχουν αυστηρές και αφαιρετικές γραμμές, άλλα είναι σύγχρονης τεχνοτροπίας και γεωμετρικά.

Κάθε μαντίλι φέρει τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού design αλλά και της παράδοσης της μεταξουργίας, συνδυάζει επιμελώς τη μόδα με την τέχνη και διατίθεται σε περιορισμένα «αντίγραφα», από 50 έως 200 κομμάτια συνολικά τα οποία μάλιστα είναι αριθμημένα και με την υπογραφή του σχεδιαστή. Όταν εξαντληθούν, τότε αναλαμβάνουν νέοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να αποτυπώσουν τις δικές τους εμπνεύσεις για τη γκαλερί.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MANTILITY (@mantility_)

Στη MANTILITY θα βρεις, εκτός από ολομέταξα μαντίλια, και άλλα αξεσουάρ όπως scrunchies, και βιολογικά κεριά σε χειροποίητα δοχεία εμπνευσμένα από τα σχέδια των μαντιλιών.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MANTILITY (@mantility_)

Ταυτόχρονα θα βρεις μερικά από πιο ιδιαίτερα κουτιά δώρων, τα Co-Mentality Boxes, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με διάφορους designers όπως τις Τerrazzo Μio και Le Petit Renard.

Επίσης, όπως και πέρσι έτσι και φέτος έχει δημιουργηθεί μια σειρά με χειροποίητα ημερολόγια και τετράδια από παραδοσιακό βιβλιοδέτη και με μεταξωτά μαντίλια που είχαν κάποιο ελάττωμα και μεταποιήθηκαν σε εξώφυλλα. Ακόμη έχει δημιουργηθεί μια σειρά από μοναδικά και ιδιαίτερα, statement jean jackets. Το project της μεταποίησης για όλα τα προϊόντα λέγεται Re-Mentality of Silk. Οπότε, εάν τώρα φτιάχνεις τη λίστα με τα δώρα των Χριστουγέννων, μην ψάχνεις άλλο!

Τέλος, δεν είναι καθόλου τυχαίο το πόσο υψηλή είναι η αισθητική αυτού του brand καθώς το δημιουργικό γραφείο που έκανε το λογότυπο, το e-shop κλπ. είναι το πολυβραβευμένο με ΕΒΓΕ “G Design Studio“.

MANTILITY | Facebook | Instagram