Η τελευταία χρονιά έφερε στην επιφάνεια μία επιθυμία που δεν ξέραμε ότι είχαμε: να κυκλοφορούμε παντού με φόρμες. Βέβαια, το “παντού” σε αυτήν την περίπτωση μεταφράζεται σε “σπίτι” και “σούπερ μάρκετ”. Ακόμη κι αυτό ήταν ιδιαίτερα παρηγορητικό. Τώρα, όμως, που οι ντουλάπες μας σφύζουν από loungewear και φόρμες, τι θα κάνουμε όταν χρειαστεί να επανέλθουμε στην “κανονικότητα”;

Το business casual θα αναπροσδιοριστεί

Πολύ απλά, οι φόρμες θα μπορέσουν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου στο γραφείο. Μπορεί μεν να σου έλειψε να φορέσεις όλες τις φούστες και τα πέδιλα που έχουν μείνει ανέγγιχτα για περισσότερο από ένα χρόνο, την άνεση, όμως πλέον δεν την αλλάζεις με τίποτα. Μπορείς να παραδεχτείς, ότι εφόσον έμαθες να ζεις μέσα στις φόρμες του σπιτιού, θα είναι δύσκολος και ο αποχωρισμός σου από αυτές.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by @a_typelist

Αν όμως σκεφτούμε ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν μετά την καραντίνα, ένα από αυτά θα είναι σίγουρα και ο τρόπος με τον οποίο ντυνόμαστε. Ειδικά όσον αφορά τον εργασιακό χώρο, μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις το loungewear σου και να πετύχεις το ιδανικό business casual. Άλλωστε, από τέτοιες πανανθρώπινες κρίσεις, προέκυψαν διάφορα fashion trends. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημοφιλές bomber jacket που ουσιαστικά ήταν “εφεύρεση” στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με τον ίδιο τρόπο θα προσαρμοστούν και τα fashion brands

Σκέψου μόνο πόσο απόθεμα σε loungewear έχουν δημιουργήσει όλα τα fashion brands και πόσο από αυτό παραμένει στις αποθήκες τους. Θα περίμενε κανείς να δούμε μία αλλαγή στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά catwalks. Ωστόσο, όπως όλα έδειξαν, η άνεση συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σχεδιαστών. Ήδη πολλοί έχουν παρουσιάσει εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους οι φόρμες μπορούν εύκολα να φορεθούν ως statement κομμάτια κι έξω από το σπίτι.

Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούν να μεταποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια σε νέα. Γι’αυτό μην παραξενευτείς καθόλου αν ξεκινήσεις να βλέπεις περισσότερα βαμβακερά φλις πουκάμισα ή σακάκια. Να ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό πως πρόκειται για φόρμες που παρέμειναν καιρό στις αποθήκες και ευτυχώς δεν κατέληξαν αναξιοποίητες στα σκουπίδια.

 featured image: @a_typelist