Αν πιάνεις τον εαυτό σου να πηγαίνει από σχέση σε σχέση, παραπονούμενη πως τίποτα δεν είναι αρκετό ή ενδιαφέρον, κάνε ένα βήμα πίσω. Είναι προφανές πως έχεις ανάγκη να μείνεις για λίγο μόνη, να ζήσεις σαν single. Χρειάζεσαι να δεις τις ανάγκες σου, να βρεις τις απαντήσεις σου, να μάθεις τον εαυτό σου.

Διάβασε παρακάτω τους λόγους που αξίζει να μείνεις single για ένα διάστημα.

Θα μάθεις ποια πραγματικά είσαι

Το διάστημα που έχεις μείνει single είναι σημαντικό πριν μπεις σε μια νέα σχέση είναι κρίσιμο. Στις περιόδους που είσαι μόνη έχεις χρόνο να δεις ποια είσαι, ποια είναι η προσωπικότητά του. Τι έχεις ανάγκη από έναν σύντροφο, αλλά κυρίως ποια θέλεις εσύ να είσαι ως σύντροφος. Τι έχεις να προσφέρεις.

Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε. Όλα όσα έχεις είναι ο εαυτός σου. Κάνε τον τον πιο πολύτιμο fighter για την ευτυχία σου. Δεν υπάρχει λόγος να  βιάζεσαι, ειδικά στα ερωτικά. Έχεις χρόνο μπροστά σου για να σε ανακαλύψεις, για να πειραματιστείς.

Θα μάθεις να σε αγαπάς

Αν δε μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, πώς θα αγαπήσεις οποιονδήποτε άλλο;

Πριν αποφασίσεις ότι είσαι έτοιμη να εμπλακείς ερωτικά με κάποιον, κάνε μια απλή ερώτηση στον εαυτό σου: Σου δίνεις αρκετή αγάπη; Τρως σωστά, προσέχεις το μυαλό και το πνεύμα σου; Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως για να μπορέσεις να κάνεις μια υγιή σχέση, θα πρέπει να έχεις πρώτα κάνει μια με τον εαυτό σου. Να τον φροντίζεις και να τον αντιμετωπίζεις σαν κάτι πολύτιμο. Γιατί είναι.

Διαχώρισε το “μόνη” από το “μοναχική”

Είναι σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, ακόμα και τις πιο γεμάτες μέρες. Αν δεν αντέχεις να μείνεις μόνη ούτε για μισή ώρα, αναρωτήσου γιατί σου συμβαίνει αυτό. Ο χρόνος σου με το “είναι” σου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Διάβασε ένα βιβλίο, δες εκείνη την ταινία που λες ότι θα δεις τόσο καιρό, τελείωσε το κολάζ που έχεις αφήσει στη μέση.

Προσοχή όμως, οι άνθρωποι είναι όλα όσα έχουμε. Μην παραμελείς τους αγαπημένους σου. Να είσαι εκεί μαζί τους, λέγοντας τα υγιή “όχι” σου.

5 καλοί λόγοι να μείνεις single για ένα διάστημα
society19.com

Πέρνα καλά

Μια σχέση έχει περιορισμούς. Όσο fun κι αν είναι μια σχέση, υπάρχουν απαγορεύσεις και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Όταν, λοιπόν, είσαι single τίποτα δε σε περιορίζει, παρά μόνο ο εαυτός σου. Βγες εκεί έξω, γνώρισε ανθρώπους, βγες ραντεβού, χωρίς να νιώσεις εννοείται υποχρεωμένη να φτάσεις στο σεξ. Κάνε νέους φίλους, δοκίμασε, κάνε tests. Θα μείνεις έκπληκτη από το πόσο ενδιαφέροντες άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω. Στην τελική, μια σχέση δεν κάνει τους πάντες ευτυχισμένους κι εσύ μπορεί να μην είσαι φτιαγμένη για τέτοιες δεσμεύσεις. Όπως και να έχει, δε θα μάθεις αν δε δοκιμάσεις.

Αποφάσισε τι ακριβώς ψάχνεις στη ζωή σου

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να μάθεις ποια ακριβώς είσαι, άλλο τόσο SOS είναι και το να καταλήξεις στο τι θέλεις. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Θέλεις να φλερτάρεις; Μήπως ιδανικά θα παντρευόσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια; Δεν θα καταλάβεις αν δεν μείνεις για λίγο μόνη να σκεφτείς.

Με όλες αυτές τις νουθετήσεις από την κοινωνία, πολλές φορές νιώθεις να οφείλεις να τις ικανοποιήσεις. Δεν είναι έτσι. Αν θες να παντρευτείς μπορείς. Αν πάλι δε θέλεις να μπεις ποτέ σε αυτή τη διαδικασία και πάλι μπορείς. Κανείς δε σε πιέζει να κάνεις το οτιδήποτε.

Η ζωή είναι μικρή και ωραία. Και εσύ χρειάζεσαι να μείνεις για λίγο καιρό single. Όπως και να έχει, όλα θα πάνε καλά.

Featured image: The Everygirl