5 λόγοι που σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω το σπίτι μου και να μείνω σε ένα βαν

5 λόγοι που σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω το σπίτι μου και να μείνω σε ένα βαν

Κι αν η #VanLife είναι για εμένα;

Δεν κάνω πλάκα. Το σκέφτομαι σοβαρά. Είμαι πολύ κοντά στο να ξενοικιάσω το σπίτι μου και να μείνω σε ένα βαν. Γενικά, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που θα το θεωρήσουν εντελώς τρελό και στους άλλους που θα το βρουν μια πολύ καλή ιδέα.

Για να πείσω και εκείνους της δεύτερης κατηγορίες, σκέφτηκα πέντε πολύ καλούς λόγους:

Τα χρήματα

Ξέρεις τι γίνεται όταν δε χρειάζεται να πληρώσεις ενοίκιο; Εξοικονομείς χρήματα. Σίγουρα και το βαν έχει τα έξοδά του (ασφάλεια, βενζίνη, σέρβις), αλλά είμαι σίγουρη ότι το ποσό δε συγκρίνεται με αυτό του ενοικίου. Προφανώς και θα υπάρχουν και κάποια έξοδα που δεν περιμένεις, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να βγάζεις ένα στάνταρ ποσό από το budget σου κάθε μήνα.

https://www.instagram.com/p/BztcYKNFSWm/

Η περιπέτεια

Αν το σκεφτείς, έχοντας μεταφέρει τη ζωή σου σε ένα βαν, πρακτικά μπορείς να τη μεταφέρεις... οπουδήποτε. Μαζί με το βαν. Έχεις βγει από το comfort zone και μπορείς να συνεχίσεις να βγαίνεις. Αν έχεις όλα τα απαραίτητα μες στο βαν σου, μπορείς κάλλιστα να κάνεις από βόλτες στην πιο κοντινή παραλία, μέχρι και roadtrips. Χωρίς να σε νοιάζει το να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή Airbnb.

https://www.instagram.com/p/BzuMrNxFrYk/

Το mindfulness

Είναι δεδομένο ότι ο περιορισμένος χώρος ενός βαν σε συνδυασμό με το απαραίτητο declutter που θα κάνεις στη ζωή σου, ώστε να τη χωρέσεις εκεί μέσα, θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον mindful τρόπο ζωής.

https://www.instagram.com/p/BzvUz-lIDBd/

Προσωπική ανάπτυξη

Η #Vanlife απαιτεί ανάπτυξη σε επίπεδο προσωπικότητας και mindset. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά θα σε μεταμορφώσει σε έναν πιο δημιουργικό, ανθεκτικό, mindful, περιπετειώδη και πρακτικό άνθρωπο. Αυτά είναι μαθήματα που δεν παίρνεις ζώντας σε ένα άνετο διαμέρισμα, αλλά αλλάζοντας μέρη, τόπους, εικόνες και εμπειρίες.

https://www.instagram.com/p/BzvSG1TgnCR/

Ευελιξία και ελευθερία

Ζώντας μέσα σε ένα βαν και έχοντας βγει προ πολλού από την comfort zone σου, αντιλαμβάνεσαι ότι το μόνο που αξίζει να είσαι σε αυτή τη ζωή είναι ελεύθερος. Και ας είμαστε ειλικρινείς τώρα, δεν υπάρχει πιο περιοριστικό πράγμα από τέσσερις τοίχους, σωματικά και πνευματικά.

Τώρα που έβαλα τις σκέψεις μου σε μια τάξη, λέω να αρχίσω να ψάχνω το ιδανικό βαν για εμένα.


featured image: Uproxx
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.