Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία. Οι single πηγαίνουν διακοπές με τις επίσης single φίλες τους. Ενώ οι άλλες, αυτές που έχουν σχέση, πρέπει να πάνε  με το ταίρι τους. Κάπου εδώ έρχομαι να διαφωνήσω. Τι πάει να πει «πρέπει» να πάτε μαζί; Γιατί αν πάτε χωριστά τι θα γίνει; Γιατί πριν από αυτόν πώς πήγαινες; Και γιατί όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν τώρα;

Ναι ξέρω, ο έρωτας και το πρώτο καλοκαίρι μαζί σαν ζευγάρι ή το τρίτο και πάει λέγοντας. Συνήθως άρθρα εν όψει καλοκαιριού σου βρίσκουν εξωτικούς προορισμούς για ρομαντικές εξορμήσεις. Θέλοντας να κάνω τη διαφορά εγώ θα σου πω γιατί να μην πας μαζί του. Γιατί;

Είναι παράδοση και θέλεις να τις περνάς με τις φίλες σου

Και δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό σε αυτό. Ξέρεις υπήρχε ζωή και πριν γνωρίσεις τον εκλεκτό της καρδιάς σου. Είχατε κανονίσει από πέρσι να πάτε Λευκάδα. Τα κορίτσια έψαξαν εισιτήρια από το χειμώνα και βρήκαντο καλύτερο μέρος για να μείνετε. Αλλά κάπου πριν το νέο έτος εσύ κεραυνοβολήθηκες. Όχι είναι άδικο να αλλάξεις συνήθειες ζωής και να αθετήσεις υποσχέσεις, απλά και μόνο γιατί δεν είσαι single.

Οι στατιστικές δίνουν τους περισσότερους χωρισμούς

Δεν το λέω εγώ, οι έρευνες το λένε. Αν το καλοσκεφτείς έχουν δίκιο. Γιατί περνάς τόσο πολύ χρόνο με τον άλλο (ειδικά αν πάτε οι δυο σας χωρίς παρέα) που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλακωθείτε. Είτε λόγω ζήλιας γιατί το μάτι του θα πέσει στο μπούστο κάποιας τουρίστριας, είτε γιατί θα σου πιάσει την κουβέντα ο υπεύθυνος στα watersports. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει ο έρωτας σάκος του μποξ στις διακοπές. Οπότε γιατί να το διακινδυνεύσεις;

Για να δεις πόσο και αν θα λείψετε ο ένας στον άλλον

Πόσο θα κρατήσουν οι διακοπές σας; Μια βδομάδα; Άντε το πολύ δύο. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκόψεις από τη συνήθεια να βλέπεστε τόσο πολύ. Θα αντέξεις μακριά του ή θα σου λείψει από την πρώτη μέρα;  Άραγε εκείνος πώς θα το χειριστεί όλο αυτό; Θα περνάει τόσο καλά με τα παιδιά ή θα σκέφτεται πως είναι μακριά σου;

Θα  δοκιμαστεί η εμπιστοσύνη ανάμεσά σας

Θα είστε και οι δύο εκτεθειμένοι σε “πειρασμούς” και μακριά ο ένας από τον άλλο. Τι μπορεί να συμβεί και πόσο εύκολα μπορεί να ενδώσει κάποιος από τους δυο σας; Λένε πως πρέπει να προσέχεις για να έχεις. Αλλά πάλι αν πρέπει να κλείσεις τον άλλον σε γυάλα ή να του επιβάλεις μια αυστηρή πειθαρχία για να έχεις το «κεφάλι» σου ήσυχο, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Στην τελική ακόμα κι αν αυτό το τεστ δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα έχεις γλιτώσει χρόνο.

Δεν χρειάζεται να ξυπνάει μαζί σου η Barbie

Διακοπές σημαίνει να κυκλοφορείς χύμα με τις σαγιονάρες και το μαγιό. Όχι να ξυπνάς πριν από εκείνον για να στρώσεις ό,τι χάλασε το προηγούμενο ξενύχτι. Απλά και μόνο για να είσαι σέξυ και εντυπωσιακή δίπλα του 24/7.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να γυρνάς μισονηφάλια με τις κολλητές σου στα σοκάκια του νησιού

Ή και της Χαλκιδικής, δεν τίθεται θέμα. Γιατί με τις φίλες σου μπορείς να περπατήσεις ξυπόλητη στις 6 το πρωί. Να ψάξετε το φούρνο με το καλύτερο κρουασάν σοκολάτας. Ή απλά να αράξετε σε κάποιο παγκάκι περιμένοντας το πρώτο φως της ημέρας. Όχι από άποψη, αλλά για την καλύτερη πιθανή φωτογραφία.

Με τις φίλες σου μπορείς να περπατήσεις τρεις ώρες + μέχρι να βρείτε το μαγαζί με τα σανδάλια που έβαλες στο μάτι

Βρες μου έναν άντρα που θα αντέξει να κάνει shopping στις διακοπές και τον παντρεύομαι την ίδια στιγμή. Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου «Με τον καλό μου πέρσι κάναμε βόλτα και με περίμενε να ψωνίσω αυτό…». Γιατί προφανώς και η σχέση ήταν φρέσκια, αφετέρου σίγουρα θα έκανες λιγότερο από τέταρτο να ολοκληρώσεις την αγορά σου.

Ενώ οι φίλες εκεί. Πιστές να βρουν το τέλειο φουλάρι, τα ιδανικά σανδάλια ακόμα κι να χρειαστεί να κάνετε τρεις φορές το γύρω του νησιού.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ό,τι κάνουν οι άλλοι

Ίσως ήρθε η στιγμή να αλλάξουν λίγο οι κανόνες στις σχέσεις. Να μην είναι όλα τόσο τυποποιημένα. Να μπορείς με τον άλλον να είσαι μαζί, αλλά ταυτόχρονα να είσαι και χώρια. Αν  θέλεις τόσο πολύ να πας μια εκδρομή, ένα ταξίδι, κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά, θα το κάνεις με άλλο τρόπο. Χωρίς να είναι οπωσδήποτε καλοκαίρι ή να πρέπει να ακυρώσεις κάτι άλλο γιατί μπαίνει μπροστά η ζευγαροταμπέλα με τα “μη” και “απαγορεύεται”. Γιατί πολύ απλά ό,τι απαγορεύεται ή κόβεται έχει πιο πολλές πιθανότητες να συμβεί.

Διάβασε ακόμα: Γιατί όλοι χωρίζουν στις διακοπές;

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


featured image: Elite Daily