Η λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην faux fur και στην αληθινή γούνα πλέον είναι εντελώς διακριτή. Οικολόγοι και περιβαλλοντολόγοι έχουν κερδίσει τη μάχη τους και οίκοι μόδας όπως Gucci, Armani και Givenchy κάνουν τα δικά τους βήματα επιλέγοντας τη ψεύτικη γούνα για τις συλλογές τους.

Tα brands που υποστηρίζουν το faux-fur

Ο οίκος Gucci έκανε σαφή τη θέση του όταν στη συλλογή Fall/Winter 2018-2019 παρουσίασε faux fur παλτό. Ο Michael Kors ανακοίνωσε ότι σταματά να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε είδος γούνας και παρουσίασε την fur-free Fall/Winter 2018-2019 συλλογή. Ο Calvin Klein υπήρξε ένα βήμα πιο μπροστά αφού έχει απομακρυνθεί από το υλικό της γούνας ήδη από το 1994 και παραμένει σταθερός σ’ αυτή τη θέση. Ο οίκος Burberry που είναι γνωστός για τη χρήση αλεπούς, κουνελιού, mink και άλλων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βγάλει τελείως αυτό το υλικό από τις συλλογές του. Ο Armani είναι fur-free από το 2016. Ο Versace, θερμός υποστηρικτής της γούνας μέχρι το 2006 δέχτηκε πολλές διαμαρτυρίες από ανθρώπους της PETA. Η Donatella Versace υποσχέθηκε μέσα από ένα Instagram post ότι η γούνα ως υλικό για εκείνους τελείωσε.

8 λόγοι να αγαπήσεις τα faux fur πανωφόρια

. Περνάει το μήνυμα

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η σκληρότητα απέναντι στα ζώα είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να υποστηρίξει κανείς την ψεύτικη γούνα. Από τη μείωση της λαθροθηρίας μέχρι τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος η επιλογή σου σε faux fur έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη

. Είναι πιο φθηνά από όσο νομίζεις

Είναι προφανές αλλά δεν μπορούμε και να μην το αναφέρουμε. Με την ίδια τιμή που είχε μία αληθινή γούνα πλέον μπορείς να αγοράσεις δύο πολύ καλής ποιότητας.

8 λόγοι να αγαπήσεις τα faux fur πανωφόρια

. Έχει δυνατούς υποστηρικτές

Οι περισσότεροι celebrities έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη γούνα. Η λίστα των επωνύμων που εναντιώνονται στην αληθινή γούνα περιλαμβάνει ονόματα όπως Ellen DeGeneres, Miley Cyrus και Charlize Theron. Τοp models απαίτησαν να φορέσουν ψεύτικη γούνα σε φωτογραφήσεις και πασαρέλες.

8 λόγοι να αγαπήσεις τα faux fur πανωφόρια

. Είναι πολύ πιο πρακτική η χρήση της

Η αληθινή γούνα θέλει ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και καθαρισμού. Η αγαπημένη μας πια ψεύτικη γούνα μπορεί να αποθηκευθεί όπως κάθε άλλο ρούχο και μπορείς να την καθαρίσεις σε ένα στεγνοκαθαριστήριο.

8 λόγοι να αγαπήσεις τα faux fur πανωφόρια

. Μπορείς να βάλεις χρώμα

Με τη ψεύτικη γούνα μπορείς να έχεις χρωματική επιλογή. Θες ένα μωβ γούνινο παλτό; Το έχεις.

8 λόγοι να αγαπήσεις τα faux fur πανωφόρια