Η απόφαση του να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό είναι μία από τις πιο δύσκολες αλλά και από τις πιο συχνές που τίθενται σε εμάς τους millennials τα τελευταία χρόνια. Το δίλημμα του να αφήσεις τους δικούς σου ανθρώπους και να ζήσεις σε μία χώρα πολύ μακριά από αυτούς, ταλανίζει τον καθένα/την καθεμία από εμάς.

Ωστόσο, έχουμε αποδείξει ότι σαν γενιά αγαπάμε τόσο τα ταξίδια όσο και τα ρίσκα. Τολμάμε για το αδύνατο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Στη συνέχεια, λοιπόν, ακολουθούν 3 λόγοι που μπορούν να σε πείσουν να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου για το εξωτερικό, σήμερα κιόλας!

1. Θα διευρύνεις τους ορίζοντες σου

Όταν αποφασίζεις να φύγεις από τη χώρα που γεννήθηκες και μεγάλωσες, αναπόφευκτα έχεις στο πίσω μέρους του μυαλού σου ότι θα γνωρίσεις νέα άτομα, νέες κουλτούρες και τρόπους ζωής. Η επαφή με όλα αυτά, θα διευρύνει τη σκέψη σου και θα σε κάνει να αποβάλεις κάθε είδους μισαλλοδοξία που ενδέχεται να έχεις απέναντι σε ορισμένα ζητήματα.

Σου προτείνω να επιλέξεις μία χώρα που θα είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σου με σκοπό να δοκιμάσεις τα όριά σου και να αυξήσεις τις εμπειρίες σου. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς με τις συνθήκες ζωής και τις αντιλήψεις που επικρατούν γύρω σου αλλά σιγά σιγά θα προσαρμοστείς και θα αντιληφθείς πως μπορείς να επιβιώσεις οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Το κλίμα, τα πιστεύω των ανθρώπων ή ακόμα κι οι ρυθμοί καθημερινότητάς τους, θα διαλύσουν τα μικρά κουτάκια που υπάρχουν στο μυαλό σου σχετικά με το τι είναι ζωή!

2. Θα σε κάνει πιο δυνατό/ή

Τα ταξίδια, γενικότερα, και δη τα ταξίδια για μία καλύτερη ζωή προϋποθέτουν ένα επίπεδο ανεξαρτησίας και αυτοπεποίθησης που πρέπει να διαθέτεις ή που να θες να αναπτύξεις. Ζώντας μακριά από το comfort zone σου, από εκεί που ξέρεις ότι πάντοτε θα έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που θα σε στηρίζει και θα σε ενθαρρύνει, θα αναγκαστείς να καταβάλεις δεκαπλάσια ατομική προσπάθεια για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου.

Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς με τη γλώσσα ή να στερηθείς βασικά αγαθά όπως είναι το σπίτι και τα χρήματα. Αυτά, όμως, αντί να σε ρίξουν ψυχολογικά και να σε κάνουν να τα παρατήσεις, θα σε πεισμώσουν ακόμη περισσότερο. Θα έρθεις αντιμέτωπος/η με πτυχές του εαυτού σου που ούτε εσύ ήξερες ότι υπάρχουν και η δύναμη που κρύβεις μέσα σου σε συνδυασμό με το ένστικτο της επιβίωσης που όλοι έχουμε, θα σε μεταμορφώσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο, πιο δυνατό και αύταρκες.

wisgoon.com
wisgoon.com

3. Θα γίνεις πιο εξωστρεφής και αποφασιστικός/ή

Ζώντας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα όταν είσαι μόνος/η σου, θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον. Μπορεί στην Ελλάδα να ήσουν πιο κλειστό και ντροπαλό άτομο που δεν επιδίωκε εύκολα τις συναναστροφές με άλλους αλλά εκεί η σκληρή πραγματικότητα θα σε κάνει να αλλάξεις.

Θα τολμάς να πιάσεις εσύ πρώτος/η κουβέντα με κάποιον άγνωστο, θα ψάξεις να βρεις ενώσεις συμπατριωτών σου που θα μπορούσες να επικοινωνήσεις καλύτερα και φυσικά θα αναγκαστείς να χτίσεις έναν κύκλο από την αρχή. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως όταν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων ανοίγεσαι πιο εύκολα σε κάποιον και μοιράζεσαι μαζί του βιώματα και σκέψεις που μπορεί να μην ξέρουν ούτε οι πιο στενοί σου φίλοι στην Ελλάδα. Όσο για τις μεθόδους επικοινωνίας και για το αν θα έχεις πρόβλημα με τη γλώσσα, θα διαπιστώσεις και ο ίδιος/α από μόνος/η σου πως σταδιακά το άγχος και η αγωνία που έχεις για να γίνεις κατανοητός/ή θα εξαφανιστεί.

Μπορεί το να καλείσαι να πάρεις μία τόσο σημαντική απόφαση ζωής να σε τρομάζει, αλλά ξέρεις τι είναι πιο τρομακτικό; Το να μετανιώνεις που δεν την πήρες ποτέ!

featured image: popsugar.com