Εύκολοι τρόποι να αναβαθμίσεις τον κήπο σου

Εύκολοι τρόποι να αναβαθμίσεις τον κήπο σου

Ιδιαίτερα την Άνοιξη, ο κήπος είναι ένας χώρος του σπιτιού στον οποίο περνάμε πολλές ώρες. Αυτή την όμορφη "γωνία" του σπιτιού μπορείς εξ' ολοκλήρου να την φτιάξεις από την αρχή όπως θέλεις. Παρακάτω θα βρεις ιδέες για να αναβαθμίσεις τον κήπο σου ή ακόμα και το μπαλκόνι σου. Με μπόλικη φαντασία και μικρό budget μπορείς να κάνεις πολλά.

Τροπικά Σκηνικά

homestolove.com.au

homestolove.com.au

Μπορείς να διαμορφώσεις το τοπίο στον κήπο σου έτσι ώστε να μοιάζει με τροπικό δάσος. Επίλεξε υπερμεγέθη φυτά με μεγάλα φυλλώματα για να δώσεις αυτή την αίσθηση. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που το κλίμα είναι ζεστό, καθώς και με καλή συντήρηση, ο κήπος σου μπορεί να φιλοξενήσει πανέμορφα είδη φυτών όπως φοίνικες και ρομπελίνι, τα οποία είναι πλούσια και έχουν έντονα πράσινο χρώμα.

“Μυστικά” σημεία

gardenpicsandtips.com

gardenpicsandtips.com

Θερμοκήπιο ή κάποιο απομονωμένο υπόστεγο είναι μια καλή ιδέα εάν φυσικά ο κήπος σου διαθέτει χώρο, τον οποίο θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς. Παράλληλα, η δημιουργία ενός εξωτερικού χώρου που μπορείς να επισκεφθείς δίνει μια άνεση στον κήπο σου και μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης.

Φυτά με γυαλιστερό φύλλωμα

homestolove.com.au

homestolove.com.au

Η τροπική ζούγκλα που θέλεις να δημιουργήσεις δεν είναι ακατόρθωτη. Μπορείς σε μια γωνιά να συγκεντρώσεις κάποια φυτά, τα οποία έχουν γυαλιστερό φύλλωμα και διαφορετικά σχήματα για να υπάρχει ένα παιχνίδι μεταξύ των μορφών. Παράλληλα, εάν πρόκειται για κάποιον εσωτερικό χώρο, έχεις τη δυνατότητα να παίξεις και με τα χρώματα στις γλάστρες.

Αειθαλή φυτά

gardenista.com

gardenista.com

Τα φυτά τα οποία ζουν για πολύ καιρό και καταφέρνουν να ομορφαίνουν εντυπωσιακά τον κήπο σου, ειδικά όταν είναι ανθισμένα. Μπορείς να τα αφήσεις επίσης σε γλάστρα ή να τα μεταφυτεύσεις και το αποτέλεσμα που θα έχεις είναι εντυπωσιακά λουλούδια, τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε διάφορες συνθήκες.

Γρασίδι

goodsgn.com

goodsgn.com

Το γρασίδι δεν είναι και η πιο εύκολη λύση για έναν κήπο, όμως σίγουρα το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Το γρασίδι που δε χρειάζεται κόψιμο και ζει με λίγο νερό είναι το είδος που πρέπει να αναζητήσεις. Οποιοδήποτε είδος γρασιδιού και να βάλεις στον κήπο σου είναι κάτι που χρειάζεται φροντίδα και υπομονή, για να έχεις ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.