Η Lizzo εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη σκηνή του Central Park της Νέας Υόρκης στα πλαίσια της εκδήλωσης του Global Citizen Live και θέλησε να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Η ερμηνεύτρια και βραβευμένη με grammy μουσικός, θέλησε να μοιραστεί περισσότερα από τη μουσική με το ενθουσιασμένο κοινό της και αναφέρθηκε στον θεσμικό ρατσισμό, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φάνηκε μάλιστα ως η ιδανική ευκαιρία καθώς το Global Citizen μεταδίδονταν σε έξι ηπείρους.

«Ευχαριστώ πολύ το Global Citizen για τη φιλοξενία, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: Είμαι ευγνώμων για κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να ανέβω στη σκηνή και να τραγουδήσω για όλους εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.»

Η μουσικός μίλησε για την ανάγκη της να προσφέρει με τη σειρά της, καθώς όπως ανέφερε θέλει να ανταποδώσει για όσα απλόχερα της δόθηκαν.

«Και τώρα είμαι πλούσια και αυτό είναι συναρπαστικό, όμως σκέφτομαι τι είδους πλούσια θέλω να είμαι;» Και αποφάσισα ότι θέλω να γίνω φιλάνθρωπος. Θέλω να ανταποδώσω. Γιατί για ποιο λόγο θα μου έδινε ο Θεός τόσα πολλά αν δεν μπορώ να τα επιστρέψω; Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανταποδώσω».

Η Lizzo εξήγησε ότι το Central Park βρίσκεται στη θέση μιας πρώην κοινότητας που ονομάζεται Seneca Village, μια περιοχή που ήταν γνωστή ως μια ακμάζουσα γειτονιά Αφροαμερικανών στα μέσα του 19ου αιώνα. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με το ζόρι και τα σπίτια τους γκρεμίστηκαν για να δημιουργήσουν το πάρκο που τουρίστες και Νεοϋορκέζοι απολαμβάνουν καθημερινά.

«Καθώς μιλάμε για την αλλαγή του κλίματος και για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο αλλά και για την επίλυση του θέματος αστέγων, πρέπει επίσης να μιλάμε για τον θεσμοθετημένο ρατσισμό που συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα συνεχώς», δήλωσε η Lizzo.

«Και αν δεν μιλάμε για την ιστορία μας εποικοδομητικά, πώς μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον; Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για πράγματα και ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αλλαγή. Και η αλλαγή ξεκινά πρώτα από μέσα. Γίνεσαι καλύτερος με τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να είσαι καλύτερος και με τους άλλους».