Ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο θεωρείται συχνά σημάδι καλής υγείας και πολλές φορές είναι ελκυστικό, αφού είναι από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει κάποιος.

Ωστόσο, οι σκληρές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε πολλά παραδοσιακά προϊόντα λεύκανσης δοντιών, μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία και βλάβη στο σμάλτο των δοντιών. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να γίνουν τα δόντια σου πιο λευκά χωρίς να προκαλείται ευαισθησία.

Μαγειρική σόδα

Το βασικό προϊόν της κουζίνας που συχνά χρησιμοποιείς στη μαγειρική αλλά και την καθαριότητα, είναι απαραίτητο συστατικό για λευκά δόντια. Μπορεί να απαλύνει ορισμένους λεκέδες στα δόντια και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας. Για να την χρησιμοποιήσεις σωστά, θα πρέπει να αναμείξεις ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και νερού σε ένα μικρό μπολ, μέχρι να δημιουργήσεις μια πάστα. Βύθισε την οδοντόβουρτσά σου στο μείγμα της σόδας και βούρτσισε με απαλές κυκλικές κινήσεις, φροντίζοντας να καλύψεις καλά κάθε δόντι με την πάστα. Στη συνέχεια ξέπλυνε σχολαστικά.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο περιέχει οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική όταν χρησιμοποιείς μηλόξυδο, καθώς μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου με νερό και στη συνέχεια άφησε το στο στόμα σου για 2-3 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων από τα δόντια. Πολτοποίησε μερικές φράουλες σε μια πάστα και, στη συνέχεια, βούρτσισε τα δόντια σου για 2 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών. Ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα κουρκουμά με νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα και στη συνέχεια βούρτσισε τα δόντια σου για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού

Οι φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών περιέχουν d-λιμονένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αφαίρεση των λεκέδων από τα δόντια. Τρίψε το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού ή λεμονιού πάνω στα δόντια σου για 2 λεπτά και στη συνέχεια βούρτσισε τα δόντια σου.

Oil pulling

To oil pulling είναι μια παραδοσιακή ινδική συνταγή, ιδανική για τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και την απομάκρυνση τοξινών από το σώμα. Συνήθως αυτή η συνταγή περιλαμβάνει λάδι καρύδας, ωστόσο μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε άλλο λάδι της αρεσκείας σου. Το λάδι καρύδας είναι μια ασφαλής επιλογή, καθώς έχει ευχάριστη γεύση και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, γνωστό για την αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του δράση.

Πώς γίνεται; Κράτησε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο στόμα σου, ιδανικά για 15 περίπου λεπτά, χωρίς να το καταπιείς. Στη συνέχεια, μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου.

Τέλος, αυτοί ήταν κάποιοι από τους φυσικούς τρόπους για να λευκάνεις τα δόντια σου, χωρίς να προκαλείται ευαισθησία. Μπορείς να ενσωματώσεις αυτούς τους τρόπους στη ρουτίνα σου, για να διατηρήσεις το χαμόγελό σου λαμπερό και υγιές.

Μην ξεχνάς πως μία ισορροπημένη διατροφή, με φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσει όχι μόνο τα δόντια σου, αλλά γενικότερα τον οργανισμό σου. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξίσου σημαντικό να συμβουλεύεσαι τον οδοντίατρό σου και να τον επισκέπτεσαι συχνά.