Η αστρολογία μπορεί να φανερώσει πολλά για χαρακτήρες και συμπεριφορές. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο το ζώδιο και τον ωροσκόπο τους.

Δεν ενημερώνονται για τα υπόλοιπα στοιχεία του γενέθλιου χάρτη τους. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για σένα, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να μάθεις για την αξία των οίκων στην αστρολογία.

Τι είναι οι οίκοι στην αστρολογία και τι σημαίνουν;

Τα ζώδια βασίζονται στην ώρα γέννησής μας— όπως και οι οίκοι. Όταν γεννηθήκαμε, οι πλανήτες ήταν σε συγκεκριμένα ζώδια και οίκους. Όταν οι πλανήτες επισκέπτονται έναν οίκο, φωτίζουν αυτό το μέρος του γενέθλιου χάρτη. Αυτό ενεργοποιεί τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο οίκο.

Bάλε την ημερομηνία γέννησης, την ώρα και την τοποθεσία γέννησης. Στη συνέχεια θα ανακαλύψεις τους οίκους, τα οποία αποτελούνται από έναν τροχό 360 μοιρών. Αυτός ο τροχός χωρίζεται σε δώδεκα ίσα τμήματα, όπου το καθένα αντιπροσωπεύει έναν διαφορετικό οίκο.

Θυμήσου ότι οι οίκοι εναλλάσσονται κάθε είκοσι τέσσερις ώρες. Κάθε οίκος αντιπροσωπεύει δύο ώρες κίνησης του ήλιου κάθε μέρα. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεσαι την ακριβή ώρα γέννησής για να δημιουργήσεις έναν γενέθλιο χάρτη με ακρίβεια.

Πριν δεις τους οίκους στον γενέθλιο χάρτη, πρέπει να βρεις τον ωροσκόπο σου που αποκαλύπτει τον κυρίαρχο πλανήτη του χάρτη σου.

Λάβε υπόψη σου ότι οι γενέθλιοι χάρτες διαβάζονται αριστερόστροφα. Η οριζόντια γραμμή του ωροσκόπου οριοθετεί τον Πρώτο Οίκο. Ο δωδέκατος οίκος συνορεύει με τον Ωροσκόπο στα βόρεια.

Όταν διαβάζεις τον γενέθλιο χάρτη σου, μπορεί να παρατηρήσεις πλανήτες σε κάθε οίκο. Αν δεν υπάρχει πλανήτης σε ένα συγκεκριμένο οίκο, δεν είναι κακό. Είναι φυσικό γιατί τα ουράνια σώματα τείνουν να παραμένουν κοντά μεταξύ τους.

Θυμήσου, κάθε πλανήτης έχει διαφορετική λειτουργία. Για την ερμηνεία τους θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το ζώδιο και τον οίκο. Η εξίσωση θα πρέπει να μοιάζει με: Πλανήτης + Ζώδιο + Οίκος.

Οι πλανήτες και οι ερμηνείες τους

Ο Ερμής είναι ένας αγγελιοφόρος. Αντιπροσωπεύει το μυαλό, τη διάνοια, τη γλώσσα και την επικοινωνία.

Η Αφροδίτη είναι προξενήτρα. Αντιπροσωπεύει την έλξη, την αγάπη, τις σχέσεις και την τέχνη.

Ο Άρης είναι πολεμιστής. Συμβολίζει την επιθετικότητα, την επιθυμία, το πάθος, το θάρρος και τον ανταγωνισμό.

Ο Δίας συμβολίζει την τύχη, την ανάπτυξη, την αισιοδοξία και την κατανόηση.

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τη δομή, το νόμο, την πειθαρχία, τη φιλοδοξία και την ευθύνη.

Ο Ουρανός συμβολίζει την εκκεντρικότητα, το απρόβλεπτο και την εξέγερση.

Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει τα όνειρα, τη διαίσθηση και τη φαντασία.

Ο Πλούτωνας συμβολίζει τη δύναμη, τον θάνατο, την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση.

Ο Ήλιος συμβολίζει το εγώ, την αντοχή και τη ζωτικότητα.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει συναισθήματα, ένστικτα, συνήθειες και διαθέσεις.

Υπάρχουν δώδεκα διαφορετικοί οίκοι στον γενέθλιο χάρτη σου. Καθένας προσφέρει μια εικόνα για την προσωπικότητά σου και τον τρόπο που αλληλεπιδράς με τον κόσμο γύρω σου.

1ος Οίκος – Εαυτός

Ο πρώτος οίκος ανταποκρίνεται στην ενέργεια του Κριού. Καθορίζει το σώμα και την εμφάνισή. Ο πλανήτης στον πρώτο οίκο θα έχει ισχυρή επιρροή στη ζωή σου. Αντιπροσωπεύει τους στόχους, τις ιδέες και τα έργα.

2ος Οίκος – Ιδιοκτησία

Ο δεύτερος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Ταύρου. Αντιπροσωπεύει τα υλικά αγαθά και τα οικονομικά. Ο δεύτερος οίκος αφορά τα χρήματα καθώς και συναισθήματα που μας επηρεάζουν ακόμη περισσότερο από τον πλούτο.

3ος Οίκος – Επικοινωνία

Ο τρίτος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια των Διδύμων. Αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και την έκφραση. Αυτός ο οίκος μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για το κοινωνικό δίκτυο.

4ος Οίκος – Σπίτι και Οικογένεια

Ο τέταρτος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Καρκίνου. Αντιπροσωπεύει το σπίτι και την οικογενειακή ζωή. Αφορά τη σχέση με τις μητρικές φιγούρες και την άποψή σου για την οικογενειακή ζωή. Θα σου φανερώσει επίσης πώς ενεργείς στις σχέσεις σου με μέλη της οικογένειας, φίλους και κατοικίδια.

5ος Οίκος – Απόλαυση

Ο πέμπτος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Λέοντα. Αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα και τον ρομαντισμό. Αφορά την αυτοπεποίθησή, τι σε κάνει να νιώθεις καλά και τον αγαπημένο σου τύπο καλλιτεχνικής έκφρασης.

6ος Οίκος – Υγεία

Ο έκτος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια της Παρθένου. Αντιπροσωπεύει την υγεία και την ευεξία. Οποιοσδήποτε έχει γενέθλιους πλανήτες σε αυτή τη ζώνη απολαμβάνει τη δομή, τη διαχείριση χρόνου και την οργάνωση. Ο έκτος οίκος κυβερνάται από τον πλανήτη Ερμή.

7ος Οίκος – Συνεργασίες

Ο έβδομος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Ζυγού. Συμβολίζει το σπίτι και τις σχέσεις. Αυτός ο οίκος κυβερνά επίσης την Αφροδίτη. Όποιος έχει γενέθλιο πλανήτη σε αυτόν τον οίκο εστιάζει στις σχέσεις.

8ος Οίκος – Σεξ, Θάνατος και Μεταμόρφωση

Ο όγδοος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Σκορπιού. Αντιπροσωπεύει το σεξ, τον θάνατο και τη μεταμόρφωση. Σε διακατέχει έντονος ρομαντισμός και υποχωρείς στους πειρασμούς. Αυτός ο οίκος θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πώς να προσαρμόζεσαι και να είσαι ευέλικτ@.

9ος Οίκος – Φιλοσοφία

Ο ένατος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Τοξότη. Συμβολίζει τα ταξίδια και την εκπαίδευση. Είσαι εξαιρετικά περίεργ@ και σου αρέσει να μαθαίνεις. Σου αρέσει επίσης να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο και θέλεις να δεις νέα μέρη.

10ος Οίκος – Κοινωνικότητα

Ο δέκατος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Αιγόκερου. Αντιπροσωπεύει τη δημόσια εικόνα, τα επιτεύγματα και το εργασιακό περιβάλλον. Είσαι φιλόδοξ@ και νοιάζεσαι βαθιά για τον χώρο εργασίας σου. Καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια στην καριέρα σου.

11ος Οίκος – Φιλία

Ο ενδέκατος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια του Υδροχόου. Αντιπροσωπεύει ανθρωπιστικές επιδιώξεις και τη χαρά. Αυτός ο οίκος μας ενθαρρύνει να διατηρήσουμε ένα σύστημα υποστήριξης και να σκεφτούμε επαναστατικές ιδέες.

12ος Οίκος – Συνείδηση

Ο δωδέκατος οίκος αντιστοιχεί στην ενέργεια των Ιχθύων. Συνδέεται με την αυτοαναίρεση και την αυτοκαταστροφή. Κυβερνά τα όνειρα, τα συναισθήματα και τα βαθιά μυστικά. Οποιοσδήποτε έχει πλανήτες σε αυτόν τον οίκο είναι διαισθητικός και συμπονετικός. Μπορεί να έχει και κάποιες ψυχικές ικανότητες.

Περισσότερα για τον 6ο Οίκο:

Ο έκτος οίκος αφορά τη θεραπεία και την υγεία. Ασχολείται με το σώμα και το μυαλό. Συνδέεται επίσης με την πειθαρχία και τις καθημερινές ρουτίνες. Μπορεί να σε ενθαρρύνει να τηρείς ένα πρόγραμμα, ώστε να μπορείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου όλη την εβδομάδα.

Τα κατοικίδια συνδέονται επίσης με τον έκτο οίκο επειδή παρέχουν δια βίου συντροφιά. Η παρουσία ζώων μπορεί να αλλάξει τη συνολική ενέργεια ενός ατόμου. Μπορεί να φέρει αίσθηση χαράς και ευτυχίας.

Όταν διαβάζεις τον γενέθλιο χάρτη, βεβαιώσου ότι δίνεις προσοχή στους πλανήτες στον έκτο οίκο σας. Μπορούν να σου πουν πολλά για το ποιος είσαι ως άτομο.