Οι πληροφορίες από το διαδίκτυο είναι άπειρες και τα μηνύματα δεν είναι πάντα ορθά. Μερικές φορές οι φωτογραφίες με τα εμπνευσμένα quotes δεν μεταφέρουν πάντα το σωστό μήνυμα.

Λάθος: Η αληθινή αγάπη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελευθερία.

Εάν η απόλυτη ελευθερία δεν προάγεται μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης, τότε αυτομάτως αυτή η αγάπη δεν είναι η ιδανική για εσένα.

Στη πραγματικότητα: Σύμφωνα με τον Φρίντριχ Νίτσε ελευθερία θα πει θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του. Εάν τα μέλη μιας ερωτικής σχέσης συμπεριφέρονται υπεύθυνα σε προσωπικό επίπεδο, τότε στην αμέσως επόμενη φάση είναι αναπόφευκτο η ελευθερία καθώς και η εμπιστοσύνη να αποτελέσουν βασικά χαρακτηριστικά αυτής της σχέσης.

Λάθος: Εάν ο πρίγκιπας των ονείρων σου δεν εμφανιστεί με ένα άσπρο άλογο και αν η αιθέρια ύπαρξη που καιρό τώρα προσμένεις δεν έρθει με μορφή αγγέλου, τότε λυπάμαι αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως προορίζεσαι για κάτι πολύ καλύτερο.

Στη πραγματικότητα: Eάν θεωρείς πως η ιδιοσυγκρασία σου και οι πραγματικές επιθυμίες σου διαφέρουν κατά πολύ απο εκείνο το πρόσωπο που σου κέντρισε το ενδιαφέρον, τοτέ ασφαλώς και είναι προτιμότερο να βρεις τον έρωτα στα “στέκια” που επιλέγει να συχνάζει η καρδιά σου. Πρόσεξε όμως γιατί πολλές φορές μπερδεύουμε τις πραγματικές επιθυμίες μας με εκείνες που προορίζονται για κάποιους άλλους. Λίστες προτίμησης και στερεοτυπικές αντιλήψεις, γεμάτες προκαταλήψεις καλό θα ήταν να απουσιάζουν από την ζωή σου. Γιατί εάν όχι τώρα τότε σίγουρα σε βάθος χρόνου η καρδιά σου θα έρθει να σε ενημερώσει πως τα κριτήρια σου ναι μεν υπήρξαν αποδεκτά, έκρυβαν όμως δράκο και υστερούσαν από ουσία.

Λάθος: Η μοναχικότητα δεν είναι απαραίτητα και λόγος για να νιώθει κανείς μόνος.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μας οδηγήσει και στα πιο όμορφα μονοπάτια. Άλλωστε το έχει πεί και ο Πάριος, πιο καλή η μοναξιά απο εσένα που δεν φτάνω, μια σε βρίσκω μια σε χάνω, πιο καλή η μοναξιά. Eσύ πείστικες; Γιατί εγώ σίγουρα όχι! Let’s face the truth!

Στη πραγματικότητα: Tα πράγματα είναι απλά. H μοναχικότητα μας αρέσει και αν μάλιστα μπορούσαμε να την επιλέγαμε πιο συχνά τότε θα το κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι δεν είναι θέμα αντικοινωνικότητας. Ούτε και κάποιο σπουδαίο ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε. Το να επιλέγει κανείς να μένει μόνος επειδή το χρειάζεται είναι σαν να δηλώνει πως η μοναχικότητα του είναι τόσο σημαντική όσο είναι και η επιθυμία του να μοιράζεται τις στιγμές του με κάποιον που θα καταφέρει να μετατρέψει την μοναχικότητα του σε κάτι ανώτερο και πιο διασκεδαστικό. Όταν θα πάψεις να εξηγείς τους λόγους για τους οποίους προτιμάς να μένεις μόνος και όταν η παρουσία ενός άλλου προσώπου μετατραπεί σε εξίσου σημαντική με την δική σου, τότε και μόνο τότε θα καταφέρεις να βρεθείς στον δρόμο της αληθινής αγάπης.

Λάθος: Στην αγάπη τα ‘’πάρε-δώσε’’ καλύτερα να απουσιάζουν. Σημασία έχει να δίνεις και ας μην παίρνεις κάτι σπουδαίο σε αντάλλαγμα.

Στη πραγματικότητα: Απο πότε η αγάπη και ο έρωτας μετατράπηκαν σε φιλανθρωπία; Αρκετά αλτρουιστική η παραπάνω αντίληψη και είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις. Εάν όχι, απλά έχε κατά νού πως η αγάπη όσο και αν κατακλίζει την ζωή μας με χιλιάδες συναισθήματα, δεν παύει σε βάθος χρόνου να μας αδειάζει σε προσωπικό επίπεδο εάν δεν είναι αμοιβαία. Γιατί η αληθινή αγάπη είναι και “πάρε” και “δώσε” και “εγώ” και “εσύ” και “εμείς”. Συνεπώς εάν ο άνθρωπος σου δεν σε κάνει με κάποιον τρόπο να νιώθεις συναισθηματικά ανώτερος, τότε λυπάμαι αλλά θα χρειαστεί να τον αποχαιρετίσεις για όλα όσα δεν κατάφερε να κάνει για να παραμείνει στη ζωή σου. Άν νιώθεις πως οφείλεις στον εαυτό σου να πεις αντίο σε κάποιο πρόσωπο, τότε για την ώρα σου έχω την λύση! Βάλε το προαναφερόμενο τραγουδάκι του Πάριου και απλά δυνάμωσε τα ηχεία.

Λάθος: Είσαι μοναδικά ξεχωριστός για να καταφέρεις να βρείς κάποιον που να σε εκτιμάει και να σε καταλαβαίνει για αυτό που είσαι. Καλύτερα να περιμένεις έως ότου να βρείς το ‘’τέλειο’’!

Στη πραγματικότητα: To πιό; Οκ Google, tell me a joke! Aσφαλώς και είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος ο οποίος αξίζει να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τον διπλανό σου όμως αλλά και για τον κάθε άνθρωπο εκεί έξω. Εάν πείς ναι στην αυτοαγάπη και ένα ακόμη μεγαλύτερο ναι στην αποδοχή της μοναδικότητας των άλλων τότε σε διαβεβαιώνω πως θα ανακαλύψεις την αγάπη νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για να αγαπηθείς. That’s how love works!

Λάθος: Tα όσα προάγει η αγάπη είναι αρκετά βαρετά και περιοριστικά για ένα τόσο ανοιχτόμυαλο και φιλελεύθερο άνθρωπο σαν εσένα. Τι θα πεί σχέση; Εμπειρίες και πάλι εμπειρίες!

Στη πραγματικότητα: Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε διαδίκτυο για τα υπέροχα μηνύματά σου. Και εσένα κοινωνία για τις ακόμα πιο μοναδικές αντιλήψεις σου! Είναι γεγονός! Σαν τις εμπειρίες, τα λάθη και τα πάθη δεν έχει και μάλιστα το επιβεβαιώνουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί έξω. Μόνο που οι μισοί (αν όχι όλοι) πασχίζουν για να βρουν το μέσα τους απορροφημένοι στο να ζήσουν το έξω τους όσο πιο έντονα μπορούν. Aς είμαστε ειλικρινείς, όλα για την αγάπη δεν γίνονται; Γιατί λοιπόν να το καθυστερούμε;

Η αγάπη ζει στα απλά και καθημερινά. Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός έρωτα που έχει την δύναμη να κρατήσει για μια ολόκληρη ζωή! Ο εαυτός μας λοιπόν είναι αρκετά ικανός να μας δώσει όλες τις απαντήσεις που αναζητάμε και από τον ίδιο μόνο αξίζει να περιμένουμε στη ‘’στάση’’ για όλες τις επόμενες που θα έρθουν.

Όσο για την αγάπη και τον έρωτα; Eάν είσαι ερωτευμένος δεν χρειάζεσαι καμία οδηγία χρήσης. Παρά μόνο την καρδιά σου. Και αν αναρωτιέσαι ακόμη για την αγάπη, ρώτα το ‘’μέσα’’ σου για το πως θα χρειαστεί να πορευτείς στο παιχνίδι της. Να θυμάσαι μόνο πως οι κανόνες τις αλλάζουν συνεχώς. Τίποτα δεν είναι ικανό να χαλάσει την μαγεία της περισσότερο από εκείνους που επιλέγουν να την παίρνουν μονάχα στα σοβαρά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν ο γάμος δεν είναι για όλους πώς θα ξέρεις αν είναι για εσένα;