Το κλειδί της επιτυχίας το ονειρεύονται όλοι. Ο δρόμος της απόκτησής του είναι μακρύς και απαιτεί κόπο. Αδιαμφισβήτητα η ευτυχία δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρήμα. Ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αποτρέπει την οικονομική ελευθερία. Καθοριστικός παράγοντας για την ανεξαρτησία είναι η ικανότητα και η εμπειρία. Ξεκινώντας από αυτό το γεγονός αντιλαμβανόμαστε πως επιτυχία είναι να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν. Αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι ο εαυτός σου. Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της οικονομικής ευμάρειας. Υπάρχει όμως η συνταγή της επιτυχίας; Κυρίως όλα βρίσκονται στο σωστό motivation και στα κατάλληλα βιβλία. Σε εκείνες τις αισιόδοξες σκέψεις που κάνεις σε μία δύσκολη στιγμή. Προσοχή, αυτό δε σημαίνει πως δε χρειάζεται να σπουδάζουμε και απλά να αποκτούμε εμπειρία άμεσης εργασίας έχοντας αισιόδοξο motivation.

Η αυτοπεποίθηση είναι η τέχνη για να ζεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα ακόλουθα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης για να βοηθήσουν τη συμπεριφορά σου στη δουλειά θα σου δείξουν το δρόμο. Βοήθησαν πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικά πράγματα. Ξεκάθαρα και απλά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά που περιγράφουν τρόπους και μεθόδους προσωπικής ανάπτυξης. Κάποια είναι σταθερή αξία και συνέβαλαν σε μία θετική αλλαγή πολλών.

Το ΕΝΑ Πράγμα – Keller Gary

 

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά βιβλία για να βρεις την αναπάντεχα απλή αλήθεια αν θέλεις λιγότερους περισπασμούς και λιγότερα εμπόδια στον δρόμο σου. O καταιγισμός από e-mails, μηνύματα, τηλέφωνα και συσκέψεις σε αποσπούν από την πιο σημαντική εργασία σου. Οι ταυτόχρονες επαγγελματικές και οικογενειακές απαιτήσεις έχουν επιπτώσεις. Και ποιο είναι το τίμημα; Μέτρια δουλειά, χαμένες προθεσμίες, μικρότερες αμοιβές και πολύ άγχος. Αν θέλεις να αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά σου. Θέλεις περισσότερα χρήματα για να έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέλεις μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Τώρα μπορείς να έχεις και τα δύο. Το ΕΝΑ Πράγμα θα προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε πτυχή της ζωής σου – επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή και πνευματική.

Για να το κάνεις σωστά, πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις λάθος – Quain Bill

Κι όμως υπάρχουν βιβλία που έχουν καταγράψει τα πράγματα που κάνουμε λάθος. Ο Quain Bill συγκέντρωσε 20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις. Πόσοι από εσάς αποδέχεστε την αποτυχία αντί να την πλασάρετε σαν εμπειρία; Και πόσοι επιλέγετε να επιλύετε βιαστικά αντί να πορεύεστε αργά; Το βιβλίο απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό, αλλά συνειδητοποιούν ότι τελικά αυτό το «σωστό» δεν τους φέρνει τα αποτελέσματα που αναζητούν – σε επίπεδο χρημάτων, χρόνου, σχέσεων και προσωπικών ελευθεριών. Για να σταματήσετε να κάνετε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά, πρέπει να πρώτα να πάρετε το σημαντικότερο μάθημα από όλα: ότι τα κάνατε όλα λάθος εξ αρχής! Γιατί; Γιατί όλοι γύρω σας –συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, γονέων, πολιτικών και αφεντικών– σας έλεγαν ότι κάνατε το σωστό. Δυστυχώς, έκαναν λάθος. Όπως κι εσείς.  Δοκιμάστε, λοιπόν, έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων και κατακτήστε όλα όσα ονειρεύεστε.

Πως να είσαι δυνατός – ‘Αννα Μπάρν

Η Άννα Μπάρν έχει γράψει βιβλία σχετικά με το διαλογισμό και τη συναισθηματική υγεία και ισορροπία. Στο ‘Πώς να είσαι δυνατός μας βοηθάει να καλωσορίσουμε το ψυχικά δυνατό εαυτό μας. Η ζωή συχνά εμφανίζει στο διάβα της αναποδιές, ωστόσο, με λίγη βοήθεια, μπορείς να μάθεις πώς να βασίζεσαι στην εσωτερική σου δύναμη και να ξεπερνάς τις αντιξοότητες. Αν κάθε φορά δίνεις αγώνα ώστε να αντιμετωπίσεις τις μεγάλες αλλαγές, ή εύχεσαι να διέθετες την αντοχή προκειμένου να διαχειρίζεσαι τις όποιες πιέσεις με ευκολία, μην ψάχνεις αλλού. Γεμάτο συμβουλές, ρητά που γαληνεύουν την ψυχή και δραστηριότητες, το ‘Πώς να είσαι δυνατός θα σου δείξει τον δρόμο για να γίνεις πιο ευέλικτος, πιο αποφασιστικός και πιο δυνατός.

Πως να έχεις αυτοπεποίθηση – Άννα Μπάρνς 

Το ‘Πως να έχεις αυτοπεποίθηση’ είναι ένα από τα πλέον ιδανικά βιβλία αυτοβελτίωσης . Η αυτοπεποίθηση απασχολεί αρκετούς ανθρώπους . Σε όποιο σημείο κι αν έχει καταφέρει να τη φτάσει κάποιος πάντα θα χρειάζεται μια επιπλέον βοήθεια . Δεν έχουν όλοι εκ γενετής αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό και μπορούν να την καλλιεργήσουν με τον καιρό. Αν προσπαθείς σκληρά να νιώσεις ήρεμος κάτω από συνθήκες πίεσης ή εύχεσαι να είχες τη σιγουριά να διαφημίσεις τις ικανότητές σου, το βιβλίο αυτό είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Γεμάτο συμβουλές, θετικές ρήσεις και δραστηριότητες, το’Πως να έχεις αυτοπεποίθηση’ θα σε βοηθήσει να επεξεργαστείς ό,τι σε δυσκολεύει ώστε να αναδείξεις την εσωτερική σου αυτοπεποίθηση.

Πίστεψε σ’ εσένα – Έιμι Κάντι

Πώς μπορούμε να επιστρατεύουμε τον καλύτερο εαυτό μας τις πιο απαιτητικές στιγμές; Συχνά προσεγγίζουμε τέτοιες καταστάσεις –συνεντεύξεις για δουλειά, δύσκολες συζητήσεις, υποστήριξη των θέσεών μας– με άγχος και μετά μετανιώνουμε. Ενώ πρέπει να είμαστε αυθεντικοί και δυναμικοί, τελικά καταλήγουμε να νιώθουμε κάλπικοι και ανίσχυροι, αδυνατώντας να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όταν υιοθετούμε δυναμικές συμπεριφορές, απελευθερωνόμαστε από τους φόβους και τις αμφιβολίες που μας εμποδίζουν. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, τις ενέργειές μας, ακόμα και τη στάση του σώματός μας, απελευθερώνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εμπεριστατωμένο, προσιτό, γραμμένο με πάθος, το βιβλίο ‘Πίστεψε σ’ έσένα  είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που αντιμετώπισαν πραγματικά εμπόδια και κατάφεραν να τα ξεπεράσουν. Και, με τη βοήθειά του, αυτοί οι άνθρωποι μπορείτε να είστε εσείς.

featured image : Fab Lentz – unsplash.com