Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, ελληνικά νησιά, ταξίδι. Για τον Αλέξη Μαντά όλα αυτά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το KYMA. Το brand που έχει άρωμα ελληνικού καλοκαιριού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα ονόματα που έχει δώσει στα σχέδια του προέρχονται από διάφορα ελληνικά νησιά, όπως Ικαρία, Αντίπαρος, Κάρπαθος κ.α, ενώ το σήμα κατατεθέν τους είναι η χαρακτηριστική μπλε σόλα τους. Aς γνωρίσουμε όμως καλύτερα το KYMA.

chios-l-grey-custom-2

Πότε ξεκίνησε η ιδέα για το KYMA και πώς τελικά καταφέρατε να γίνετε το brand που φημίζεται για την μπλε σόλα;

Η ιδέα για το ΚΥΜΑ προέκυψε τέλη του 2013. Η σκέψη ήταν η δημιουργία ενός αυστηρά ελληνικού brand, υψηλής ποιότητας σανδαλιών, το οποίο θα στοχεύει στην παγκόσμια  αγορά. Στόχος μας να προβάλλουμε  την μοναδικότητα των ελληνικών νησιών  μέσω των σανδαλιών και της χαρακτηριστικής μπλε σόλας. Η αλήθεια είναι πως η ιδέα για το μπλε στην σόλα προηγήθηκε του ονόματος ΚΥΜΑ.

Το οικογενειακό υπόβαθρο έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία του “ΚΥΜΑ.  Η οικογενειακή επιχείρηση είναι  ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα υποδημάτων στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια στην Πάτρα. Μαζί με τα αδέρφια μου μεγαλώσαμε στον χώρο του παπουτσιού οπότε και το ΚΥΜΑ κατά κάποιο τρόπο είναι ένα εγχείρημα ως προέκταση, του  αντικειμένου με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι.

Το ότι λέτε πως φημιζόμαστε για την μπλε σόλα είναι κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε πετύχει  να είναι αναγνωρίσιμα τα σανδάλια μας. Όσον αφορά πως το καταφέραμε, είναι μάλλον συνδυασμός, σκληρής δουλειάς και  τύχης. Λίγη τύχη σίγουρα μας ευνόησε γιατί τολμήσαμε.

Το χειροποίητο είναι πλέον αναβαθμισμένο για την ποιότητά του. Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα;

Η μοναδικότητα στα σανδάλια μας έγκειται στην αρτιότητα της κατασκευής, στην προσοχή στις λεπτομέρειες και σίγουρα στην υψηλή ποιότητα των δερμάτων. Τα σανδάλια μας είναι εξ’ ολοκλήρου δερμάτινα, ακόμα και η σόλα. Η χαρακτηριστική μας μπλε σόλα, είναι δέρμα. Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η απλότητα. Αποφεύγουμε τις υπερβολές και προσπαθούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή για την γυναίκα που θέλει ένα κομψό, απλό και ποιοτικό σανδάλι.

mykonos-pink-custom-2

Έχετε δώσει ονόματα από ελληνικά νησιά στην συλλογή. Έχουν κάποια σημασία τα συγκεκριμένα;

Κάθε σχέδιο παίρνει  το όνομα ενός νησιού,  του  οποίου οι ιδιαιτερότητες, τα χαρακτηριστικά του, τα χρώματα του, η αύρα του, τα στοιχεία για τα οποία φημίζεται, είναι αυτά που δίνουν την έμπνευση  για τον σχεδιασμό του. Όπως κάθε νησί είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο έτσι και κάθε σανδάλι έχει την δική του ταυτότητα. Αυτό όμως που ενώνει τα ελληνικά νησιά είναι η θάλασσα και στα σανδάλια ΚΥΜΑ η θάλασσα συμβολίζεται με την χαρακτηριστική μπλε σόλα.

Ποιο σχέδιο έχει αγαπηθεί περισσότερο;

Το σχέδιο που έχει αγαπηθεί περισσότερο, ίσως  είναι το ANTIPAROS στον χρωματισμό μαύρο-μπλε-λευκό. Έχει γίνει σήμα κατατεθέν για το ΚΥΜΑ, πολλοί μάθανε το brand από το σανδάλι αυτό και έχει σταθερή ζήτηση.

Το καλοκαίρι το σανδάλι κάνει την διαφορά στο outfit. Ποιο είναι το στιλ που ταιριάζει περισσότερο στο KYMA;

Το σανδάλι αποτελεί ένα από τα πιο άνετα υποδήματα του καλοκαιριού, μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και να υποστηρίξει πολλά διαφορετικά outfits. Για εμένα δεν υπάρχει περιορισμός στο, με τι φοριέται ένα σανδάλι και με τι όχι, αρκεί η γυναίκα που το επιλέγει να νιώθει άνετα με το στυλ της και την επιλογή της. Θέλουμε τα σανδάλια μας να αναδεικνύουν ένα ωραίο ντύσιμο και να ολοκληρώνουν ένα στυλ.

KYMA όπως λέμε καλοκαίρι. Τι σημαίνει για εσάς και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης;

Όταν βρίσκεσαι στο καράβι και πηγαίνεις στο νησί που διάλεξες για την απόδρασή σου, υπάρχει η στιγμή που είσαι στο κατάστρωμα και χαζεύεις την θάλασσα. Η σκέψη που περνάει πάντα απ’ το μυαλό μου τις στιγμές αυτές, είναι πόσο τυχερός είμαι που τα νησιά είναι Ελλάδα. Που το καλοκαίρι  είναι συνώνυμο με νησί, ήλιος, θάλασσα. Και όταν είσαι στο νησί, είτε περπατάς σε  λευκό σοκάκι είτε κολυμπάς σε μια μαγική παραλία, πως να μην εμπνευστείς. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι τόσα πολλά όμορφα πράγματα μαζί, που σίγουρα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το ΚΥΜΑ. Έτυχε να είναι πηγή έμπνευσης για δημιουργικότητα  και επιχειρηματικότητα. Το καλοκαίρι όμως στην Ελλάδα είναι πηγή έμπνευσης για τόσα πολλά ακόμα.

karpathos-natural-a-custom-2 kos-black-custom-2 Facebook: KYMA  Instagram: kymasandals Page: KYMA