Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να επενδύσεις τα λεφτά σου. Είναι το μόνο ξόδεμα που όχι απλά δεν σε «αδειάζει» αλλά σε «γεμίζει» κιόλας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία -εκτός βέβαια αν διαθέτεις την άνεση οπότε με τις ευλογίες μας- αλλά να έχεις σωστή οργάνωση. Να ανακαλύψεις τα μικρά «διαμαντάκια» που υπάρχουν στον προορισμό που θα βρεθείς, να αξιοποιήσεις κάθε δυνατότητα που σου δίνει το μέρος και να γεμίσεις το φωτογραφικό σου άλμπουμ -σαφέστατα και το Instagram- με υπέροχες εικόνες. Μιλώντας για «διαμαντάκια» και υπέροχες εικόνες κάνω εισαγωγή για την πιο τέλεια online ταξιδιωτική ατζέντα που θα βρεις εκεί έξω. Πρόκειται για το travelgems που ίδρυσε, μετά από πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στο στρατηγικό μάρκετινγκ, η Νίκη Σμυρνή.

nsmirni

Γιατί να εμπιστευτείς το travelgems αντί για κάποια άλλη αντίστοιχη πλατφόρμα; Ξεκάθαρα για τη Νίκη! Διπλής. Όταν ένας άνθρωπος αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει και δίνει χρόνο και ενέργεια, τότε σίγουρα αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να τον εμπιστευτείς. Μιλάμε για έναν άνθρωπο του αρέσει να βάζει στόχους και μεθοδικά να τους κατακτά, που δεν επαναπαύεται, που αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες δίνει σαν αποτέλεσμα ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι: έναν ενημερωμένο «συνταξιδιώτη».

Η αισθητική άλλωστε του site σε κερδίζει από μόνη της και σε κάνει να ονειρεύεσαι τις διακοπές από το πρώτο κιόλας «κλικ»! Μια απλή αναζήτηση θα σε πείσει κι αν έχεις την ίδια αγάπη που έχουμε εμείς για τα ταξίδια, διαβάζοντας τη συνέντευξη της Νίκης τρία πράγματα θα συμβούν: θα την κάνεις share, θα μπεις να «τσεκάρεις» το travelgems και θα ξεμυαλιστείς. Ίσως και με διαφορετική σειρά.

travelgemsafisa

Τι είναι το travelgems και σε ποιους απευθύνεται;

Το travelgems.com είναι μία ελληνική πρωτοπόρα εταιρία τεχνολογίας που βασίζεται στις δυο μεγαλύτερες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού:  ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ & ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Eχει στόχο να αναδείξει κρυμμένα ελληνικά μυστικά και την μοναδική ελληνική ομορφιά. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που λειτουργεί ως virtual concierge και περιλαμβάνει: Δωρεάν ταξιδιωτικούς οδηγούς  γραμμένους από διακεκριμένους ταξιδιωτικούς συντάκτες. Εξατομικευμένους ημερήσιους οδηγούς διακοπών με προτάσεις για: παραλίες, εστιατόρια, καφέ, προτάσεις διασκέδασης, beach bars, tips από κατοίκους της περιοχής και φυσικά όλα τα κρυμμένα ταξιδιωτικά διαμάντια της κάθε περιοχής. Περισσότερες από 500 επιλεγμένες δραστηριότητες.

Η υπηρεσία απευθύνεται καταρχήν σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και δεν θέλουν να χάνουν ούτε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών τους ψάχνοντας και το κυριότερο δίχως τελικά να βρίσκουν ακριβώς αυτό που θέλουν. Σε ότι αφορά την προέλευση, την ηλικία, το οικονομικό επίπεδο ή ακόμα την οικογενειακή κατάσταση, η αλήθεια είναι ότι το travelgems απευθύνεται σε όλους διότι αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο της μοναδικότητάς του,  ότι δημιουργεί εξατομικευμένες προτάσεις ανάλογα τις επιθυμίες και την ιδιαιτερότητα του κάθε ταξιδιώτη.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα και πόσο καιρό χρειάστηκε μέχρι να πάρει την τελική της μορφή.

Κάθε μέρος πάνω στη γη  χαρακτηρίζεται από τη δική του ενέργεια, το κλίμα, τους ανθρώπους ,τα χρώματα, το φως, τους ήχους, τις γεύσεις που πρέπει να ανακαλύψεις στο λίγο χρόνο που θα παραμείνεις ως ταξιδιώτης.  Έχοντας επισκεφτεί πάνω από 52 χώρες, αντιλήφθηκα γρήγορα ότι έχω την ανάγκη να μαθαίνω ότι χρειάζεται για το ταξίδι μου και να προσπαθήσω συνήθως για το «αδύνατον» δηλαδή να εντοπίσω όλα τα κρυμμένα διαμάντια που έχει ένας τόπος σε πολύ σύντομο χρόνο. Ποιο ιδιαίτερο τοπικό φαγητό θα μου άρεσε, τι μουσική θα με συνόδευε, από πού να αγοράσω τα καλύτερα τοπικά προϊόντα οτιδήποτε μου θυμίζει την ενέργεια του τόπου. Χρειάστηκαν 2 χρόνια προετοιμασίας της τεχνολογίας στην οποία βασίζεται καθώς επίσης και εκτενούς ποσοτικής έρευνας ώστε να δημιουργηθεί το τελικό άρτιο αποτέλεσμα το οποίο τοποθετεί το travelgems ως την πρώτη επιχείρηση στο χώρο του digital travel industry που προσφέρει εξατομικευμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

travelgemsafisa2

Γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί ένα διαδικτυακό-πρακτορείο και όχι ένα συμβατικό πρακτορείο ταξιδιών.

Το travelgems δεν είναι ταξιδιωτικό γραφείο αλλά ένας αυτοματοποιημένος ηλεκτρονικός concierge. Ενώνει τις ανάγκες του ταξιδιώτη με μία τεράστια βάση δεδομένων για να προσφέρει τελικά ένα καθημερινό πρόγραμμα διακοπών που βγαίνει αυτόματα από τον αλγόριθμο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το travelgems. Συνεπώς η διαφοροποίησή του έναντι ενός συμβατικού γραφείου ταξιδιών έγκειται στην πληθώρα των εξατομικευμένων προτάσεων (περισσότερες από 8000 προτάσεις), στην πηγή της πληροφορίας που βασίζεται σε γνώσεις χιλιάδων ντόπιων αλλά ταυτόχρονα και στο γεγονός ότι όλα αυτά παρέχονται σε πραγματικό χρόνο.

Τι την κάνει ξεχωριστή σε σχέση με άλλες πλατφόρμες;

Η διαφοροποίηση του travelgems σε σχέση με άλλες πλατφόρμες βρίσκεται στην εξατομίκευση. Ταξιδιωτικές προτάσεις οι οποίες «παντρεύονται» απόλυτα με τις επιθυμίες των ταξιδιωτών. Το μυστικό για αυτό  βρίσκεται σε αυτόν τον αλγόριθμο, ο οποίος «σκανάρει» 8000 ταξιδιωτικές προτάσεις που έχουν κάνει ντόπιοι στον κάθε προορισμό και στη συνέχεια απομονώνει αυτές που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη για να του τις προτείνει σε πραγματικό χρόνο.

Πρόσφατα το travelgems απέσπασε δύο βραβεία. Ήταν για εσάς μια αναγνώριση της προσπάθειας.

Πράγματι το travelgems απέσπασε πρόσφατα δύο βραβεία στα πλαίσια των Tourism Awards 2017. Χρυσό βραβείο ως καινοτόμο concept και Ασημένιο βραβείο ως destination guide. Προφανώς για εμάς είναι μεγάλη αναγνώριση καθώς τα Tourism Awards συνιστούν έναν εξαιρετικά σημαντικό θεσμό, καθώς αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καινοτόμες πρακτικές και πρωτοβουλίες από επιχειρήσεις και φορείς του Ελληνικού Τουρισμού.

Πιστεύεις ότι το ιντερνετ αποτελεί πλέον το πιο δυνατό εργαλείο για τον τουρισμό μας;

To οικοσύστημά μας και ειδικότερα o τομέας της τεχνολογίας εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι αλλαγές στην αγορά, και η ανάδυση νέων τεχνολογιών, οδηγούν αναπόφευκτα σε αλλαγή των ζητούμενων των καταναλωτών. Ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού που μας αφορά, μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τάσεις είναι οι εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και το πρωτογενές πληροφοριακό υλικό που πλέον είναι σπάνιο στο internet.  Οι ταξιδιώτες επιθυμούν πλέον  ταξιδιωτικές προτάσεις και λύσεις αποκλειστικά εστιασμένες σε εκείνους. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη ήρθε να καλύψει το travelgems.

Το travelgems υπάρχει ήδη και σε app. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει την αφετηρία μίας μεγάλης πρωτοπόρας ιδέας που θα ταξιδέψει γρήγορα σ’ όλο τον κόσμο και θα μοιραστεί με τους ταξιδιώτες τα κρυμμένα μυστικά της κάθε χώρας. Στα επόμενα 5 χρόνια ευελπιστούμε να έχουμε επεκτείνει τις υπηρεσίες σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες – δημοφιλείς προορισμούς. Ήδη έχουμε επεκτείνει τις υπηρεσίες μας σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ για το 2018 στοχεύουμε στην αγορά της Ισπανίας που αποτελεί για εμάς μεγάλη πρόκληση.

Υπάρχει κάτι που ανακάλυψες μέσα από το travelgems και σε έχει εντυπωσιάσει αναφορικά με τα ταξίδια;

H αλήθεια είναι ότι μέσω του travelgems μου δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να ανακαλύψω τις άγνωστες πτυχές της πανέμορφης χώρας μας αλλά ταυτόχρονα να γνωρίσω επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές υπηρεσίες. Δεν σας κρύβω πώς ανεξάρτητα από το είδος της υπηρεσίας γνωρίσαμε ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν μπορώ να ξεχάσω όταν μαζί με τη Χρυσάνθη, την Activity Manager της εταιρίας , επισκεφτήκαμε στο Παιδωχώρι έναν υπέροχο άνθρωπο και καλλιτέχνη, τον Μανούσο Χαλκιαδάκη. Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει μαθήματα γλυπτικής και να περιηγηθεί στο υπέροχο του σπίτι, που είναι χτισμένο  πριν από το 1900. Ακόμη πώς να μην θυμηθώ πόσο προσπάθησα να πείσω την κ. Τούλα στην Κέρκυρα να μας κάνει μαθήματα μαγειρικής και να μοιραστεί τα μυστικά της με τους ταξιδιώτες.

unknown-1 unknown

Ποια είναι τα πιο ωραία μέρη που έχεις επισκεφτεί μέχρι σήμερα;

Στην Ελλάδα θα ξεχώριζα αναμφισβήτητα τις παραλίες Σειτάν Λιμάνια στην Κρήτη καθώς και τη Λιά στη Μύκονο,  την ιδιαίτερη ομορφιά της Σκύρου και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και φαγητό της Νάξου. 

Ποια μέρη έχεις στη λίστα σου για μελλοντικά ταξίδια;

Η λίστα μου είναι ατελείωτη…. γιατί η αλήθεια είναι πώς θα ήθελα να εξερευνήσω κάθε σπιθαμή της πανέμορφης αυτής χώρας. Όμως για το 2017 έχω ως στόχο να επισκεφτώ το μικρό παράδεισο της Ανάφης, το απόλυτο σκηνικό της Αλοννήσου με τις καταπληκτικές παραλίες  καθώς και την επιβλητική αλλά ανέγγιχτη Σαμοθράκη.

Ποια tips θα έδινες σε κάποιος που ξεκινάει για ένα ταξίδι;

Να επικεντρωθεί σε αυτά που τον ενδιαφέρουν και τον αφορούν γιατί στο internet μπορεί μεν να βρει άπειρες πληροφορίες γραμμένες από διαφορετικούς ανθρώπους αλλά πιθανότατα δεν θα τον αφορούν. 

Ποιος είναι ο καλύτερος συνταξιδιώτης για σένα;

Η αλήθεια ότι εγώ προσωπικά δεν έχω καλύτερο από το να ταξιδεύω με τα παιδιά μου. Βοηθάει βέβαια το γεγονός ότι είναι σε μια ηλικία που μπορούν να εκτιμήσουν αυτά που βλέπουν αλλά ταυτόχρονα να αποτελέσουν και την καλύτερη συντροφιά. Δεν φαντάζομαι λοιπόν καλύτερη παρέα από τα αγόρια μου Γιώργο και Βάιο. 

Τα  ταξιδιωτικά quotes είναι τα πιο δημοφιλή στο ίντερνετ. Υπάρχει κάποιο ή κάποια που εσύ ξεχωρίζεις;

Θα μοιραστώ μαζί σας ένα από τα αγαπημένα μου quotes που είναι το ‘’to travel is to live’’ του Hans Christian Andersen.  H αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο quote μου δίνει τη δύναμη να ονειρεύομαι το κάθε επόμενο ταξίδι μου αλλά κυρίως μου υπενθυμίζει τη δύναμη τη διάθεση για ζωή που προσφέρει το κάθε ταξίδι.

www.travelgems.com