Ο Κώστας και η Αλιόνα είναι ζευγάρι και στη ζωή αλλά και στα ταξίδια. Εξού και η ονομασία του ταξιδιωτικού τους blog: A&K Travelife. Μέλος της ταξιδιωτικής αυτής παρέας από το 2017 είναι και ο μικρός Έκτορας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A&K Travelife (@ak_travelife)

Τι είναι για εσάς το ταξίδι;

Με λίγα λόγια, ταξίδι για εμάς σημαίνει νέα ερεθίσματα για το μυαλό, νέα κούραση για το σώμα, νέα βήματα προς έναν πιο ανοιχτό τρόπο σκέψης και αποδοχής – κατανόησης του διαφορετικού. Είτε το διαφορετικό είναι θρησκεία, είτε φύση, καθημερινές συνήθειες, οτιδήποτε.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείτε ‘’σπίτι’’ σας;

Έχουμε επιλέξει να ζήσουμε, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, στην Κρήτη, άρα κατά κάποιο τρόπο εδώ είναι ο τόπος μας. Θέλουμε να φεύγουμε για μεγάλα ταξίδια όποτε γίνεται, αλλά να επιστρέφουμε στη βάση μας κάθε φορά. Δεν σκεφτόμαστε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο να ζήσουμε ταξιδεύοντας για χρόνια. Προς το παρόν, επισημαίνουμε!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A&K Travelife (@ak_travelife)

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Χρόνος – χρήμα, με αυτή τη σειρά. Ακόμη κι αν τα χρήματα είναι ελάχιστα, εφόσον υπάρχει χρονικό περιθώριο για ταξίδι, θα το κάνουμε, βρίσκοντας τρόπους να μην ξοδέψουμε πολλά. Εξάλλου τα ταξίδια είναι μία προτεραιότητα για εμάς, κατά συνέπεια και η καθημερινότητά μας προσαρμόζεται ανάλογα. Μία πρόκληση θα μπορούσε να είναι και η επιλογή προορισμού, αλλά υπάρχουν πάντα επιλογές, όσες φορές κι αν έχεις ταξιδέψει.

Πώς είναι να ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο, έχοντας μαζί σας ένα μικρό παιδί;

Ταξιδεύοντας με παιδί, για την ακρίβεια βρέφος – νήπιο ως τώρα, έχουμε διαπιστώσει τα εξής: Είναι δύσκολο, πιο χρονοβόρο, σε πιο αργούς ρυθμούς και με περισσότερες απαιτήσεις για εμάς τους γονείς, κυρίως. Είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε; Προφανώς ναι. Δεν αλλάζουμε με τίποτα όσα βλέπουμε ότι έχει αποκομίσει ο μικρός μας εξερευνητής, παρά τις πάμπολλες ζόρικες μέρες και νύχτες.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A&K Travelife (@ak_travelife)

Ποιο κομμάτι απολαμβάνετε περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Η Αλιόνα λατρεύει την προετοιμασία και το σχεδιασμό των ταξιδιών, αν και αρκετές φορές αυτός ο σχεδιασμός γίνεται μετά την άφιξη σε κάποια πόλη, απολαμβάνοντας τον πρώτο καφέ και τις νέες εικόνες. Ενδιαφέρον, όχι;

Εγώ, πάλι, “πεθαίνω” για επικοινωνία με ντόπιους, ξεχνιέμαι μιλώντας με περαστικούς, κάνω γνωριμίες οπουδήποτε, με οποιονδήποτε! Έχοντας και ένα νήπιο για παρέα, προφανώς τα χαμόγελα και η επαφή έρχονται ακόμη πιο εύκολα.

Έχετε κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που κάνατε στην παιδική σας ηλικία;

Κώστας: ”Η μνήμη μου σε συγκεκριμένα πράγματα είναι μικρότερη κι από χρυσόψαρου, μόνο ελάχιστες εικόνες έχω από την Πάρο και τον Παγασητικό”.

Αλιόνα: ”Θυμάμαι τα καλοκαίρια μας στο “εξοχικό” σπίτι του παππού και της γιαγιάς, στα παράλια της Αζοφικής Θάλασσας στη Ρωσία, από όπου κατάγομαι”.

Και οι δυο μας δεν είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε άλλες χώρες, όντας παιδιά. Γι’ αυτό τώρα, παίρνουμε τους γονείς μαζί μας. Απολαμβάνουμε τη χαρά τους για νέα ταξίδια!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Έχουμε ταξιδέψει μέχρι στιγμής σε περίπου 40 χώρες, αλλού για ένα πενθήμερο, αλλού αρκετές φορές. Η Ισλανδία, λοιπόν, μας έχει πάρει το μυαλό, το ομολογούμε! Έχοντας ήδη επισκεφτεί τη χώρα το 2016, δεν διστάσαμε να οδηγήσουμε ξανά από την Κρήτη τρία χρόνια αργότερα, μαζί με τον γιο μας πλέον. Και, μετά από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα, να μένουμε στην οροφοσκηνή μας και να περάσουμε τρεις εβδομάδες ανεπανάληπτων εικόνων. Δεν είναι απλά οι καταρράκτες και τα φαράγγια, οι παγετώνες και τα ηφαίστεια. Το πνεύμα που κυριαρχεί, αυτό που εισπράττει και νιώθει κανείς βαθιά μέσα του, σε τούτη τη χώρα είναι που μας κάνει να θέλουμε να πάμε και πάλι στο μέλλον! Θα το διαπιστώσετε και στο blog μας, άλλωστε, από την πληθώρα των άρθρων για καθετί στην Ισλανδία.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A&K Travelife (@ak_travelife)

Τι σας έχουν διδάξει τα ταξίδια και οι εκδρομές σας;

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι, ταξιδεύοντας, αισθανόμαστε ότι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Ο λόγος είναι απλός. Κατανοείς με ανοιχτό νου πόσο μεγάλος αλλά και μικρός ταυτόχρονα, είναι ο κόσμος, όπως και η ζωή μας. Δίνεις αξία σε όσα πραγματικά αξίζουν, προσπαθείς να ρουφήξεις κάτι, οτιδήποτε, από μία νέα χώρα, μία άλλη θρησκεία, μία κουβέντα με γονείς σε άλλα κράτη. Βγαίνεις από το μικρόκοσμό σου και, ίσως, το ταξίδι σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι είμαστε όλοι περαστικοί και δεν θα έπρεπε να αναλωνόμαστε σε επουσιώδη. Αντ’ αυτού, υπάρχουν ατελείωτα φυσικά θαύματα που αξίζουν προσοχής, αναρίθμητα μνημεία και άνθρωποι έτοιμοι να μοιραστούν τη δική τους οπτική. Ας τα απολαύσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αλέξανδρος Τσούτης ταξιδεύει για να μη χάσει την επαφή με τον άνθρωπο