Όπως γράφει και ο James Park στο the kitchn.com “όταν το στήθος κοτόπουλου καλύπτεται με αλεύρι και σοτάρεται δημιουργώντας μια ωραία καφέ κρούστα και σιγοβράζονται σε μια σκορδάτη, κρεμώδη σάλτσα με μπόλικο σπανάκι, τότε είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.”

Αν ψάχνεις για ένα εύκολο και comfort πιάτο, αυτό το κοτόπουλο με κρέμα και σπανάκι είναι η απάντηση!

Μπορείς να το δοκιμάσεις μόνο του με σαλάτα, αλλά επειδή έχει μια νόστιμη σάλτσα, είναι ακόμα καλύτερο όταν σερβίρεται πάνω από ρύζι ή ζυμαρικά.

Τι θα χρειαστείς: 

1 μέτριο κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό λεπτοκομμένο στήθος κοτόπουλου (περίπου 3)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζάνι sour cream

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς ή μπούκοβο

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 συσκευασία baby σπανάκι (5 συσκευασμένα φλιτζάνια)

Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι στον ατμό, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Κόψε σε λεπτές φέτες 1 μέτριο κρεμμύδι και ψιλόκοψε 4 σκελίδες σκόρδο.

Στέγνωσε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπέρωσε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Τοποθέτησε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα πιάτο. Κάλυψε κάθε κομμάτι με αλεύρι ομοιόμορφα.

Ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το μισό κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 1/2 λεπτό ανά πλευρά (το κοτόπουλο δεν θα ψηθεί).

Βάλε 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1/4 φλιτζάνι sour cream, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου σε ένα μέτριο μπολ και χτύπησε ελαφρά για να ενωθούν.

Όταν το κοτόπουλο είναι σοταρισμένο, πρόσθεσε το κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια πρέζα αλάτι στο άδειο πλέον τηγάνι. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγείρεψε, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει, για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σόταρε περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Πρόσθεσε το μείγμα του ζωμού κοτόπουλου και ανακάτεψε για 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε σταδιακά το baby σπανάκι και σόταρε μέχρι να μαραθεί.

Βάλε το κοτόπουλο πάλι στο τηγάνι, αύξησε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε το κοτόπουλο μέχρι να είναι έτοιμο και η σάλτσα να δέσει, για 7-8 λεπτά. Σέρβιρε με ζυμαρικά ή ρύζι.