Λένε, λένε και λένε. Όλοι έχουν άποψη -σχεδόν ποτέ αντικειμενική- για κάθε ζώδιο. Αν σε πλήγωσε ένα Υδροχόος όλοι οι Υδροχόοι είναι σκληροί και απρόσωποι, αν είχες έναν τελειομανή Παρθένο, όλοι οι Παρθένοι είναι υπερβολικοί, κ.τ.λ.

Αν δεχτούμε ότι τα ζώδια έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτά, γιατί να μην επικεντρωθούμε στα θετικά τους;

Κριός

Οι Κριοί είναι θαρραλέοι. Ενώ πολλά στερεότυπα χαρακτηρίζουν αυτό το ζώδιο ως ηγέτη, παρορμητικό ή επιθετικό, αυτά δεν είναι πάντα τόσο αληθινά όσο η δίψα του Κριού για περιπέτεια. Οι Κριοί είναι πάντα έτοιμοι να βουτήξουν σε νέες εμπειρίες και να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν, κάτι που συμβολίζεται από τον κυρίαρχο πλανήτη τους, τον Άρη. Οι Κριοί είναι διατεθειμένοι να βγουν από το comfort zone λόγω της αυθεντικής τους επιθυμίας να ζήσουν τη ζωή τους.

Ταύρος

Οι Ταύροι συχνά χαρακτηρίζονται πεισματάρηδες και τεμπέληδες. Αλλά είναι γεγονός ότι οι Ταύροι έχουν απίστευτη αντοχή. Είναι δυνατοί στο σώμα, την καρδιά και το πνεύμα. Όταν επικεντρωθούν σε κάτι, δίνουν τα πάντα. Οι Ταύροι διαθέτουν σχεδόν απεριόριστη επιμονή και αντοχή. Είναι αυτό ακριβώς είναι που τους κάνει τους σταθερούς ανθρώπους στους οποίους μπορείς να βασιστείς στο τέλος.

Δίδυμοι

Συχνά χαρακτηρίζονται ως ψεύτες και drama queens, αλλά αυτά είναι πράγματα που λένε οι haters. Στην πραγματικότητα, οι Δίδυμοι είναι εξωστρεφείς, τους αρέσει να αλληλεπιδρούν με άλλους, να μοιράζονται ιδέες και να επικοινωνούν. Διαθέτουν περίεργα μυαλά που απαιτούν συνεχή κίνηση. Η σύνδεση με άλλους τους βοηθά να καταναλώσουν την ενέργειά τους και τους επιτρέπει να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο. Πράγμα που τους ενδιαφέρει πολύ.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι ένα ιδιαίτερο ζώδιο. Ενώ τους αποκαλούν υπερβολικά συναισθηματικούς και κυκλοθυμικούς, η αλήθεια είναι ότι οι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι. Είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των άλλων. Οι Καρκίνοι είναι σε θέση να συντονίζονται με τους άλλους και να κατανοούν τον κόσμο σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Λέων

Οι Λέοντες είναι εγωμανείς, αποφασισμένοι να ξεπεράσουν όλους τους άλλους, σωστά; Λάθος. Οι Λέοντες είναι εγκάρδιοι και γενναιόδωροι.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια. Οι Παρθένοι μπορούν μερικές φορές να θεωρηθούν τελειομανείς. Ωστόσο, εδώ είναι η αλήθεια: Οι Παρθένοι είναι οξυδερκείς. Έχουν αυξημένη ικανότητα να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους – συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων και καταστάσεων – και να σχηματίζουν μια λεπτομερή και ορθολογική αξιολόγηση.

Ζυγός

Εάν γνωρίζεις έναν Ζυγό, πιθανότατα έχεις ακούσει ότι είναι αναποφάσιστος. Αλλά: Οι Ζυγοί θέλουν την αρμονία. Με σύμβολο τη ζυγαριά, αντιπροσωπεύουν την ισορροπία. Οι Ζυγοί προσπαθούν να αξιολογήσουν πλήρως τις συνέπειες των αποφάσεων και των πράξεών τους—και για να το κάνουν αυτό μερικές φορές χρειάζεται χρόνος.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί θεωρούνται το πιο έντονο – και επικίνδυνο – ζώδιο. Ενώ, ναι, ο Σκορπιός έχει πολλά δυνατά χαρακτηριστικά -ιδίως επειδή κυβερνάται από τον Άρη και τον Πλούτωνα- ας βάλουμε τάξη: Το ζώδιο του νερού δεν είναι πάντα χειριστικό ή εκδικητικό. Απλά οι Σκορπιοί είναι απίστευτα παθιασμένοι.

Το μυαλό, η καρδιά και το πνεύμα τους είναι πραγματικά ισχυρά γιατί όταν εστιάζουν την ενέργειά τους, πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν αυτό που επιθυμούν ή ποθούν – και συχνά, έχουν δίκιο!

Τοξότης

Θεωρούνται συχνά free-spirited — αλλά αυτό είναι ένα μέρος της αλήθειας. Στην πραγματικότητα, οι Τοξότες είναι ελεύθεροι, λαχταρούν να εξερευνήσουν τη ζωή και να κυνηγήσουν νέους ορίζοντες και περιπέτειες. Το να τους κρατάς γειωμένους τους κάνει κακό. Αν ποτέ νιώσουν ότι περιορίζονταια θα κινηθούν προς νέες κατευθύνσεις.

Αιγόκερως

Συχνά θεωρούνται φιλόδοξοι, υλιστές και ακραίοι εργασιομανείς. Μπορούν ακόμη και να θεωρηθούν ως βαρετό ζώδιο. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, οι Αιγόκεροι είναι εργολάβοι σχέσεων. Τους αρέσει να δημιουργούν βάσεις, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές, στις οποίες μπορούν να βασίζονται μακροπρόθεσμα. Αυτό τους βοηθά να δημιουργήσουν σταθερότητα.

Υδροχόος

Απόμακροι και συναισθηματικά μη διαθέσιμοι; Όχι απαραίτητα. Οι Υδροχόοι είναι διανοούμενοι. Ως ζώδιο του αέρα, επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους αναλύοντας τα πρώτα στο μυαλό τους. Αυτό τους επιτρέπει να σκέφτονται out of the box αντί να βιάζονται όπως κάνουν άλλα ζώδια.

Ιχθύες

Λένε ότι είναι χαμένοι στους δικούς τους μικρούς κόσμους, ότι μπορεί μερικές φορές να είναι ως εκτός πραγματικότητας και σε έναν εντελώς διαφορετικό πλανήτη! Οι Ιχθύες είναι ευφάνταστοι και ευλογημένοι με έναν βαθύ εσωτερικό κόσμο. Η συντριπτική πλειονότητα των Ιχθύων εκεί έξω είναι προικισμένοι με ένα μοναδικό επίπεδο διαίσθησης, ευαισθησίας και δημιουργικότητας που τους επιτρέπει να σκέφτονται – και να ονειρεύονται – πολύ διαφορετικά από τους άλλους.