Ένας Λέων είναι και νιώθει γεννημένος ηγέτης. Μιλάει έντονα και φέρεται με τόλμη. Έχει μεγάλο “εγώ”, το οποίο καθοδηγεί την καθημερινή συμπεριφορά του. Ίσως να φαίνεται κακομαθημένος, αλλά είναι το άτομο που εγγυάται διασκέδαση όπου βρεθεί.

Στον Λέοντα αρέσει να νιώθει πως τον αγαπούν και δεν αντέχει στην ιδέα ότι κάποιος τον αντιπαθεί

Λόγω των έντονων ηγετικών του τάσεων, τάσσεται υπέρ των αδύναμων και όσων θεωρεί πως δε μπορούν μόνοι τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Δεν αντέχει το bullying και τη βία οποιασδήποτε μορφής.

Το στοιχείο του Λέοντα είναι η φωτιά, μαζί με τον Τοξότη και τον Κριό. Τα ζώδια της φωτιάς μοιράζονται την ίδια τάση για περιπέτεια, πάθος και ανταγωνισμό. Πρόκειται για άτομα που κυβερνώνται από την καρδιά και όχι από το μυαλό τους. Έχουν ανάγκη από συνεχή έμπνευση και διαθέτουν τεράστια αποθέματα ενέργειας τα οποία αξιοποιούν όταν έχουν το σωστό κίνητρο.

Ο Λέων ανήκει στα σταθερά ζώδια μαζί με τον Ταύρο, τον Σκορπιό και τον Υδροχόο. Αυτό που μοιράζονται αυτά τα ζώδια είναι η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση.

Πώς ερωτεύεται ένας Λέων;

Αγαπάει το σεξ και μπορεί να φλερτάρει χωρίς προσπάθεια με τον οποιοδήποτε, οπουδήποτε. Έχει μια έντονη σεξουαλική ενέργεια.

Φέρεται στον σύντροφό του σαν να είναι το πιο πολύτιμο πλάσμα στον κόσμο. Του κάνει δώρα και μεγάλες χειρονομίες, τον “λούζει” με κομπλιμέντα και με προσοχή. Ωστόσο υπάρχει ένα τίμημα: Ο Λέων απαιτεί την αδιάκοπη προσοχή του και την απόλυτη ευγνωμοσύνη για όσα του προσφέρει. Γίνεται ζηλιάρης και ανασφαλής αρκετά γρήγορα. Παρόλα αυτά, το βρίσκει ΟΚ το να φλερτάρει εκείνος. Τα διπλά στάνταρ είναι μια πραγματικότητα για την ερωτική πλευρά ενός Λέοντα.

Με ποια ζώδια ταιριάζει;

Τα πηγαίνει καλά με τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς: Λέων, Κριός και Τοξότης. Το ζητούμενο για όλα είναι το πάθος και οι έντονοι χωρισμοί που καταλήγουν σε make-up sex.

Επιπλέον, το απέναντι ζώδιο του, ο Υδροχόος είναι αυτό που τον ελκύει ιδιαίτερα. Έχουν αντιθέσεις και αυτό προκαλεί έλξη. Ενώ ο Υδροχόος είναι περισσότερο καθοδηγούμενος από το μυαλό του, από τη λογική, ο Λέων τον βρίσκει ελκυστικό παρόλο που δεν ταυτίζεται με την πιο ψυχρή προσέγγισή του για τη ζωή.

Με ποιο ζώδιο δεν τα πάνε καλά οι Λέοντες τελικά;

Οι Λέοντες δεν τα πάνε καλά με τους Παρθένους. Αυτό γιατί έχουν καλή αντίληψη, ευφυΐα και κριτική σκέψη. Ό,τι χειρότερο για το “εγώ” των Λεόντων που είναι κάπως needy. Οι Παρθένοι τους λένε τα μειονεκτήματά τους και αυτά δε θέλουν να τα ακούν.

featured image: livingly.com