Οι Ζυγοί είναι ένα από τα πιο αγαπητά ζώδια, οπότε είναι περίεργο το γεγονός ότι συχνά καταλήγουν μόνοι. Ο κυβερνών πλανήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη. Η θεά της αγάπης και των σχέσεων, οπότε τείνουν πολύ να επιθυμούν ρομαντικές σχέσεις.

Άρα γιατί καταλήγουν μόνοι τους;

Ίσως οι Ζυγοί θέλουν αυτήν την οικειότητα λίγο υπερβολικά καθιστώντας δύσκολο για αυτούς να το επιτύχουν πραγματικά. Η ισχυρή τους προσπάθεια να παραμείνουν αμερόληπτοι και δίκαιοι μπορεί ακόμη να τους εμποδίσει να δεχτούν τους συντρόφους τους ως τους μη-τέλειους ανθρώπους που είναι. Ξεχνούν όμως καμιά φορά ότι η οικειότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την υγεία και την ευτυχία και των δύο πλευρών της σχέσης.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις γιατί αυτά τα κοινωνικά όντα τείνουν να καταλήγουν μόνα τους, σύμφωνα με την αστρολογία

Δίνoυν πάρα πολλά

Οι Ζυγοί εστιάζουν πολύ στους άλλους. Εστιάζουν περισσότερο στους γύρω τους παρά στον εαυτό τους. Σε μια σχέση, αυτό είναι κάποιες φορές προβληματικό επειδή η φροντίδα και η προσοχή είναι δυσανάλογες προς τη μία πλευρά της σχέσης.

Αυτή η ανισορροπία είναι σαφώς ανησυχητική για τους Ζυγούς. Οπότε για να επιστρέψουν στην ισορροπία, ίσως χρειαστεί να ξαναβρούν την ανεξαρτησία τους τερματίζοντας τη σχέση.

Δεν αντιμετωπίζουν καλά τον θυμό τους

Ο Ζυγός δεν τα πάει και τόσο καλά με τον θυμό και την διαχείρισή του. Αγωνίζεται πάντα για την αρμονία και μια νότα θυμού μπορεί να τον κάνει να αισθανθεί πολύ άβολα και να κλειστεί στον εαυτό του. Σε μια σχέση όμως, ακόμη και μια γεμάτη αγάπη και ευτυχία σχέση, μπορεί να προκύψει θυμός. Αυτό είναι που δυσκολεύει τον Ζυγό, του δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και νιώθει μεγάλη πίεση. Τόσο που νιώθει την ανάγκη να μείνει ελεύθερος για να γλυτώσει τις εντάσεις.

Αποσύρονται όταν πληγώνονται

Οι Ζυγοί είναι ευχάριστοι, θέλουν να κάνουν όλους όσο το δυνατόν πιο χαρούμενους. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από το πόσο φιλικοί είναι όμως δημιουργώντας μια τοξική δυναμική μεταξύ τους. Όταν μια πλευρά μιας σχέσης φροντίζεται πλήρως από τον σύντροφό τους, ενώ ο σύντροφός του λαμβάνει πολύ λίγη φροντίδα σε αντάλλαγμα, η σχέση γίνεται ίσως πιο ”γονέας-παιδί” από  ”σύντροφο-σύντροφο”.

Είναι σημαντικό για τους Ζυγούς να θυμούνται ότι αποτελούν μέρος της ισορροπίας και πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι ανάγκες τους ικανοποιούνται.  Και όχι ότι τους εκμεταλλεύονται. Αυτό το είδος τοξικότητας δεν μπορεί να διατηρηθεί. Οπότε και οι δύο σύντροφοι πρέπει είτε να αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης μεταξύ τους είτε να μειώσουν τις απώλειές τους και να προχωρήσουν. Έτσι, πολλές φορές ο Ζυγός προτιμάει να προχωρήσει, απλά μόνος του.

Τα πρότυπά τους μπορεί να είναι μη-ρεαλιστικά υψηλά

Οι Ζυγοί έχουν ισχυρά ήθη και πεποιθήσεις και ένα εσωτερικό καθήκον να βοηθούν τους άλλους. Επειδή κατέχουν τόσο υψηλά πρότυπα για τον εαυτό τους, έχουν επίσης αυτά τα υψηλά πρότυπα για τους συντρόφους τους. Αν και ναι, τα υψηλά πρότυπα είναι καλά, διότι κανείς δεν θέλει να είναι με κάποιον που τον κακομεταχειρίζεται για παράδειγμα, δεν επιτρέπουν λάθη ή κακές μέρες. Έτσι και ο Ζυγός είναι υπερβολικά αυστηρός και συχνά αυτό αποτελεί και τον βασικό λόγο που είναι μόνος του.
featured photo: pexels.com/@juresiric