Το μυθιστόρημα Kindred της Octavia Butler κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1979 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά αφηγήματα επιστημονικής φαντασίας για την ιστορία της Αμερικής. Το πολυδιαβασμένο αυτό βιβλίο φέτος μεταφέρεται στη μικρή οθόνη και αναμένεται να συνεπάρει ακόμη και τις θεάτριες και τους θεατές που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το είδος.

Στο Kindred πρωταγωνιστεί  η Mallori Johnson

Η ηθοποιός υποδύεται την Dana, μία νεαρή μαύρη γυναίκα που παίρνει την μεγάλη απόφαση να αφήσει την οικογένεια της πίσω και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να γίνει συγγραφέας. Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως τα περιμένει. Καθώς η ιστορία ξετυλίγεται σιγά σιγά, η Dana βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα πέρα-δώθε του χρόνου που έχει να κάνει με το παρελθόν την οικογένειάς της και τα σκοτεινά μυστικά του.

Μέσα από αυτά τα πήγαινε-έλα στον χρόνο, ο κόσμος της κλονίζεται και η ίδια συνειδητοποιεί την σκληρή πραγματικότητα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η οικογένειά της στο παρελθόν. Το ταξίδι στον χρόνο αποτελεί βασικό συστατικό της ιστορίας και είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί επιπλέον προσπάθεια για να μπορέσεις να συμβαδίσεις με όσα συμβαίνουν στη νέα ζωή της Dana, ακόμη όταν και η ίδια δεν μπορεί να καταλάβει.

Οι σκοτεινές σελίδες στην ιστορία των Μαύρων κατοίκων της Αμερικής και της δουλείας

Αυτές οι δύο θεματικές βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας με έναν ιδιαίτερο και αλληγορικό τρόπο. Η επιλογή της Dana να ζήσει με έναν λευκό άντρα στο Λος Άντζελες, αφήνοντας πίσω τη δική της οικογένεια και ιστορία, πυροδοτεί μία σειρά από διαδοχικές πράξεις που συνθέτουν έναν καλά ενορχηστρωμένο ψυχολογικό θρίλερ.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Mallori Johnson λάμπει μέσα σε αυτόν τον ρόλο και αποδεικνύει ήδη από το trailer ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη σειρά. Θα περιμένουμε να δούμε πώς ο δημιουργός Branden Jacobs-Jenkins πρόσθεσε τη δική του σύγχρονη ματιά σε αυτήν την κλασική και αγαπημένη ιστορία της Αμερικής.