6 κανόνες που θα σε βοηθήσουν να είσαι super παραγωγική στο σπίτι

6 κανόνες που θα σε βοηθήσουν να είσαι super παραγωγική στο σπίτι

Πόσες φορές όταν βρίσκεσαι στο σπίτι προτιμάς να δεις Netflix ή να μη κάνεις απολύτως τίποτα; Ίσως το να χάνεις το χρόνο σου έτσι άσκοπα έχει κάποιο νόημα. Όντως για λίγο μπορεί να σε χαλαρώνει και να σε ξεκουράζει. Αν όμως γίνεται κυρίως αυτό, μάλλον πρέπει να βρεις τρόπους να τον αξιοποιήσεις πιο παραγωγικά. Είτε πρόκειται για γυμναστική, συγύρισμα, οργάνωση ή άλλες υποχρεώσεις, η σωστή προσέγγιση είναι η λύση.

1. Δημιούργησε μια καλή πρωινή ρουτίνα

Τι σημαίνει αυτό; Σήκω νωρίς και να φάε ένα υγιεινό πρωινό. Έχει διαπιστωθεί ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν παρόμοιες πρωινές συνήθειες. Δηλαδή, πέρα από το πρωινό, ασκούνται, ιεραρχούν βάσει προτεραιοτήτων τις υποχρεώσεις τους και φροντίζουν τον εαυτό τους.

2. Σχεδίασε τον χρόνο σου

Μην αφήσεις το ότι δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, να εμποδίσει την παραγωγικότητά σου. Χρειάζεσαι ένα πλάνο. Οργάνωσε την ημέρα σου πριν ξεκινήσει πραγματικά. Μπορείς να διαμορφώσεις το ημερήσιο πρόγραμμά σου και να αποφασίσεις με τι είναι πιο σημαντικό να ξεκινήσεις.

Κλείσε διάφορα ραντεβού. Φρόντισε την περιποίησή σου. Όρισε τις δουλειές στο σπίτι. Κατάγραψέ τα και βάλε τις ώρες που θα αφοσιωθείς στο κάθε τι. Άλλο ένα όφελος; To γράψιμο το πρωί βοηθά τον εγκέφαλό σου να μπει σε ρυθμό!

3. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς

Όταν είσαι στο σπίτι, υπάρχουν πολλά ερεθίσματα που σου αποσπούν την προσοχή. Η τηλεόραση, οι άνθρωποι ή το δωμάτιο που εργάζεσαι. Είναι καλό να γνωρίζεις πού και πότε εργάζεσαι καλύτερα χωρίς κάτι να σε αποσυγκεντρώνει. Στην τελική αυτό μπορεί να είναι και μια καφετέρια, εάν στο σπίτι είναι δύσκολο. Πειθαρχία λοιπόν!

4. Μην εργάζεσαι πολύ σκληρά

Έχεις να κάνεις πράγματα, αλλά χωρίς διάλειμμα γρήγορα θα εξαντληθείς. Για να μειώσεις την ψυχική κόπωση, κάνε μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα. Ακόμα κι αν οργανώνεις ολόκληρο το σπίτι. Δοκίμασε την τεχνική Pomodoro που σου προσφέρει σύντομα διαλείμματα ανά 25-λεπτο χρόνο εργασίας. Η παραγωγικότητα έχει να κάνει με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων σου. Κοινώς, μπορείς να ξεκουράζεσαι.

5. Να είσαι αποτελεσματική

Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, υπάρχει μόνο χρόνος που δεν έχεις χρησιμοποιήσει. Αξιοποίησε τον στο σπίτι προσπαθώντας να κάνεις πράξη ό,τι πρέπει να γίνει. Προγραμμάτισε το χρόνο σου και κάνε το χωρίς δικαιολογίες.

6. Γιόρτασε την πρόοδό σου

Δεν έχει σημασία τι έχεις πετύχει. Γιόρτασέ το. Η ανταμοιβή και επιβράβευση του εαυτού σου μετά από σκληρή δουλειά, οδηγεί στο να προσπαθείς περισσότερο. Επίσης σε βοηθάει να σκεφτείς την πρόοδό σου, τι πήγε καλά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και να αποφασίσεις πώς θα κάνεις καλύτερα τα πράγματα αύριο.


featured image: Lifehack
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.