Η εφαρμογή του eyeliner μπορεί να αποτελεί έναν μπελά για πολλές από εμάς. Έτσι και αλλιώς, το να πετύχεις δύο πανομοιότυπες γραμμές και στα δυο μάτια είναι μια πρόκληση. Το χέρι πρέπει να είναι όσο πιο σταθερό γίνεται. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχουν επιπλέον δυσκολίες; Όταν τα μάτια μας είναι εκ φύσεως δύστροπα; Τα καθοδικά ή αλλιώς «κουκουλωτά» βλέφαρα είναι μια πρόκληση.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του eyeliner ανακαλύπτεις ότι δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα από τη γραμμή που με τόσο κόπο σχεδίασες

Το μοναδικό tip που χρειάζεσαι για το eyeliner αν έχεις καθοδικά μάτια
Byrdie

Και εκεί που ορκίζεσαι ότι ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκες με το eyeliner, όλο το μετανιώνεις και προσπαθείς ξανά. Υπάρχει ένα και μόνο tip που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να κατακτήσεις μια και καλή την τέχνη του eyeliner. Σκέψου την κλασσική ρουτίνα τοποθέτησης eyeliner: εσύ, μπροστά στον καθρέφτη. Τραβάς το δέρμα στην άκρη του ματιού και σχεδιάζεις τη γραμμή. Διορθώνεις ό,τι χρειάζεται και προχωράς στο επόμενο. Σωστά μέχρι εδώ; Πολύ λάθος!

Το βήμα που θα σε σώσει όταν εφαρμόζεις eyeliner είναι να αφήσεις το δέρμα γύρω από τα μάτια απόλυτα χαλαρό. Ταυτόχρονα, ο καθρέφτης που κοιτάς, καλό είναι να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα μάτια σου. Το πρόβλημα όταν δεν είσαι χαλαρές, είναι ότι το δέρμα, τελικά βρίσκεται σε άλλη θέση από αυτή που υπολογίζεις. Τραβώντας το, μπερδεύεσαι και θεωρείς ότι εκεί που φαίνεται στον καθρέφτη, εκεί είναι πραγματικά. Έτσι με το που επανέλθει στην αρχική του θέση το δέρμα, το eyeliner που με τόσο κόπο τοποθέτησες γίνεται άφαντο. Εφαρμόζοντας αυτό το πολύ απλό κόλπο θα δεις ότι δεν χρειάζεται ατελείωτες ώρες εξάσκησης μπροστά στον καθρέφτη.

Το μόνο που θα απογειώσει το look μας είναι η τοποθέτησή του ακριβώς εκεί που χρειάζεται και φαίνεται.


Featured image: stylecraze.com