Το εσωτερική διακόσμηση προσεγγίζεται διαφορετικά από κάθε επαγγελματία. Η  Abbe Fenimore είναι μία διακοσμήτρια που συνδυάζει χρώμα, ύφος και στιλ στο Τέξας και όχι μόνο. Η Fenimore αποτελεί πηγή έμπνευσης στο interior design καθώς τολμά και προσθέτει ιδιαίτερα στοιχεία σε κάθε χώρο. Η ίδια διατηρεί το δικό της στούντιο, Studio Ten 25, στο Ντάλας του Τέξας. Πώς μπορείς να δημιουργήσεις κι εσύ ένα σπίτι με στοιχεία που θα υπολόγιζε η Fenimore; Οι ιδέες που βλέπεις στο διαδίκτυο  μπορούν να ενσωματωθούν με λίγα μόνο βήματα και στο δικό σου σπίτι. Αρκεί να έχεις τη διάθεση να το κάνεις.

Βάλε μία εντυπωσιακή ταπετσαρία τοίχου

thespruce.com/ studioten25.com
Τα wallpapers μπορούν να γίνουν statement στο χώρο σου. Μία ιδιαίτερη ταπετσαρία τραβά αμέσως τα βλέμματα όταν εισέρχεσαι σε κάποιο χώρο. Μπορείς να επιλέξεις με βάση το mood που εκπέμπει το υπνοδωμάτιο σου για παράδειγμα ή να δημιουργήσεις αντιθέσεις, προσθέτοντας ένα πιο έντονο χρώμα.

Φτιάξε μία cozy γωνιά βιβλίου

Μία γωνιά βιβλίου δημιουργεί ένα πολύ ζεστό αίσθημα και κάνει το χώρο σου πιο cozy. Επένδυσε σε μία αναπαυτική πολυθρόνα και μία μικρή βιβλιοθήκη. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα μεταλλικό τραπέζι ή διακοσμητικά για αντίθεση.

Συνδύασε διαφορετικά patterns

Μπορεί να σου φανεί τολμηρό, αλλά έτσι θα έκανε και η Fenimore. Το πιο εκκεντρικό ίσως στοιχεί είναι αυτό που λείπει από το χώρο σου για να τον κάνει μοναδικό. Μην φοβηθείς λοιπόν να συνδυάσεις το πουά, τις ρίγες ή τα animal prints σε έπιπλα ή διακοσμητικά. Εκτός από αυτό, μπορείς να βάλεις και περισσότερο leopard στην καθημερινότητα σου.

Βάλε έργα τέχνης

Λίγη τέχνη πάντα αλλάζει τον χώρο σου. Είναι όμορφο να βλέπεις διάφορα art pieces κρεμασμένα στον τοίχο ή στο δάπεδο -κάτι που αποτελεί τάση-. Καμβάδες, κάδρα, posters είναι μόνο μερικές ιδέες που θα δώσουν άποψη στο χώρο σου. Επένδυσε λοιπόν σε κάποια κομμάτια που πιστεύεις ότι ταιριάζουν στο γούστο σου.
thespruce.com/studioten25.com/

Συνδύασε διαφορετικές υφές

Αν δεν θέλεις ένα βαρετό σαλόνι, συνδύασε διαφορετικά textures. Οι υφές που μπορείς να συνδυάσεις ποικίλλουν. Από δέρμα ή κροκό μέχρι βελούδινο και μάλλινο, έχεις μία γκάμα επιλογών. Το κλειδί είναι να κάνεις το χώρο σου να φαίνεται πολυδιάστατος. Να νιώθεις πως κάθε έπιπλο, κάθε γωνιά έχει κάτι διαφορετικό να σου “πει”.

Επένδυσε σε vintage κομμάτια

Αν δεν αγαπούσες μέχρι τώρα τα vintage έπιπλα ή διακοσμητικά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το στοιχείο αυτό μπορεί να κάνει το σαλόνι σου, την κουζίνα σου ή το υπνοδωμάτιο σου πιο σοφιστικέ και πιο  classy. Κάνε μία έρευνα στο τι παλιό υπάρχει στο σπίτι σου  ή κάνε μία βόλτα σε καταστήματα με vinatge αντικείμενα.
thespruce.com/ studioten25.com/

Ράφια, ράφια, ράφια

Οι μικρές εσοχές του σπιτιού και οι άδειοι τοίχοι μπορούν να αξιοποιηθούν για να βάλεις κάποια ράφια. Τα ράφια είναι αρχικά πρακτικά και θα εξοικονομήσουν χώρο και χρόνο από τη ζωή σου. Εκτός από αυτό, είναι ένα στοιχείο που μπορείς εξίσου να διακοσμήσεις. Μια μικρή ταπετσαρία πίσω τους, ένα καινούριο χρώμα για να τα βάψεις ή μικρά minimal καδράκια για να τα στολίσεις είναι μερικές γρήγορες ιδέες.

Πρόσθεσε μοντέρνα στοιχεία

Το modern element είναι κάτι διαχρονικό. Αν νιώθεις πως ο χώρος σου είναι κάπως “άδειος” προσπάθησε να ενσωματώσεις στοιχεία που θα τον ανανεώσουν. Minimal έπιπλα, σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους ή pastel κουρτίνες και ριχτάρια στις πολυθρόνες. Επίσης,  εκκεντρικά φωτιστικά που προσδίδουν μία πιο luxe όψη στο χώρο σου ή τα  έντονα χρώματα στα έπιπλα σου είναι έξυπνοι τρόποι να αλλάξεις το χώρο σου.
featured photo: thespruce.com/ studioten25.com/ studioten25.com/