Το 2011, η New York Post δημοσίευσε ένα άρθρο για την 43χρονη τότε fashion designer και επιχειρηματία, Jenna Lyons, στο οποίο ανέφερε πως εκείνη την εποχή ερωτεύτηκε για πρώτη φορά μια γυναίκα.

Δέκα χρόνια αργότερα, ερχόμαστε στο σήμερα και στη συνέντευξή της στο The Cut όπου εξομολογήθηκε το πως είναι να ανακαλύπτει όλος ο κόσμος την προσωπική σου ζωή, την ίδια ακριβώς στιγμή που την ανακαλύπτεις και εσύ.

Όπως είπε η ίδια ”Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πραγματικά το ποια είναι η ταυτότητά μου. Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μου, όπου όταν τις σκέφτομαι λέω: ”Θεέ μου, είχα πραγματικά εμμονή με την Jodie Foster ή την Tatum O’Neal στο Bad News Bears. Ταυτόχρονα όμως, είχα υπέροχες και υγιείς σχέσεις με άντρες. Ποτέ δεν ένιωσα σε αυτές τις σχέσεις ότι κάτι πάει λάθος.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenna Lyons (@jennalyonsnyc)

”Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, οι μόνοι ομοφυλόφιλοι που ήξερα ήταν άντρες. Δεν ήξερα καθόλου γκέι γυναίκες. Δεν ήταν λοιπόν στο ραντάρ μου.”

Σχετικά με τη δική της απόφαση αναφέρει πως δεν ήταν μια συνειδητή απόφαση. ”Κάποια χρόνια αργότερα ετοιμαζόμουν να πάρω διαζύγιο από τον σύζυγό μου, δεν ήταν μια καλή περίοδος για εμάς. Το άτομο με το οποίο μιλούσα περισσότερο και συμβουλευόμουν ήταν η νέα μου φίλη, η Courtney, η οποία έτυχε να είναι γκέι. Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα να είμαστε καθισμένες σε ένα εστιατόριο και να της λέω: ”Λοιπόν, τι ακριβώς κάνεις; Πώς λειτουργεί; ” Γιατί δεν ήξερα. Και όταν σταμάτησε να μου μιλάει άρχισα να νιώθω πως θέλω τρομερά να φιλήσω αυτό το άτομο. Αυτό ήταν πραγματικά περίεργο. Δεν ήταν σίγουρα κάτι που το ονειρευόμουν ή το σκεφτόμουν πριν από εκείνη την ημέρα. Έμεινα έκπληκτη. Τελικά καταλήξαμε να κάνουμε σχέση.

Για τη ζωή μετά την αποκάλυψη είπε ”Έτσι πολύ σύντομα αφού είπα στον άντρα μου ότι ήθελα διαζύγιο, εκείνη και εγώ βγήκαμε για φαγητό. Όταν έχεις συναισθήματα για κάποιον, δεν χρειάζεται να αγγίζεστε, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Αλλά οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει. Κάτσαμε πιθανώς λίγο πιο κοντά; Κοιτάζαμε η μια την άλλη πάρα έντονα; Καθίσαμε στο Cafe Cluny και κάποιος κάλεσε την New York Post και ένιωσα ότι ήταν δουλειά τους να μοιραστούν την προσωπική μου ιστορία με τον κόσμο.”

Εν τω μεταξύ, δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε με εμένα”

‘Ήμουν straight; Ήμουν ομοφυλόφιλη; Ήμουν bi; Είχα ερωτευτεί μια γυναίκα και αυτό ήταν ολοκαίνουργιο για εμένα. Δεν είχα κατευθυντήριες γραμμές. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Δεν έπαιρνα οριστικές αποφάσεις για τον εαυτό μου γύρω από όλη την κατάσταση.” Και συνεχίζει ” Ήμουν 43 ετών. Ήμουν επικεφαλής μιας τεράστιας εταιρείας, της J.Crew. Είχαμε μια σύσκεψη στο γραφείο και ήμουν υπεύθυνη εγώ. Στεκόμουν στη μέση του δωματίου και ξαφνικά δέχομαι μια εσωτερική κλήση.  Οι επικεφαλής του μάρκετινγκ ήταν, και είπαν: «Έχουμε ένα τηλεφώνημα από τη New York Post. Υπάρχει μια αναφορά ότι βγαίνετε με μια γυναίκα. Πρέπει να το επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε; ” ”Πρέπει απλά να το φανταστείς: Στέκομαι στο τηλέφωνο με ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους και μπορώ να νιώσω τα μάτια τους πάνω μου. Και είμαι κυριολεκτικά έξι εβδομάδες σε αυτήν την εντελώς νέα σχέση. Άκουσα τη λέξη «επιβεβαίωση» να βγαίνει από το στόμα μου. Δεν ήταν σαν να επιβεβαιώνω ότι ήμουν ομοφυλόφιλη ή ότι ήμουν bi. Η αλήθεια ήταν ότι έβλεπα μια γυναίκα, έτσι ναι, το επιβεβαίωσα. Δεν ήταν ψέμα αυτό.

Και μετά ήρθε η χιονοστιβάδα

”Δεν το είχα πει ακόμα στη μητέρα μου, δεν το είχα πει σε κανέναν από τους φίλους μου. Δεν το είχα πει στον πρώην σύζυγό μου. Είχα ένα παιδί. Όταν συνέβη η ιστορία της New York Post, όλοι στο J.Crew ήταν απίστευτοι. Νιώθω τόσο τυχερή γιατί αυτό θα μπορούσε να ήταν καταστροφικό για μένα, επαγγελματικά και συναισθηματικά. Όλοι συμφωνήσαμε ότι θα σταματούσα κάθε δήλωση. Έτσι κυριολεκτικά ήμουν ήσυχη για ένα χρόνο.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, προτάθηκε για το βραβείο Glamour Woman of the Year. Όπως λέει ”Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω δημοσίως, με τον τρόπο που ήθελα, για το τι συνέβαινε στη ζωή μου. Ευχαρίστησα τους ανθρώπους που είχα στη ζωή μου, για αυτό ευχαρίστησα και την Courtney, που με βοήθησε να βρω τη νέα αγάπη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που είπα δημόσια κάτι για τους δικούς μου όρους.”

”Θα ήθελα να έχω μια πιο κομψή, σίγουρα πιο ιδιωτική προσέγγιση.”

”Το κομμάτι που ήταν το πιο επιβλαβές δεν αφορούσε εμένα, αλλά τους ανθρώπους γύρω μου. Νιώθω απαίσια με το ότι ανακοινώθηκε ότι παίρνω διαζύγιο και έπειτα από έξι εβδομάδες κάποιος να μιλάει για αυτό που ήμουν. Ακόμα βέβαια δεν ξέρω: Είμαι ομοφυλόφιλη; είμαι bi; Δεν ξέρω αν έχει σημασία.” ”Το θετικό είναι ότι δεν χρειάστηκε να αποφασίσω σε ποιον θα το έλεγα πρώτα. Απλώς συνέβη και ολόκληρος ο κόσμος το ήξερε. Ο συγχρονισμός ήταν απαίσιος, αλλά με κάποιους τρόπους ήταν και σωστό.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenna Lyons (@jennalyonsnyc)

Όσο αφορά το σεξ με το ίδιο φύλο αναφέρει ”Το σεξ είναι καλύτερο. Όταν κάνεις σεξ με το ίδιο φύλο, η ικανότητά σου να μιλάς για αυτό και να είσαι πιο ανοιχτή είναι πολύ διαφορετική. Η κουλτούρα μας δεν ενθαρρύνει το διάλογο και το άνοιγμα στο σεξ. Δεν ένιωθα τόσο ελεύθερη ή ανοιχτή με το αντίθετο φύλο.” ”Αισθάνομαι πολύ πιο όμορφα στο σώμα μου και πολύ πιο ελκυστική από ό,τι όταν ήμουν νεότερη, γιατί ο φακός που με κοιτάζει είναι ένας γυναικείος φακός.

”Πολιτιστικά, δεν αποδεχόμαστε πάντα τα άτομα που κάνουν αλλαγές – ειδικά σε αυτόν τον τομέα. Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων που υποστηρίχθηκα. Και δεν νιώθω ότι δεν θα μπορούσα να ερωτευτώ ξανά έναν άντρα. Δεν νιώθω ότι είναι δουλειά μου να ξεκαθαρίσω για οποιονδήποτε άλλο τι συμβαίνει μέσα μου.

Η συνέντευξη της Jenna Lyons δημοσιεύτηκε αρχικά στο The Cut 

featured photo: intothegloss.com/photographed by Alexandra Genova