Ξεκινάμε έχοντας ως δεδομένο ότι το βασικότερο trick για να φαίνεσαι ξεκούραστη κάθε μέρα, όλη μέρα είναι να μπορείς να κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Τότε θα μπορείς άνετα να πετάξεις τα concealers και τα highlighters σου. Επειδή όμως, ξέρουμε ότι πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχουν μερικά ακόμη makeup tricks που θα κάνουν το βλέμμα σου να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Αρκεί να αφιερώσεις 5 λεπτά παραπάνω στην καθημερινή πρωινή σου beauty ρουτίνα.

Άλλαξε τον τρόπο που εφαρμόζεις το concealer σου

Θυμάσαι που παλιά όλοι μας έλεγαν ότι για να βάλουμε σωστά concealer πρέπει να σχηματίσουμε ένα τρίγωνο κάτω από το μάτι; Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να αναιρεθεί κι αυτή η θεωρία. Πλέον, δύο είναι τα σημεία-κλειδιά στα οποία πρέπει να εφαρμόζεις το concealer σου: στην εσωτερική γωνία του ματιού και στην εξωτερική με ανοδική κατεύθυνση. Έπειτα κάνεις λίγο blend και είσαι έτοιμη. Για περισσότερη λάμψη μπορείς να προσθέσεις λίγο ρουζ πάνω από το μάγουλο -και όχι κάτω από κόκκαλο. Θυμήσου ότι για όλα χρειάζονται ανοδικές κινήσεις με τα πινέλα και τα εργαλεία σου.

Ανάμειξε την κρέμα ματιών με ένα moisturizer με χρώμα

Η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσουμε εδώ είναι να βάζεις την κρέμα ματιών αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου. Για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών δεν πρέπει να παρεμβάλλεται κανένα άλλο προϊόν. Εφόσον, λοιπόν, έχεις εφαρμόσει την κρέμα ματιών σου, κάνε κάτι διαφορετικό προτού εκείνη απορροφηθεί τελείως. Ακριβώς από πάνω εφάρμοσε και λίγο από την ενυδατική σου με χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο ίσως και να μη χρειαστεί καν το concealer σου.

Βάλε κάτι δροσερό στα μάτια σου

Δεν είχαν άδικο στις ταινίες και τις σειρές που όποτε οι πρωταγωνίστριες έκανα τα beauté τους έβαζαν και δύο φέτες αγγουριού στα μάτια. Συνήθως τα μάτια μας πρήζονται και ερεθίζονται όταν κοιμόμαστε ελάχιστες ώρες και είμαστε κουρασμένες. Αν θες λοιπόν να ανακουφιστείς άμεσα από αυτό το πρήξιμο μπορείς να τοποθετήσεις κάτι δροσερό πάνω στα βλέφαρα σου για περίπου 10 λεπτά. Θα δεις αλλαγή αμέσως και θα είσαι έτοιμη για το makeup σου.

Μην ξαναβάλεις μαύρο eyeliner

Το eyeliner μπορεί να είναι must για πολλές περιστάσεις, αυτό όμως δεν ισχύει για όταν είσαι και φαίνεσαι πολύ κουρασμένη. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να “βαρύνει” πολύ το βλέμμα και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Ειδικά το μαύρο eyeliner, τονίζει τις πιο σκούρες περιοχές γύρω από τα μάτια και τα κάνει να φαίνονται πολύ μικρότερα. Μπορείς, λοιπόν, στη θέση του να δοκιμάσεις κάτι πιο ανοιχτόχρωμο και silky σε μολύβι και να το εφαρμόσεις στην εσωτερική γωνία του ματιού για περισσότερο φως.

featured image: @tequila