7 πολύ ταλαντούχοι δημιουργοί κοσμημάτων του jamjar.gr, σας παρουσιάζουν τη λαχταριστή ιστορία που κρύβεται πίσω από την αγαπημένη τους handmade δημιουργία και την προσφέρουν ως δώρο αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Savoir Ville. Απλά κάντε σχόλιο κάτω από το post με την ιστορία/δημιουργία που ξεχωρίσατε και μπείτε στην κλήρωση για να την κερδίσετε.

Συμμετοχή 1: Fox – by joanna mayer

fox_product1

Δημιουργία –  Ηerkimer Diamond

 fox_photo  

Who: Ιωάννα Πάστρα – Μάγιερ, για τους φίλους: αλεπού εξού και το fox…

Οι κούκλες δεν ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι ως παιδί … Ο πατέρας μου λάτρευε τους λίθους κι έβρισκε τον τρόπο να ξετρυπώνει τους πιο ιδιαίτερους και να μου τους χαρίζει, οπότε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το παιχνίδι μου ήταν οι χάντρες και οι πέτρες. Μεγαλώνοντας σπούδασα φωτογραφία και αργυροχρυσοχοΐα ξεκινώντας από Ελλάδα και συνεχίζοντας στην Ιταλία. Γρήγορα με κέρδισε το κόσμημα, του οποίου η δημιουργία είναι για μένα κάτι μοναδικό: από την πρώτη στιγμή που θα εμπνευστείς από κάτι, θα συλλάβεις την ιδέα, θα την εξελίξεις και θα την υλοποιήσεις, είναι ένα κομμάτι από σενα.

Έχω αδυναμία στις πέτρες με αγαπημένη μου το σμαράγδι και σε ό,τι πιο λεπτεπίλεπτο και περίτεχνο κι αυτό φαίνεται και στις δύο σειρές μου: τη fox που εμπεριέχει πιο premium υλικά και κομμάτια, π.χ. διαμάντια, αλλά και τη fo-x με τις πιο προσιτές δημιουργίες μου.

What: Ηerkimer Diamond, επίχρυσο ασημένιο 925 χειροποίητο κολιέ  με δεμένο τον ομώνυμο εξάγωνο χαλαζιακό κρύσταλλο Herkimer Diamond.

fox_product2

Where: Στη μικρή πόλη Little Falls στο Herkimer της Νέας Υόρκης, γι’ αυτό και θα το συναντήσετε και ως Middleville diamond ή Little Falls diamond.

Στην περιοχή ακόμα και σήμερα διοργανώνονται εκδρομές, όπου μπορεί ο επισκέπτης να αποκτήσει το δικό του κρύσταλλο. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δε θα βρείτε πολλά να κυκλοφορούν.

When: Το 18ο αιώνα οπότε και έγινε η επίσημα η ανακάλυψη και καταγραφή του. Η όψη του ξεγέλασε τους εργάτες που το πρωτοαντίκρισαν σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, οι οποίοι θεώρησαν ότι είναι διαμάντι και ξεσήκωσε χρυσοθήρες να σπεύσουν στην ευρύτερη περιοχή με τις τσάπες τους.

Why: Οι δυνάμεις του πιστεύεται ότι είναι σχεδόν μαγικές: μεταξύ άλλων φέρνει χαρά σε όποιον το φορά και αποβάλλει το άγχος. Μάλιστα είναι γνωστό και ως  “Stone of Total Awareness” καθώς φαίνεται να έλκει την εσωτερική μας αλήθεια, αλλά και των γύρω μας.

Άφησε comment κάτω από αυτό το ποστ και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι θα ενημερωθείς αν είσαι εσύ η νικήτρια του δώρου.