– η ιστορία του jamjar & ένα σουπερ λαχταριστός διαγωνισμός

unnamed

Who: …η Βέρα και η Εύα ανέμελες, ξεκούραστες και αρυτίδωτες φοιτήτριες γνωρίστηκαν πριν περίπου 10 χρόνια και κάτι ψιλά στο Πάντειο. Σαν μαγνήτης η κοινή τους τρέλα τις έφερε γρήγορα κοντά, και μέσα σε λίγες κιόλας μέρες άρχισαν να μοιραζόμαστε βόλτες, ξεκαρδισμένα γέλια, ατέλειωτες συζητήσεις, όνειρα και αναλύσεις για μεγάλους έρωτες και κάποτε και ένα δεκάευρω σκισμένο στα δύο, τα ρέστα από ένα μεγάλο σουσοφαγοπότι, γιατί δεν είχαν να μας το χαλάσουν. Η Βέρα το έχει ακόμα, η Εύα ψάχνει ανάμεσα στις κούτες των διαδοχικών της μετακομίσεων μετά τη μεγάλη επιστροφή της από το Λονδίνο, όπου το κρύο και οι βροχές απείχαν μίλια μακριά από την ιδιοσυγκρασία της. Κι έτσι ένα φθινοπωρινό βράδυ του 2012 (κρύο ας πούμε για να γίνει πιο κινηματογραφικό το σκηνικό) με λίγο κρασί, λίγο ρούμι (επ! λίγη θάλασσα περιμένατε ε;) είχαν την ιδέα να φτιάξουν την πρώτη ελληνική πλατφόρμα αγοράς και πώλησης μοναδικών χειροποίητων δημιουργιών και να ξαναενώσουν έστω και νοητά (γιατί είπαμε η Εύα το ψάχνει) το σκισμένο δεκάευρω…

…έτσι γεννήθηκε το  www.jamjar.gr

p.s.: Αν βρείτε το μισό δεκάευρω κάπου μεταξύ Εξαρχείων και Αλίμου, μη διστάσετε να καλέσετε στο 211 7155043 για να γράψουμε το παπακαλιάτικο τέλος της ιστορίας.

What: Το jamjar είναι ουσιαστικά μια ηλεκτρονική αγορά αφιερωμένη στο χειροποίητο. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους τους ανεξάρτητους δημιουργούς (ιδιώτες ή και με επιχείρηση) που θέλουν να δώσουν μια γερή ώθηση σε αυτό που αγαπούν και να προωθήσουν τη δουλειά τους διαδικτυακά. Σε εμάς μπορούν να κάνουν αίτηση και να ανοίξουν το δικό τους jamjar shop (shop in a shop), ενισχύοντας, έτσι, τις πωλήσεις τους και προωθώντας το brand τους. Αναζητούμε πραγματικά λαχταριστές δημιουργίες δηλαδή δημιουργίες πολύ πρωτότυπες και ιδιαίτερες, αισθητικά προσεγμένες, φτιαγμένες με ποιοτικά υλικά, που κολλάνε στο μυαλό, δημιουργίες που οι επισκέπτες του jamjar θα λαχταρούν να αποκτήσουν με το ίδιο πάθος που ως παιδιά σκαρφάλωναν στο ράφι για να φτάσουν το πολυπόθητο βαζάκι με τη μαρμελάδα. Σκοπός μας είναι φυσικά να βοηθήσουμε τους ταλαντούχους χειροτέχνες μας και να αναδείξουμε συνολικά τον τομέα του χειροποίητου, αποκαλύπτοντας σε όλο τον κόσμο μια πολύ όμορφη πλευρά του που δεν είχε μέχρι στιγμής τη δυνατότητα να ανακαλύψει. Στο jamjar μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα και να αγοράσει τα πιο ιδιαίτερα χειροποίητα αντικείμενα, από χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, μέχρι ρούχα, παιδικά, είδη σπιτιού και καλλιτεχνήματα.

Where: Γενικώς, μας βρίσκετε στο www.jamjar.gr, στο www.facebook.com/jamjar.gr στο http://instagram.com/jamjar_gr και στο http://www.pinterest.com/jamjargr. Αποφασίσαμε όμως να κάνουμε μια επίσκεψη και στο Savoir Ville, γιατί το αγαπάμε πολύ και γιατί ανακαλύπτει τα πιο πρωτότυπα και ξεχωριστά πράγματα που γίνονται στην πόλη μας. Ε, μπορούσαν να λείπουν οι jamjaroδημιουργοί; Ενώσαμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας και παρουσιάζουμε το ‘Life’s Delicious Habits’.

When: Από σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και για 1 ολόκληρη εβδομάδα, 7 πολύ ταλαντούχοι δημιουργοί κοσμημάτων του jamjar.gr, σας παρουσιάζουν τη λαχταριστή ιστορία που κρύβεται πίσω από την αγαπημένη τους δημιουργία και την προσφέρουν ως δώρο αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Savoir Ville. Απλά κάντε σχόλιο κάτω από το post με την ιστορία/δημιουργία που ξεχωρίσατε και μπείτε στην κλήρωση για να την κερδίσετε. Για να δείτε και τα υπόλοιπα φανταστικά χειροποίητα κοσμήματα των δημιουργών του jamjar μπορείτε να μπείτε  εδώ 

Why: Γιατί τραβάμε με περηφάνια τις τιράντες μας για τους jamjaroδημιουργούς μας και θέλουμε να τους γνωρίσετε μέσα από τις ιστορίες τους, να τους αγαπήσετε όπως εμείς και φυσικά, να δείτε την εμπνευσμένη τους δουλειά και να λαχταρήσετε με πάθος τις εμπνευσμένες τους δημιουργίες.

Ο πρώτος διαγωνισμός εδώ