Το τέλος της ημέρας ή το τέλος μίας ολόκληρης εβδομάδας έχει γίνει πλέον η βασική σου δικαιολογία για τα καταφεύγεις στο αλκοόλ. ΟΚ, λίγο κρασί δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Αν, όμως, έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι ότι η χαλάρωσή σου βασίζεται εκεί, δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Το να χρησιμοποιείς το αλκοόλ για να ανακουφίσεις οποιοδήποτε άγχος ή στρες βιώνεις, είναι μία πολύ πρόσκαιρη λύση. Αντιθέτως, οι παρακάτω προτάσεις θα σου δώσουν ιδέες για όσα μπορείς να κάνεις σε βάθος καιρού ώστε να χαλαρώνεις. Αργότερα, το σώμα και το μυαλό σου θα σε ευχαριστούν.

Δοκίμασε το stretching

Ιδανικά, το stretching θα έπρεπε να είναι κάτι που υπάρχει σίγουρα στην καθημερινή ρουτίνα σου. Πέρα από μία καλή μορφή άσκησης, είναι κι ένας υγιής τρόπος να αποσυμφοριστεί όλο το βάρος της ημέρας που προηγήθηκε. Αν, λοιπόν, δεν είσαι σε mood να βγεις για τρέξιμο ή να κάνεις οποιοδήποτε δυναμικό πρόγραμμα γυμναστικής, δοκίμασε το.

Κάνε διαλογισμό

Αρχικά, έχε στο μυαλό σου ότι ο διαλογισμός δεν είναι για όλους. Δεν χάνεις, όμως, κάτι αν το δοκιμάσεις, έτσι δεν είναι; Πίστεψέ με, ο διαλογισμός μπορεί να λειτουργήσει τόσο χαλαρωτικά όσο το μπουκάλι κρασί που θα άνοιγες Παρασκευή βράδυ. Κι αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, αυτή η νέα σειρά του Netflix είναι ιδανική για να σε εισάγει στην τέχνη του διαλογισμού.

Φάε το αγαπημένο σου comfort food

Είτε αυτό είναι πίτσα, λαζάνια ή ένα ολόκληρο κέικ καρότου. Εμείς δε θα σε κρίνουμε. Τα comfort foods βρίσκονται εκεί ακριβώς για αυτές τις δύσκολες ώρες, και το δικό σου αγαπημένο είναι ένα ντελίβερι μακριά. Μη διπλοσκέφτεσαι θερμίδες, ώρες και κιλά. Αρκεί να καταλάβεις ότι η ψυχική σου υγεία είναι πολύ σημαντικότερη από μερικές έξτρα θερμίδες.

Δες κάποιο asmr βίντεο – ή και πολλά

Λέμε “πολλά” γιατί όταν κανείς ξεκινήσει, δεν ξέρει πώς να σταματήσει. Τα ASMR βίντεο είναι εκείνα με την απίστευτη λεπτομέρεια στον ήχο που κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον όλων. Μία αναζήτηση στο Youtube θα σου δώσει να καταλάβεις τι εννοούμε. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι πολύς κόσμος τα χρησιμοποιεί αντί μουσικής, πριν τον ύπνο, για χαλάρωση. Γιατί, λοιπόν, να μη τους δώσεις μία ευκαιρία;

Πήγαινε νωρίς για ύπνο

Πιθανότατα, αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι μετά από μία δύσκολη μέρα, είναι να “κλείσεις” τον διακόπτη. Πολύ απλά, να κλείσεις κάθε συσκευή γύρω σου και να πας για ύπνο όσο νωρίτερα γίνεται. Διαφορετικά, το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον ήρεμο ύπνο που έχεις ανάγκη. Έχε, όμως, στο μυαλό σου ότι στρες και ύπνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν δε φροντίσεις το ένα, πώς περιμένεις αποτελέσματα στο άλλο;

featured image: @sashapritchard via Twenty20