Αν έχεις ξοδέψει ήδη πολλές ώρες στο app store του κινητού σου ψάχνοντας την καλύτερη εφαρμογή διαλογισμού, τότε καταλαβαίνεις. Αυτή προφανώς δε μπορεί να είναι άλλη από το Headspace.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, ξεκινά στο Netflix μία σειρά 8 επεισοδίων με στόχο την κατανόηση και την υιοθέτηση του mindfulness. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία όχι μόνο να μάθεις την ιστορία και τη θεωρία γύρω από το διαλογισμό, αλλά και να πάρεις μέρος σε καθοδηγημένους διαλογισμούς. Όλα αυτά θα είναι ντυμένα με τη χαρακτηριστική φωνή-ηρεμιστικό του Andy Puddicombe. Αν έχεις χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Headspace, γνωρίζεις ήδη ότι πρόκειται για τον συνιδρυτή της εφαρμογής, ο οποίος είναι και πρώην Βουδιστής μοναχός.

“Να συμπεριφέρεσαι καλά στο νου και το πνεύμα σου”

Αυτό φαίνεται να είναι το βασικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η συγκεκριμένη σειρά. Κάθε 20λεπτο επεισόδιο θα εξερευνά και ένα ξεχωριστό όφελος που μπορεί να έχει ο διαλογισμός στη ζωή μας. Πρώτα αφιερώνοντας χρόνο για την κατάλληλη προσέγγιση και τεχνική κι έπειτα με ένα σύντομο καθοδηγούμενο διαλογισμό.

Μέσα στο 2021, θα κυκλοφορήσουν ακόμη δύο κύκλοι επεισοδίων με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Το δεύτερο, μάλιστα, θα έχει στο επίκεντρό του τον καλό ύπνο και πώς τελικά μπορούμε να τον πετύχουμε. Δε χρειάζεται ούτε να έχεις την απόλυτη εμπειρία στο διαλογισμό ούτε να έχεις γίνει expert στο mindfulness. Άλλωστε αν ρωτήσεις κάποιο άτομο που ασχολείται με αυτά θα σου επιβεβαιώσει πως είναι πολύ δύσκολη η κατάκτησή τους. Ακόμη κι αν δεν είσαι mood καν για διαλογισμό, δώσε μία ευκαιρία στον Andy και τη φωνή του να σε χαλαρώσουν. Ποτέ δε ξέρεις.

Featured Image:  Polina Tankilevitch | Pexels