Από μικρή όταν έπαιρνα στα χέρια μου ένα βιβλίο λίγο πριν ανοίξω την πρώτη σελίδα για να χαθώ μέσα στην ιστορία του, το ξεφύλλιζα και απολάμβανα τη μυρωδιά του χαρτιού ξανά και ξανά. Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που τρελαίνονται με τη μυρωδιά ενός βιβλίου.

Είναι η μυρωδιά των σχολικών μας βιβλίων, των πρώτων βιβλίων που μας χάρισε αυτή η περίεργη θεία (την εκτίμησες μεγαλώνοντας) που δεν σου έφερνε ποτέ κάποιο παιχνίδι στα γενέθλια σου αλλά «Τα στενά παπούτσια» της Ζωρζ Σαρή και «Την καλύβα του Μπάρμπα-Θωμά» της Χάριετ Μπίτσερ Στόου. Είναι η μυρωδιά του βιβλίου που δανείστηκες από την κολλητή σου και ακόμα της το επιστρέφεις.

Η μυρωδιά του βιβλίου που διάβασες το καλοκαίρι στις διακοπές ποτισμένο από την αλμύρα της θάλασσας και του αντηλιακού σου. Η μυρωδιά ενός βιβλίου που αγόρασες από ένα βιβλιοπαλαιοπωλείο ύστερα από μια βόλτα στο Μοναστηράκι ή η μυρωδιά του αγαπημένου σου βιβλίου που διαβάζεις ξανά και ξανά έστω και αν ξέρεις το τέλος της ιστορίας.

Δες τις προτάσεις για βιβλία που σου παρουσιάζουμε ή απλά ξαναδιάβασε ένα παλιό αγαπημένο σου, το σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις. Η μυρωδιά ενός βιβλίου είναι μοναδική είτε είναι καινούριο, παλιό ή ακόμα και δανεικό…

Εδώ θα βρεις τα διαχρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Εδώ θα βρεις τα διαχρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Κέδρος

Εδώ θα βρεις τα διαχρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Λιβάνη

Εδώ θα βρεις τα διαχρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εδώ θα βρεις τα διαχρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Εδώ θα βρεις τα διαχρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα

Alex J

books