Ο καθένας ψάχνει διαφορετικά πράγματα όταν αναζητάει ξενοδοχείο για τις διακοπές του. Αναμφισβήτητα όμως το κοινό στοιχείο που ψάχνουμε όλοι όταν επιλέγουμε κατάλυμα για τις διακοπές είναι να μας κάνει να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε πίσω -έστω και για λίγο- τη ρουτίνα και τις δυσκολίες τις καθημερινότητας.

Με βάση αυτό, και γενικότερα τη φιλοσοφία του hygge, δημιουργήθηκε στον Μύτικα Πρέβεζας το ξενοδοχείο HOOGA. Το ξενοδοχείο που θα σε κάνει να μη σκεφτείς ούτε στο ελάχιστο το σπίτι σου αφού αυτό θα είναι πια το σπίτι στο οποίο θα θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Αν ακόμη είσαι στην αναζήτηση για τον τέλειο προορισμό των διακοπών σου μάλλον σου βρήκαμε τον ιδανικό. Και μην αγχώνεσαι αν οι μέρες των διακοπών σου δεν είναι όσες θα ήθελες, στο HOOGA μπορείς να πας ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο και να νιώσεις πως σταμάτησε ο χρόνος!

Παρακάτω θα μάθεις όσα πρέπει να ξέρεις για το ξενοδοχείο του οποίου τα vibes και η αισθητική μας έκλεψαν την καρδιά και μας έκαναν να μετράμε αντίστροφα για τις διακοπές μας.

Γιατί επιλέξατε το όνομα HOOGA;

Θέλαμε μέσα από μια λέξη να περάσουμε την φιλοσοφία μας, με ένα όνομα που θα έμενε τόσο από οπτικής πλευράς αλλά και ακουστικής.

Το HOOGA είναι μια λέξη που μας έρχεται από την Δανία (Hygge) η οποία δεν έχει ακριβή μετάφραση σε άλλη γλώσσα και αποτελεί περιγραφή μιας κατάστασης. Η κατάσταση αυτή έχει να κάνει με το να είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι να απολαύσουμε πράγματα. Είτε αυτό είναι ένα ποτήρι κρασί, χρόνος με φίλους και μέλη της οικογένειας και σίγουρα δεν έχει να κάνει με αγχωμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να χαλαρώσουν.

Ουσιαστικά εστιάζει στις μικρές απολαύσεις της ζωής που συχνά αφήνουμε να μας προσπεράσουν στους ρυθμούς την καθημερινότητας.

Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου HOOGA σε επίπεδο αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης;

Ήταν ξεκάθαρο ότι θέλαμε κάτι minimal! Μας εκφράζει.. και επίσης θέλαμε να μην υπάρχει περιττή πληροφορία στον πελάτη ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας, την ηρεμία. Εστιάσαμε στις αισθήσεις και σιγά σιγά χτίζαμε πάνω σε αυτές. Επιλέξαμε φυσικά υλικά τόσο για δομικά αλλά και διακοσμητικά στοιχεία με σκοπό να κερδίσουμε το παιχνίδι της αφής.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στη φύτευση ώστε την περίοδο λειτουργίας μας να είναι στο pick τα αρώματα (όσφρηση) αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε μια έξτρα προστασία από κουνούπια και λοιπά έντομα.

Επίσης, δώσαμε μεγάλη βάση στη μουσική, το ύφος, την ένταση, τον εξοπλισμό για να αποτελεί απόλαυση για την ακοή και να διαχέεται σαν χαλί σε όλους τους χώρους μας.

Επιλέξαμε μεγάλα ανοίγματα και ταυτόχρονη θέα για όλους στις πισίνες και τον κήπο μας χωρίς αυτό να στερεί την ιδιωτικότητα.

Στήσαμε την κουζίνα μας μεσογειακή, με τοπικά προϊόντα, αγάπη για το περιβάλλον και ταυτόχρονα ένα πιάτο που έχει όλες τις παραπάνω αισθήσεις σαν μια υπενθύμιση αυτού που θέλουμε να δώσουμε πραγματικά.

Δώσαμε μια έξτρα αίσθηση στον χώρο μας, αυτή του Feel the Cosiness η οποία ήρθε μέσα από την επιλογή του προσωπικού, της αγάπης τους για τα πιστεύω μας, τον χώρο και την εξυπηρέτηση.

Δεν λειτουργούμε επιτηδευμένα! Διαμορφώνουμε το πρόγραμμα διακοπών, σεβόμαστε ότι κάποιος, κάπου, μας επέλεξε, ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα για να μπορέσει να αποφορτιστεί από τους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Αρχιτεκτονικά, δομικά , εσωτερική διακόσμηση, κατασκευή και φύτευση έγιναν με πολλή αγάπη σε συνεργασία με τον Απόστολο Κανιώρη (Praxis Constructions) και την Τατιάνα Δήμου (i-architect) που ήταν 24/7/365 δίπλα στο έργο. Είναι σημαντικό να έχεις επαγγελματίες δίπλα σου που βλέπουν μια λάθος επιλογή και την προλαβαίνουν αλλά σημαντικότερο, να σου δείξουν γιατί είναι λάθος!

Ποιος είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει κάποιος να επισκεφτεί την περιοχή του Μύτικα και το HOOGA;

Η περιοχή μας είναι πανέμορφη και ακόμα παρθένα. Το Μονολίθι, μια από τις βραβευμένες και μεγαλύτερες παραλίες μας, η αρχαία Νικόπολη, το Ιστορικό κέντρο της πόλης μας αξίζουν να τα επισκεφτείς!

Τόσο η Πρέβεζα όσο και ο Μύτικας βρίσκονται στο κομβικότερο σημείο της Ηπείρου και με μεγάλη ευκολία, σύντομα, μπορείς να αλλάξεις τελείως παραστάσεις. Σε λιγότερο από μισή ώρα βρίσκεσαι σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως η Πάργα, η Λευκάδα, ο Βράχος ,ο Αχέροντας, η λίμνη Ζηρού και πολλά άλλα.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος το HOOGA;

Η κάθε περίοδος είναι ξεχωριστή. Για τους φυσιολάτρεις και όσους συνδυάζουν άθληση και διακοπές ο Απρίλιος, Μάιος και Οκτώβριος μοιάζουν ιδανικοί. Από την άλλη, ο Σεπτέμβριος μας έχει δείξει ότι είναι ο μήνας της απόλυτης χαλάρωσης και το Ιόνιο είναι στα καλύτερά του από άποψη νερών, θερμοκρασίας και ανέμων. Τα τελευταία χρόνια η περίοδος του Πάσχα έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά η περιοχή μας πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το ξενοδοχείο σας;

Εμείς εστιάζουμε στους ανθρώπους που θέλουν να χαλαρώσουν. Στήσαμε τη σελίδα και τη διαδικτυακή παρουσία μας με κοντινά καρέ με σκοπό να διεγείρεται η φαντασία για τα υπόλοιπα! Θέλουμε η εμπειρία και το ταξίδι της φαντασίας να ξεκινήσει από την οθόνη και ερχόμενοι να ανακαλύπτουν την εμπειρία που προσφέρουμε κομμάτι-κομμάτι.

Συνεπώς, είμαστε ανοιχτοί σε όλο το κοινό που θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει τον HOOGA τρόπο διακοπών!

Σε τι διαφέρει το HOOGA από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής;

Το αν αρέσει το HOOGA θεωρούμε ότι ελιναι τελείως υποκειμενικό και το σεβόμαστε. Επομένως θα λέγαμε στην εμπειρία διακοπών και όχι σε έναν απλό ύπνο.

Η αρχιτεκτονική, τα υλικά και ο εξοπλισμός πρέπει πλέον να είναι εκεί! Αλλά παραμένουν απλά εκεί εάν δεν μπορέσεις μέσα από αυτά να εξυπηρετήσεις τον σκοπό εμπειρίας που πρεσβεύεις, και αναφέρομαι σε κάθε είδους επιχείρηση και όχι μόνο στο φιλοξενία (hospitality).

Είναι ανορθόδοξο να έχεις κάνει μια επένδυση και απλά να βασίζεσαι στο ότι τα υλικά αγαθά, που παραμένουν άψυχα, θα κάνουν τη δουλειά του ανθρώπου.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας εγγυάται στον επισκέπτη την άριστη διαμονή;

Ξεκάθαρα η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στον κάθε πελάτη, η ποιότητα και η αγάπη για αυτό που παρέχουμε. Ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η προσοχή σε λεπτομέρειες που εμείς επιλέξαμε σκεπτόμενοι ως οι ίδιοι καταναλωτές του ίδιου μας του προϊόντος.

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για τη φετινή σεζόν;

Η περιοχή μας θεωρούμε ότι είναι σχετικά ευνοημένη τουριστικά τα τελευταία χρόνια. Εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο, ελευθερία χώρου, όμορφες και καθαρές παραλίες, σίγουρα οικονομικότερη από άλλους γνωστούς προορισμούς.

Πριν την έναρξη του πολέμου θα λέγαμε ότι οδεύουμε σε μια πολύ καλή χρόνια! Η αλήθεια είναι πως υπάρχει κινητικότητα στις κρατήσεις αλλά η ακρίβεια και η προμήθεια αγαθών είναι κάτι που θα μας απασχολήσει φέτος, το κατά ποσό δηλαδή μπορούμε εμείς αλλά και όλες οι επιχειρήσεις να απορροφήσουμε ένα μέρος αυτής.

HOOGA | FACEBOOK | INSTAGRAM