Φτιάξε το γιατί λέγεται “hello summer”. Φτιάξε το για το τέλειο αποτέλεσμα που δίνει το mix της τεκίλα με το καρπούζι. Φτιάξε πουρέ από καρπούζι και βάλε το στην κατάψυξη για την επόμενη φορά που θα θέλεις κάτι απολαυστικά παγωμένο. Ή για την επόμενη φορά που θα θέλεις να φτιάξεις ένα hello summer. Γιατί θα θέλεις.

Υλικά

5 κλώναράκια κόλιανδρο

15 ml χυμό λάιμ

60 ml χυμό καρπουζιού

45ml τεκίλα

30 ml Lillet Blanc

7.5 ml νέκταρ αγαύης

αλάτι, μαύρο πιπέρι και σκόνη chili για το στόμιο του ποτηριού

Έξτρα κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία

Για τον πουρέ καρπουζιού, αρχικά αφαίρεσε τα κουκούτσια. Λιώσε το και βάλε το σε ένα blender μέχρι να γίνει πουρές.

Βρες το αγαπημένο σου ποτήρι και βρέξε το στόμιό του με νερό ή χυμό και μετά βούτηξε το σε ένα πιατάκι το οποίο θα έχεις γεμίσει με αλάτι, πιπέρι και chili.

Έπειτα γέμισε το ποτήρι με πάγο και άφησε το στην άκρη. Βάλε τα φύλλα κόλιανδρου και τον χυμό λάιμ σε ένα shaker. Πάτησε με ένα πιρούνι τον κόλιανδρο για να πάρει το μείγμα το άρωμά του. Στη συνέχεια πρόσθεσε το χυμό καρπουζιού, την τεκίλα, το Lillet Blanc, το νέκταρ αγαύης και μια πρέζα αλάτι. Ανάδευσε το cocktail καλά για περίπου ένα λεπτό.

Περίχυσε το στο ποτήρι και γάρνιρε με ένα φύλλο κόλιανδρου. Μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα αλάτι για να δημιουργήσεις ισορροπία στο cocktail. Και να κάνεις ακόμα πιο spicy το στόμιο με λίγο ακόμα chili και πιπέρι.


featured image: Food52