Σε όποια περιοχή της Αθήνας και αν μένεις, ο Πειραιάς είναι κάτι σαν σταυροδρόμι, όπως και το Κέντρο. Ακόμα και στον Πειραιά να μένεις είναι τόσες πολλές οι συνοικίες που μπορεί να μην τις έχεις επισκεφθεί όλες. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές από μαγαζιά που μπορείς να βγεις με την παρέα σου. Το κάθε bar είναι κατάλληλο για μία διαφορετική περίσταση. Άλλο είναι ιδανικό για πρώτο ραντεβού -αναφέρομαι στους εναπομείναντες ρομαντικούς- άλλο για να βγεις χαλαρά την Παρασκευή μετά το γραφείο.

Amsterdam Bar

Βρίσκεται στο Πασαλιμάνι και έχει απέναντί του την εκπληκτική θέα της Μαρίνας Ζέα. Υπάρχουν δύο χώροι για να επιλέξεις. Ο κύριος χώρος είναι μέσα στο bar, όπου η αισθητική απογειώνει τις προσδοκίες μας. Η διακόσμηση αποτελείται από vintage αντικείμενα που σίγουρα μας φτιάχνουν τη διάθεση. Από την άλλη υπάρχει και εξωτερικός χώρος που εκεί απολαμβάνουμε εξ’ολοκλήρου τη θέα. Όσον αναφορά τον κατάλογο υπάρχουν καφέδες και σνακ για τις πρωινές ώρες, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε ποτά και μπύρες. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη rock μουσική που επιλέγει συνήθως το μαγαζί .

Ακτή Μουτσοπούλου 19, Πειραιάς 185 34

Rockfellas The Bar

Σε μια σχεδόν κρυμμένη γωνιά της Μαρίνας Ζέα βρίσκεται το Rockfellas, πιστό στέκι για τους λάτρεις της ροκ και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα bar εντελώς προσωπικά φτιαγμένο από τον ιδιοκτήτη, τον πατέρα του και τους φίλους του. Το μάτι σχεδόν αυτόματα πάει στην ταπετσαρία που κοσμεί τον τοίχο απέναντι ακριβώς από την είσοδο: Ένα τεύχος του Rolling Stone σκαναρισμένο, μονταρισμένο που όλοι αναρωτιούνται πού μπορούν να βρουν, όπως και τα υπόλοιπα αντικείμενα. Η μουσική, επιλεγμένη από DJs γνωστών αθηναϊκών spots, δεν είναι απόλυτα rock. Θα ακούσεις και Rihanna, και Lady Gaga, και Shakira… Τη διαφορά κάνει ο πλούσιος κατάλογός του με περίπου 120 διαφορετικές ετικέτες, ιδιαίτερων αποσταγμάτων.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς 185 36

Pirée

Ένας μοναδικός χώρος που σίγουρα δεν έχεις ξανασυναντήσει, γιατί είναι δε θυμίζει κανένα άλλο μαγαζί. Κομψή, βιομηχανική αλλά και συνάμα φωτεινή διακόσμηση σε όλους τους χώρους. Ο ιδιοκτήτης του Pirée έχει δημιουργήσει έναν μικρό παράδεισο. Τόσο με τα αρμονικά τοποθετημένα αντικείμενα στο βιομηχανικό και λιτό υπόλοιπο πολυχώρο, όσο και με τον μικρό αλλά ιδιαίτερο κατάλογο φαγητού και φυσικά τα ποτά του. Φυσικά και πρόκειται για πολυχώρο, αφού φιλοξενεί πολλές φορές και εκθέσεις νέων καλλιτεχνών .

Κάστορος 78, Πειραιάς 185 45

Belle Amie

Κάποτε τραγουδούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για το «Ουζερί του Μπελαμή»… Σήμερα το παλιό με το νέο συνδυάζονται για να μας προσφέρουν ένα μαγαζί άψογης αισθητικής και ποιότητας. Ένα σύγχρονο bar restaurant, το Belle Amie, το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο με την κοσμοπολίτικη αύρα και το vintage άρωμα. Το ξεχωριστό στυλ του φανερώνεται από τη πρώτη ματιά στο χώρο. Μπορείς να απολαύσεις ξεχωριστά φαγητά, brunch για τις πρωινές ώρες, αλλά και ποτά. Το τέλειο μέρος ένα πρώτο ραντεβού, αλλά και για ένα ξεκούραστο βράδυ μετά τη δουλειά .

Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς 185 34


featured image: citycampus.gr